RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу

Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу

Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.

Піонером у «льодобудуванні» було шведське село Юккас'ярві. Одного разу сюди навідався Жан Дері, французький художник і скульптор, який працював із кригою. Адже матеріалу для його роботи, а саме снігу та льоду, тут сила-силенна. Однак митець і подумати не міг, що незабаром стане власником справжнього ресторанно-готельного комплексу.a5744d25e5f50ae035e97ff0223d0f08.jpgФото pinterest.co.uk

Спочатку в його планах було тільки організувати виставку. Але так сталося, що для кількох людей, які приїхали оцінити результати його праці, у місцевих готелях просто забракло номерів. Тож їм нічого не залишалося, як просити Жана допомогти з нічлігом. Видавши першим «постояльцям» оленячі шкури замість постільної білизни, чоловік залишив їх ночувати в залі серед експонатів. Атмосфера так сподобалася гостям, що надихнувшись їхніми розповідями, організатор вирішив: виставкою діло не обійдеться і час створювати серйозніші скульптури. Так почалося зведення першого у світі Ice-Hotel.

Читайте також: Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу

Спорудження комплексу – процес майже безперервний. Стають до праці, до якої залучають сотні майстрів, зазвичай у листопаді-грудні. З огляду на кількість клієнтів номери добудовують. У крижані кімнати заселяють усіх охочих. Для ночівлі кожному видають спальний мішок, теплу нижню білизну і шапку-вушанку. Після пробудження на «зледенілих» гостей чекають теплові процедури: кружка гарячого брусничного соку з тутешнього кафе і похід у сауну. Завершується курортний сезон на початку квітня, і будівлю списують під знесення. Спеціальної техніки для цього не потрібно. Досить гарної сонячної погоди, і крижане царство талою водою зійде в місцеву річку Турне-Ельвію.Фото bm.img.com.ua

Десятьма роками пізніше подібний палац спорудили в Канаді. Hotel de Glace, який діє із січня до березня, крім апартаментів і ресторанів у стилі Снігової королеви, має ще й каплицю. Тому закохані екстремали можуть тут-таки поєднати свої долі і навіть замовити крижаний номер для молодят. Шукачів незвичайних умов проживання з часом стає дедалі більше, тому змінювати план споруди, розширюючи її площу, доводиться щороку.5654bcd9c281449f018b52c4.jpg
Фото businessinsider.com

Замерзнути у сорокаградусну спеку, виявляється, можна. Досить переступити поріг Chillout Ice Cafe, що в Дубаї. Це єдиний громадський заклад на Близькому Сході, де температура становить мінус шість. Усі предмети інтер'єру й декору, аж до картинних рам і віконних фіранок, тут виконано із різьбленої криги. Незвиклим до холодів і теплого одягу місцевим жителям пуховики при вході видає персонал, загартований суворими зимами, переважно родом з Росії або румуни.chillout.jpg
Фото ahlandubai.com

До слова, Румунія теж має еко-готель, Balea Lac, у якому вже повним ходом резервують номери. На все тепле, крім вовняних ковдр і одягу, тут табу. Грілки, пляшки з гарячою водою і навіть горнятка з кавою заносити в номери суворо заборонено. Шлях до місця призначення також стане випробуванням для тих, хто боїться низьких температур, адже єдиний транспорт, яким сюди можна дістатися – канатна дорога. Тож, перш ніж зважитись на таку охолоджувальну пригоду, гарненько поміркуйте. Особливо, якщо ви починаєте чмихати після першої ж кульки морозива.ice hotel tour sibiu.jpgФото sibiutourguide.com

Головне фото 3.bp.blogspot.com

Вам это будет интересно:
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Ескімоські іглу. Що нам варто із снігу дім збудувати!
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Дивовижна Лапландія: країна чудес за полярним колом
Що ближче зимові свята, то голосніше всенародний плач за втраченими чарами новорічної ночі. Дощі, тумани і банальна втома стали на заваді рухові радості у місто, і казка відступила на північ, в далеку Лапландію. Тремтлива заграва полярного сяйва вкриває плоттю стародавні сказання і здуває з листівок золочений пил...
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
ОАЕ відзначають Золотий Ювілей
Сьогодні, 2 грудня, Об'єднані Арабські Емірати відзначають "Золотий ювілей" з нагоди 50-річчя з дня їх заснування у 1971 році. Ювілей ознаменовує початок національної стратегії країни на наступні 50 років, підтримуючи нову еру сталого розвитку, зміцнюючи унікальну конкурентоспроможність та глобальну відкритість економіки країни.
Країна майже з таким самим прапором. Швеція очима українця
Швеція, напевно, не є найпопулярнішим туристичним напрямком серед українців. Охочіше наші співвітчизники їдуть до теплих країн або ж у доступніші та популярніші європейські столиці. Наш сьогоднішній співрозмовник, вокаліст київського гурту «М'ЯЧ» Юрій Розенко, навпаки, двічі на рік обов'язково відвідує це королівство.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Гетеборг: місто з ароматом моря
Його часто порівнюють із Сан-Франциско через велику кількість мостів, води, пагорбів і рибних ресторанчиків на будь-який смак. Із кранів тут тече мінеральна вода, а по парках любенько собі розгулюють зайці з кроликами… Може здатися, що це місто із казки, але насправді воно розташоване у Швеції, і це – місто Гетеборг.
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Зроблено у Швеції: далекарлійська конячка
Відтоді, як крилаті коні валькірій назавжди поскакали до Вальхалли, на сторожі традицій вікінгів стоїть далекарлійська конячка – розписна народна іграшка, вперше згадана в літописі XVII століття. Далекарлійський коник є талісманом нетуристичної Швеції, рятуючи від забуття старовинні перекази і вірування.
Канадські хмарочоси: не тільки вгору, але і вниз
Навряд чи знайдеться така людина, котра б не скасувала свою зустріч чи прогулянку, побачивши не найкращу погоду за вікном, оскільки вдягатися, утеплятися, чекати на холоді транспорт – це цілий атракціон, і взагалі краще закутатися у плед і почитати книжку.
Закрыть
Outlook facebook page