RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу

Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу

З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.

Чи не кожному кіноманові добре знайомі за багатьма романтичними голлівудськими кінострічками нью-йоркські майданчики. Передусім це Wollman Rink – одна з найвідоміших ковзанок, облаштована в Центральному парку. Працює вона для всіх охочих ще з 1950 року. Від погодних умов арена не надто залежить, тому можете сміливо заходити туди від жовтня до квітня. До речі, саме тут знімали романтичну сцену популярного різдвяного фільму «Інтуїція». Цікаво, з якого дубля у Кейт Бекінсейл і Джона К’юсака вийшли сцени падінь і фінальні зворушливі моменти з рукавичками, які розлітаються? Утім, крім акторів, до парку зазирають і спортсмени. Для них відведено другий каток, по сусідству – Lasker Rink. Влітку він править за басейн, а зимової пори на ньому тренується місцева хокейна команда.new-york-central-park-1500x850__3_.jpg
Фото getyourguide.ru

Ще одна улюблена місцина манхеттенців – льодовий майданчик у Рокфеллер-центрі. Його відкрили до Різдва 1936-го, і відтоді щороку каток відвідує чверть мільйона любителів кататися на ковзанах. Принадою арени є величезна ялинка в центрі, тож будьте обережні – ризикуєте в'їхати в огорожу, замилувавшись гірляндами. І не тільки! Крамниць і кав'ярень по периметру стільки, що здається, ніби розрахунок був не так на зграйку фігуристів, як на армію гурманів і шопоголіків.78333002893df38202ade711f5474662796c4291-4500x2500.jpgФото rockefellercenter.com

Не менш цікава і паризька ковзанка на Ейфелевій вежі. Щоправда, там одночасно можуть поміститися всього 100 відвідувачів, однак на популярність це не впливає. Окремо платити за вхід не потрібно – усе враховано у вартості квитка на вежу. Але, здається, навіть без таких привілеїв мало б хто переборов спокусу покататися на 57-метровій висоті.fc60b4b634b5331e2266fc7b541a0381.jpgФото pinterest.com

Люблять повозитися зі шнурівкою та заточкою лез і великі шанувальники здорового способу життя – канадці. Щойно канал Рідо, який з’єднує Оттаву і Кінгстон, замерзає – люд масово вирушає туди. Добре, що місця усім вистачає. Для комфорту відвідувачів уздовж каналу є десятки пунктів прокату ковзанів. І це не дивно, адже майданчик простягається майже на вісім кілометрів!stock-photo-244047529.jpegФото Matthew Perry, 500px.com

Мабуть, найдивовижніший краєвид можна спостерігати, катаючись у нідерландському селищі Кіндердейку. Водойми неподалік Роттердама з листопада до лютого служать чудовими ковзанками. Спеціальна техніка відшліфовує їхню поверхню так майстерно, що навіть першокласний фігурист зможе провести там повноцінне тренування.Holland-winter.jpgФото jacadatravel.com

І на десерт наша морозна вишенька – швейцарське гірське озеро Лей-да-Сан-Муреццан у Санкт-Моріці. Міститься воно на висоті 1800 м над рівнем моря, тож нарікати на чистоту повітря чи краєвид нікому й на думку не спаде. Щоправда, достатньою мірою водойма замерзає всього на два тижні в січні. Але навіть цього часу вистачає туристам, щоб насолодитися станом хиткої рівноваги на льоду.EFyvG_XW4AYdUSk.jpgФото twitter.com

Головне фото telegraph.co.uk

Вам это будет интересно:
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Незабутня Чагатта: жахи в долині Летч
У лютому Швейцарію не впізнати: на вулиці вихлюпується божевільна стихія масничних карнавалів, ненаситної обжерливості і кошачих концертів гугге-музики. Тільки нечисть якась квола – всюди одні й ті ж гламурні вампіри і хирляві зомбі. Хочете, щоб стало по-справжньому страшно? Вирушайте в долину Летч святкувати Чагатту: інфернальні персонажі альпійського фольклору будуть довго переслідувати вас уві сні!
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Амстердам. Двоколісна столиця світу
Говорячи про транспорт-символ міста, не можна не розповісти про велосипеди в Амстердамі. Кожен, хто хоч раз бував у нідерландській столиці, ніколи не забуде ані самих голландців, які поспішають у справах на двоколісному другові,а ні продуманої інфраструктури, яка перетворила ровер на безпечний, екологічно чистий і корисний для здоров'я засіб пересування.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
З вітерцем! На собаках по Швейцарії
Перегони собачих упряжок – національна пристрасть швейцарців: неспроста один з найкращих центрів підготовки їздових собак в Європі розташований у лісовому селі Сен-Серж, що причаїлося за перевалами Юрських гір. Шлях у володіння хаскі лежить через сонячний сосновий бір по мальовничому трекінговому маршруту від гори до долини Коль де ла Живрінь.
Ескімоські іглу. Що нам варто із снігу дім збудувати!
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Закрыть
Outlook facebook page