RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Новини іноземних дипустанов в Україні

Новини іноземних дипустанов в Україні

Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс урочисто подарував книги про латвійську науку та Латвію, які Академічна бібліотека Латвійського університету надала Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці Національної академії аграрних наук України.

237124733_1881931295340956_8810776741091913105_n.jpg

В рамках святкування 75-ї річниці Дня Незалежності Індії найбільший екран країни на ТЦ "Gulliver" підсвітився індійським прапором. Також, в рамках святкування, посольство Індії провело церемонію підняття прапора та інші урочистості, які серед іншого включали виступи індійських танцювальних колективів.

Посольство Пакистану в Україні організувало церемонію підняття прапора з нагоди 75-го Дня Незалежності країни.

235298031_358501519103956_8588303055656333173_n.jpg

Тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін зустрілась зі стипендіатами програми Стенфордського університету The Ukrainian Emerging Leaders 2021 року, яких попереду чекає 10-місячне навчання у Каліфорнії. Учасниками програми є молоді українські лідери, які цікавляться новими ідеями для розвитку України в галузі науки та інновацій, захисту прав людини, деокупації та реінтеграції Криму, покращення бізнес-клімату та податкової реформи.

240066805_10159222332376936_7644416716315032269_n.jpg

За підтримки посольства Швейцарії в Україні, а саме історика зі Швейцарії Керол Глаузер Піду, відбулась безбар'єрна міжнародна фотовиставка Photo Kyiv 2021 "Не|видиме життя" у Національному заповіднику "Софія Київська", де були висвітлені освітні проєкти на тему безбар'єрності.

Генеральне консульство Німеччини в Донецьку провело творчий конкурс графіті на тему «Мистецтво ламає стіни» в рамках виставки «Злам на Сході. Життя змінюється», присвяченої возз’єднанню Німеччини.

240676592_1749475468571850_1073111422294623373_n.jpg

Посольство Чехії в Україні відкрило виставку у Києві, на Контрактовій площі, з нагоди 30-ї річниці відходу радянських окупаційних військ з Чехословаччини. Вітальним словом відкрив захід Надзвичайний та Повноважний Посол Чехії в Україні Радек Матула, який подякував гостям та зацікавленим особам за участь.

236413274_1487942748242694_4490471715434474133_n.jpg

Посольство ПАР в Україні висловило вітання з нагоди Жіночого місяця, що проходить у серпні, Саме цього місяця вшановують понад 20 000 жінок, які 9 серпня 1956 р. рушили до Будинків Союзу на знак протесту проти репресивних законів щодо прав жінок.

Посольство Литовської Республіки в Україні за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Вальдемараса Сарапінаса провело вручення дипломів Університету Вітаутаса Великого студентам, які завершили навчання та не мали можливості поїхати до Каунасу для отримання дипломів через пандемію COVID-19.

Посольство Республіки Молдова відсвяткувало 30-й День Незалежності своєї країни, опублікувавши відеопривітання.

Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг відкрив виставку «Раритети країни», де представлений оригінал Конституції Пилипа Орлика 1710 року та гетьманська булава, привезені зі Швеції з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

З нагоди Дня Незалежності України іноземні посольства, а саме: Франції, Нідерландів, Німеччини, Молдови та інші підготували відеопривітання для українців.

Вам это будет интересно:
На подіумі: Німеччина
Характерною рисою національного німецького костюма завжди вважали його самобутність і комфорт. Напевно, тому помилуватися національним одягом Німеччини в наші дні можна не лише на святах десь у селі чи в книжках з історії, але й на вулицях великих міст.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Незабутня Чагатта: жахи в долині Летч
У лютому Швейцарію не впізнати: на вулиці вихлюпується божевільна стихія масничних карнавалів, ненаситної обжерливості і кошачих концертів гугге-музики. Тільки нечисть якась квола – всюди одні й ті ж гламурні вампіри і хирляві зомбі. Хочете, щоб стало по-справжньому страшно? Вирушайте в долину Летч святкувати Чагатту: інфернальні персонажі альпійського фольклору будуть довго переслідувати вас уві сні!
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
З вітерцем! На собаках по Швейцарії
Перегони собачих упряжок – національна пристрасть швейцарців: неспроста один з найкращих центрів підготовки їздових собак в Європі розташований у лісовому селі Сен-Серж, що причаїлося за перевалами Юрських гір. Шлях у володіння хаскі лежить через сонячний сосновий бір по мальовничому трекінговому маршруту від гори до долини Коль де ла Живрінь.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
Дивовижна Лапландія: країна чудес за полярним колом
Що ближче зимові свята, то голосніше всенародний плач за втраченими чарами новорічної ночі. Дощі, тумани і банальна втома стали на заваді рухові радості у місто, і казка відступила на північ, в далеку Лапландію. Тремтлива заграва полярного сяйва вкриває плоттю стародавні сказання і здуває з листівок золочений пил...
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Закрыть
Outlook facebook page