RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»

Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»

Автор: 16.02.2021 | суспільство, посол
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.

25-ть років доріжка слави і визнання програми урочисто вітає видатних державних і громадських діячів, дипломатів, лідерів місцевого самоврядування, представників науки, культури, спорту, журналістів, підприємців, фінансистів, меценатів, а також яскравих та славетних представників багатьох країн світу.

Майже ровесниця Незалежності, «Людина року» – це особливе явище в житті нашої держави. З гідністю і честю пройшовши 25-річний шлях, програма продовжує активно впливати на процеси формування та становлення вітчизняної еліти, соціально-економічний розвиток, служить благородній справі консолідації прогресивних сил українського та світового співтовариства. Вона демонструє силу і велич людського духу та надихає на нові звершення кожного, хто вірить у себе і майбутнє своєї країни.

Запаливши символічний вогонь Прометея на зорі Незалежності, премія «Людина року» завжди була тріумфом вшанування Особистості. Адже найцінніший потенціал розвитку і зростання будь-якої держави – це людський потенціал. Тож для ювілейного сезону програми «Людина року» був обраний слоган «25-та сходинка тріумфу».

Наприкінці травня 2021 року ми з радістю та гордістю матимемо честь вітати лауреатів та переможців на урочистостях з нагоди завершення ювілейної програми «Людина року-2020», аби від імені мільйонів українців віддати їм найвищу шану, віддячити за самовідданість, мужність, творчий пошук та невтомну працю. А ще – насолодитися цією дивовижною атмосферою та енергетикою успіху, відчути гордість за свою країну і її найкращих, найдостойніших представників. Ще і ще раз проект «Людина року», який вже став невід’ємною частиною життя українського суспільства, доводить просту, але дуже важливу істину:

Успіх особистості - це успіх країни!

Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «Людина року» доводить до відома громадськості імена лауреатів у 11 національних професійних номінаціях, а також володарів міжнародних та спеціальних премій 25-ї загальнонаціональної програми «Людина року-2020».

«РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛІДЕР РОКУ»

  • БУНЕЧКО Віталій – Голова Житомирської обласної державної адміністрації;
  • КИРИЛЕНКО Павло – Голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації;
  • СИНЄГУБОВ Олег – Голова Полтавської обласної державної адміністрації;

«МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ» (великих міст)

  • АНДРІЇВ Богдан – Міський голова м. Ужгород;
  • КЛИЧКО Віталій – Міський голова м. Київ;
  • СИМЧИШИН Олександр – Міський голова м. Хмельницький;

«МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ» (малих міст)

  • ВЕРШИНА Анатолій – Міський голова м.Павлоград (Дніпропетровська обл.)
  • КАЧУР Віктор – Міський голова м. Немирів (Вінницька обл.)
  • РЕВА Олексій– Міський голова м. Бахмут (Донецька обл.)

«ПРОМИСЛОВЕЦЬ РОКУ»

  • АННЄНКОВ ВікторГенеральний директор ПАТ «ГРЕТА» (м.Дружківка);
  • ПІДСАДЮК Іван Генеральний директор ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» (м.Калуш);
  • ПРИНКО Павло Генеральний директор ПАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» (м.Гостомель);

«МЕНЕДЖЕР РОКУ»

  • АСТАХОВ Віталій Генеральний директор ТОВ «Альба Верітас»;
  • ДЗАНЕЛЛІ Алессандро Генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові;
  • СЕМЕНЧЕНКО Тетяна – Співзасновник та керівник ТМ VOVK;

«ФІНАНСИСТ РОКУ»

  • ЗІННІКОВ Віталій – Голова Правління АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ»;
  • МЕЦГЕР Євген – Голова Правління АТ «УКРЕКСІМБАНК»;
  • ПИСАРУК Олександр – Голова Правління АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ»;

«ЛІДЕР СТРАХОВОГО РИНКУ РОКУ»

