RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Старт конференції «Туркменістан та міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку»

Старт конференції «Туркменістан та міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку»

14 січня 2020 року в Ашхабаді розпочалась Міжнародна конференція «Туркменістан і міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку», присвячена святкуванню в 2020-му році 25-річчя постійного нейтралітету Туркменістану під гаслом «Туркменістан - батьківщина нейтралітету».

Для участі в Конференції в Ашхабад прибули представники авторитетних міжнародних організацій. Також у заході взяли участь Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, керівники і представники Уряду Туркменістану, регіональні керівники міжнародних організацій, включаючи ООН, ОБСЄ, ЄС, Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Азіатського банку розвитку та інших, а також глави дипломатичного корпусу, представники місцевих і зарубіжних ЗМІ.

На відкритті Конференції Президент Туркменістану відзначив, що Туркменістан обрав модель, яку назвали позитивний нейтралітет, і сформулював її фундаментальні положення: миролюбність, невтручання в справи інших держав, повага їх суверенітету і територіальної цілісності, неучасть в міжнародних військових організаціях і договору. Він також додав, що Туркменістан перетворився на надійного союзника і ефективного партнера ООН у справі збереження і підтримання політичної стабільності в регіоні, розвитку добросусідства, дружби і співпраці.

В ході Конференції також виступили Спеціальний представник Генерального секретаря ООН по Центральній Азії Глава Регіонального Центру ООН по превентивній дипломатії для Центральної Азії Наталя Герман, Постійний Координатор ООН в Туркменістані Олена Панова, Глава Центру ОБСЄ в Ашхабаді Наталія Дрозд, Тимчасовий повірений у справах Представництва Європейського Союзу в Туркменістані Любомир Фреборт, Глава регіонального офісу Управління з наркотиків і злочинності ООН Ашіта Міттал, Глава Кластерного офісу ЮНЕСКО з резиденцією в Тегерані Светан Светковскій, Директор Регіонального офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Ясуко Ода.

У своїх виступах вони відзначили унікальний характер політики нейтралітету Туркменістану, глобальною ціллю якого є підтримка стабільності, економічного зростання і безпеки виключно мирним шляхом при скоординованих діях усіх учасників міжнародного співтовариства.

Робота Міжнародної конференції продовжиться в форматі пленарних засідань в Міністерстві закордонних справ Туркменістану.

За інформацієї посольства Республіки Туркменістан в Україні.

Вам это будет интересно:
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
Килимами вистелена дорога до Азії
Килими вішають на стіни як символ достатку, стелять на підлогу для створення затишку і підносять як дорогий подарунок. А роздивлятися химерні малюнки у вигляді ромбів і зірочок на них, вгадуючи їх значення, – справа вельми цікава. Поширені по всьому світу килимові традиції були запозичені у східних народів, які першими навчилися робити пряжу і тканини з волокнистих матеріалів.
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Ашгабат святкує 140 річчя. Цікаві факти про столицю Туркменістана
Сучасне місто Ашгабат, яке стрімко змінило свій вигляд за останні роки і в той же час зберегло свою самобутність, є гордістю його жителів і візитівкою країни. Тож з нагоди його 140-річчя ми розкажемо про основні моменти його культурної та архітектурної величі.
Килими, мармур і пустелі – гід по Туркменістану
Ця загадкова східна країна може здивувати навіть найбільш досвідченого туриста. Ми в цьому переконані і із задоволенням розповімо вам, чому. І розпочнемо з того, що туризм в сьогоднішньому Туркменістані - досить перспективна і динамічна галузь економіки.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Туркменістану в Україні
Продовжуємо розповідати про традиції святкування Міжнародного дня NOWRUZ, який покликаний зміцнити відносини між державами і популяризувати історико-культурні традиції народів. І з цим нам допомагає Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Й.В.Тойли Атаєв.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.
26 жахливих фактів про Голокост
Голокост – одна з найстрашніших трагедій, в котру затягли людство викривлені уявлення про переваги однієї раси над іншою. У скаліченому тілі горів вогонь незламного духу. Хоча свідоцтва про Голокост неможливо читати без сліз і душевного болю, про це необхідно знати – хоча б для того, щоб уникнути подібного у майбутньому.
25-річчя нейтралітету Туркменістану: Історичний вибір заради миру, безпеки та сталого розвитку
Сьогодні, 12 грудня, Туркменістан відзначає 25-річчя з моменту проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Туркменістану постійно нейтральною державою. Цей же рік в країні оголошений роком «Туркменістан - батьківщина нейтралітету».
Ашхабад is the capital of…
Розташований у південно-західній частині сучасного Туркменістану Ашгабат і його околиці – здавна дуже важлива для Середньої Азії торгова зона, котра остаточно оформилась у місто-фортецю наприкінці XIX століття. Назва теперішньої столиці має персидське походження і означає «місто кохання».
Сила – у миротворчості: День Організації Об'єднаних Націй
Організацію Об'єднаних Націй було створено задля припинення насильства у світі, захисту прав людини і викорінення злиднів. 24 жовтня 1945 року держави-засновники ратифікували договір про створення всесвітнього органу, який отримав назву ООН.
Покладання квітів до пам’ятника туркменського поета Махтумкулі Фрагі
26 червня у Києві відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника поетові Махтумкулі Фрагі. Захід організувало Посольство Туркменістану до Дня працівників культури й мистецтва Туркменістану, за сприянням якого у 2001 році було встановлено пам’ятник поетові.
Дипломатія в умовах карантину. Новопризначені посли вручили вірчі грамоти
Протягом цієї весни відбулось декілька церемоній вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському від новопризначених послів Азербайджану, Казахстану, Китаю, Куби, Палестини, Португалії, Сербії та Туркменістану.
День вишиванки 2020! Дипломати іноземних посольств підтримують святкування
Котрий рік поспіль українці у всьому світі, одягнувши національне вбрання на роботу, для прогулянки містом або просто для фотографії, відзначають День вишиванки. Цьогоріч святкування припало на 21 травня і до нього долучились представники іноземних посольств, акредитованих в Україні.
Не тільки нафта і туризм: сафарі від африканських роботодавців
У світі безліч варіантів професій, які може опанувати людина. Північна Америка дала поштовх стартапам та банківскому сектору, Азія - високим технологіям, Європа - медицині... А ким же працюють люди на найбільш сонячному континенті - давайте дізнаємось!
Гетто світу: Маре - Париж по-еврейські
Свіжі і хрумкі піти, намолені синагоги, кошерні ресторани і милі люди з пейсами і добрими очами – щоб побачити все це не конче летіти до Ізраїлю. Досить просто зазирнути у паризький квартал Маре, розповідь про який і продовжує нашу рубрику про національні гетто.
Визначено переможців 24 загальнонаціональної програми «Людина року-2019»
Вища Академічна Рада загальнонаціональної програми «Людина року» підвела підсумки стосовно визначення володарів титулу «Людина року-2019» в національних номінаціях.
Kiss me. Незвичайні факти про поцілунки
У День святого Валентина OUTLOOK поділиться фактами й цифрами, яких ви, можливо, і не знали про поцілунки! А крім того, порадить 3 небанальних місця, де мало хто стримається, щоб не сказати «kiss me».
Закрыть
Outlook facebook page