  • БЕРЛІН Віктор – Генеральний директор СК «ГАРДІАН»;
  • ГЕВЕЛЬ Ірина – Голова Правління СК «Альфа Страхування»;
  • ЩЕРБАКОВА Леся – Голова Правління СК «ПРОВІДНА»;

«ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС РОКУ»

  • ЖК «DIADANS» від компанії-забудовника «ENSO»;
  • ЖК «FOREST PARK» від компанії-забудовника «ZIM CapitalGroup»;
  • ЖК «ЛЮКСЕМБУРГ» від компанії-забудовника «АВАНТАЖ»;

«ІНФОРМАЦІЙНО-НОВИННИЙ ТЕЛЕКАНАЛ РОКУ»

  • Телеканал «ЕСПРЕСО TV»;
  • Телеканал «ПРЯМИЙ»;
  • Телеканал «УКРАЇНА 24»;

«МИТЕЦЬ РОКУ»

  • МАЛАХОВ Віталій – Народний артист України, український театральний режисер, директор-художній керівник Київського драматичного театру на Подолі;
  • СТРУТИНСЬКИЙ Богдан – Народний артист України, український театральний режисер, директор-художній керівник Київського Національного академічного театру оперети;
  • ШВАЧКА Анжеліна – Народна артистка України, солістка Національного академічного театру опери та балету України імені Т. Г. Шевченка;

«НОВА ГЕНЕРАЦІЯ РОКУ»

  • ГЕРАСИМОВИЧ Вадим - кандидат політичних наук, журналіст, ведучий YouTube-каналу «Politeka Online»;
  • ПЕТРОЖИЦЬКА Даря - популярна українська акторка;
  • СОЛОВІЙ Христина - популярна українська співачка;

У лауреатському переліку двадцять п’ятої загальнонаціональної програми «Людина року–2020» представлені 13 регіонів України (Вінницька обл., Дніпропетровська обл., Донецька обл., Житомирська обл., Закарпатська обл., Івано-Франківська обл., м. Київ, Київська обл., Львівська обл., Одеська обл., Полтавська обл., Харківська обл., Хмельницька обл.)

За 25 років існування загальнонаціональної програми володарями почесного титулу «Людина року» стали 444 переможці в національних номінаціях і 143 володарі міжнародних і спеціальних премій програми. Географія володарів міжнародних премій програми «Людина року» на сьогодні охоплює вже 31 країну світу.

У відповідності до рішення Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «Людина року» володарями міжнародних і спеціальних премій 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020» визначені:

Міжнародна премія в галузі дипломатії - Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс ЛЕНАРТС.

Міжнародна премія «За значний внесок в розвиток партнерських, дружніх та економічних відносин з Україною» - Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс ПОЙКАНС.

Спеціальна премія «Покликання серця» за безпрецедентний особистий внесок та самовіддану працю в боротьбі з пандемією COVID-19 - Заслужений лікар України, Доктор медичних наук, професор Ольга ГОЛУБОВСЬКА.

Протягом 25 років, Бельгія виступає традиційним партнером України. За безпосереднього сприяння пана Посла продовжує активно розвиватися співпраця між Україною та Бельгією в галузі економіки та торгівлі, інвестицій, транспорту, освіти, науки та культури.

Україна експортує до Бельгії обладнання, деревину, деревне вугілля, мідь, дорогоцінні камені, в свою чергу Бельгія поставляє на ринок України електромашини, котли, апарати і механічні пристрої, полімерні матеріали, фармацевтичні препарати.

Існують тісні зв'язки між вищими навчальними закладами, а також між національними музеями обох країн. Важливу роль у взаємовідносинах відіграє співпраця в гуманітарній сфері, в рамках якої проходить реабілітація дітей, які постраждали в результаті аварії на ЧАЕС, розвиваються зв'язки між науковими медичними установами, що, безумовно, слугує активному науковому та культурному обміну та зближенню наших країн.

Протягом всіх років незалежності Латвійська Республіка залишається для України одним з головних партнерів у регіоні. Латвія завжди виказувала незмінну підтримку територіальної цілісності України та осуджувала будь-які порушення щодо українського суверенітету: анексію Криму та ситуацію на Донбасі і декларувала свою позицію та солідарність не тільки в двосторонніх відносинах, але й на рівні міжнародних організацій, таких як Рада Європи та ООН. Латвія також постійно підтримує українських військових та здійснює їх реабілітацію.

Українсько-латвійські двосторонні відносини охоплюють всі сфери життєдіяльності – від торгово-економічної, інвестиційної, транспортної до активної взаємодії в сфері освіти, науки та культури.

За безпосереднього сприяння пана Посла продовжує активно розвиватися співпраця між Україною та Латвією. За останні роки відносини наших держав перейшли на новий етап розвитку. Двостороння правова база і угода про Асоціацію між Україною та ЄС стали стабільним фундаментом для розвитку україно-латвійських економічних зв’язків. За цей час взаємний товарообіг між Україною та Латвією виріс вдвічі. В 2019 році Україна увійшла в Топ-20 економічних партнерів Латвії. В Латвії розпочав роботу Український Торговий дім, який буде здійснювати підтримку українським підприємцям в ЄС. З прийняттям безвізового режиму між Україною та ЄС відзначається і значна активізація туризму між Україною та Латвією. Останні тенденції нашої двосторонньої співпраці – IT-технології, які латвійські компанії готові пропонувати в Україні та так звані твінінги, що передбачають передачу позитивного досвіду у впровадженні сучасних практик управління і допомогу в уніфікації законодавства.

Лікар-інфекціоніст, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності «інфекційні хвороби»

Бере активну і ефективну участь у боротьбі з пандемією коронавірусної хвороби від найперших діагностованих випадків і до сьогодні, консультуючи хворих, розробляючи протоколи надання медичної допомоги, проводячи плідну просвітницьку роботу як серед лікарів, так і для широкого загалу.

24 січня 2020 року введена до оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай). 21 лютого 2020 року призначена членом тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я України. З 1.06 2020 року є членом робочої групи з розробки протоколів надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19). З 2.07 2020 року входить до Медичної ради при Міністерстві охорони здоров'я України.

За свою самовіддану працю у боротьбі з пандемією коронавірусної хвороби нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Вам это будет интересно:
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Про національного лідера словами Посла Азербайджану Ельміри Ахундової
10 травня з нагоди 98-річчя Гейдара Алієва у Посольстві Азербайджану в Києві відбулась презентація першого тому "Під тягарем влади" тритомного роману-дослідження «Гейдар Алієв. Особистість і епоха» авторства Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджану в Україні, народної письменниці Ельміри Ахундової.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Туркменістану в Україні
Продовжуємо розповідати про традиції святкування Міжнародного дня NOWRUZ, який покликаний зміцнити відносини між державами і популяризувати історико-культурні традиції народів. І з цим нам допомагає Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Й.В.Тойли Атаєв.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Ірану в Україні
19 лютого 2010 року на 64-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було ухвалено Резолюцію «Міжнародний день NOWRUZ». Відповідно до неї Генеральна Асамблея ООН закликає держави-члени «докладати зусиль для підвищення рівня інформованості щодо NOWRUZ та організовувати щорічні заходи до цього свята». Тому сьогодні OUTLOOK про традиції святкування NOWRUZ...
Дипломатія в умовах карантину. Відбулась церемонія вручення вірчих грамот Президенту України
4 березня Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів В’єтнаму, Бразилії та Італії. У розмові із Главою держави, заступником керівника Офісу Президента Ігорем Жовквою та Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою було визначено пріоритетні напрямки роботи.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом лютого відбулась низка подій, які організували або до яких долучились іноземні представництва, акредитовані в Україні. Пропонуємо до вашої уваги підбірку деяких з них.
Закрыть
Outlook facebook page