RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  ОАЕ відзначають Золотий Ювілей

ОАЕ відзначають Золотий Ювілей

Автор: 02.12.2021 | ОАЕ
Сьогодні, 2 грудня, Об'єднані Арабські Емірати відзначають "Золотий ювілей" з нагоди 50-річчя з дня їх заснування у 1971 році. Ювілей ознаменовує початок національної стратегії країни на наступні 50 років, підтримуючи нову еру сталого розвитку, зміцнюючи унікальну конкурентоспроможність та глобальну відкритість економіки країни.

Об'єднані Арабські Емірати за 50 років свого існування зробили прорив у міжнародній політиці, сталому розвитку, правах людини та правах жінок, реформи у правовій та соціальних сферах. Пропонуємо ваші увазі добірку таких досягнень, підготовлених Посольством ОАЕ в Україні:

Міжнародна політика

ОАЕ все більше прагнуть посилити свою роль як активного та причетного члена міжнародного співтовариства, одночасно сприяючи деескалації та діалогу для вирішення конфліктів у регіоні та в усьому світі (наприклад, Авраамська Угода).

Після свого обрання членом Ради Безпеки ООН з гаслом «Разом сильніші», ОАЕ стануть конструктивним партнером для вирішення низки критичних проблем сучасності.

Сталий розвиток

Спираючись на свої 15 років досвіду у сфері протидії кліматичним змінам, ОАЕ розробляють інноваційні рішення для забезпечення сталого економічного зростання. Зараз в ОАЕ працюють три найбільші і найдешевші за собівартістю сонячних електростанцій у світі.

Цього року ОАЕ стали першою країною в регіоні Близького Сходу та Північної Африки, що встановила стратегічну мету щодо досягнення нульових викидів до 2050 року з інвестиціями в розмірі 163 мільярдів доларів США у відновлювані джерела енергії та планом дій на три десятиліття.

ОАЕ стали піонерами у зменшенні рівня вуглецю природним шляхом, і до 2030 року країна висадить 100 мільйонів мангрових лісів, які запобігатимуть ерозії берегів, підтримуватимуть біорізноманіття.

Права людини

ОАЕ глибоко віддані правам людини і розвивають постійний прогрес у цій сфері. Протягом багатьох років ОАЕ прийняли низку законів і нормативних актів, які забезпечують справедливе ставлення до всіх своїх громадян і резидентів, зокрема жінок, дітей, працівників та осіб з особливими потребами, як зазначено в Конституції ОАЕ.

Зовсім нещодавно ОАЕ прийняли новий закон про працю, спрямований на посилення захисту працівників у приватному секторі, який набере чинності 2 лютого 2022 року.

14 жовтня 2021 року ОАЕ отримали членство в Раді ООН з прав людини на термін 2022-2024 років, залучивши 180 голосів підтримки на Генеральній Асамблеї ООН.

IMG_3219.jpg

Реформи у правовій та соціальній сферах

27 листопада 2021 року ОАЕ оголосили, що новий кримінальний кодекс набере чинності в січні 2022 року в рамках найбільшої юридичної реформи в країні, що посилить економічні, інвестиційні та комерційні можливості, а також максимізує соціальну стабільність, безпеку та гарантує права громадян та організацій.

У листопаді 2020 року ОАЕ прийняли важливі законодавчі зміни, зокрема переглянули закони про особистий статус, відповідно до своїх міжнародних зобов’язань щодо прав людини та зміцнили позиції країни у якості привабливого місця для інвесторів та експатріантів.

Права жінок

Уряд ОАЕ повністю підтримує розширення прав і можливостей жінок з моменту заснування країни в 1971 році. Конституція ОАЕ гарантує рівні права для чоловіків і жінок.

У грудні 2018 року Кабінет міністрів ОАЕ затвердив перелік нових політик для розширення прав і можливостей жінок Еміратів, включаючи законодавчу базу для боротьби з домашнім насильством.

ОАЕ посіли перше місце в арабському світі та 18 місце у всьому світі в Індексі з гендерної рівності Програми розвитку ООН (ПРООН) 2020 року.

Жінки становлять 50% складу консультативного парламентського органу ОАЕ - Федеральної національної ради ОАЕ.

У космічному секторі ОАЕ 34% команди Еміратської Місії на Марс складалися з жінок, а також 70% складу команді, яка стоїть за програмою підготовки астронавтів ОАЕ, яка здійснила першу космічну місію ОАЕ – також жінки.

Згідно з дослідженням «Жінки, мир та безпека» Джорджтаунського університету, було виявлено, що жінки почуваються в ОАЕ безпечніше, ніж в будь-якій іншій країні.

Також важливою віхою розвитку держави є кампанія "Проєкти 50-ти", яка була започаткована у вересні 2021 року з якої ОАЕ і розпочали новий відбір національних стратегічних проєктів. Їх мета полягає у започаткуванні наступної ери внутрішнього та міжнародного розвитку. Очікується, що такі проєкти дадуть поштовх для інвестицій у цифрову економіку, а також галузям, де застосовується штучний інтелект. Також, в рамках цієї кампанії було розширено право на отримання Золотої Візи, запровавжено Зелені Візи та оголошено про нову Візу Фрілансера - для самозайнятих працівників, які базуються як в ОАЕ так і за кордоном. Також у вересні 2020 року в еміраті Дубай було представлено Пенсійну Візу, яка надає резидентам-експатріантам та іноземцям віком від 55 років можливість насолоджуватися неповторним стилем життя Еміратів.

IMG_3222.jpg

Основні досягнення ОАЕ за 50 років:

Грудень 1971: Об'єднані Арабські Емірати засновані нині покійним шейхом Заїдом Бін Султаном Аль Нагайяном, який очолює федерацію.

Травень 1981: утворена Рада співробітництва арабських держав Перської затоки.

Листопад 2004: Його Високість Шейх Халіфа Бін Заїд Аль Нагайян стає Президентом ОАЕ.

Квітень 2006: Початок роботи компанії "Masdar", що спеціалізується на відновлюваних джерелах енергії.

Червень 2009: В Абу-Дабі відкривається штаб-квартира Міжнародної агенцї з відновлюваних джерел енергії

Січень 2010: У Дубаї відкривається найвища вежа світу Бурдж-Халіфа.

Березень 2013: Урочисте відкриття Shams 1 - найбільшої сонячної електростанції в місті Мадінат Заїд.

Листопад 2013: ОАЕ обрані для проведення Expo 2020 в еміраті Дубай.

Липень 2014: створено космічне агентство ОАЕ для координації місії на Марс.

Жовтень 2017: Запуск національної стратегії Штучного Інтелекту.

Лютий 2019: Папа Франциск став першим Папою Римським, який відвідав ОАЕ та підписав "Документ Людського Братства".

Вересень 2019: Хаззаа Аль Мансурі стає першим громадянином Еміратів, який полетів в космос.

Липень 2020: ОАЕ приєдналися до клубу космічних країн завдяки успішному запуску зонда Hope Probe з Японії.

Квітень 2021: двоє нових громадян Еміратів обрано до складу астронавтів ОАЕ. У їх складі - перша в арабському світі жінка-астронавт.

Вересень 2020: Підписання Авраамських Угод, які ознаменували початок двосторонніх відносин між ОАЕ та Ізраїлем. Також, була представлена пенсійна віза, завдяки якій резиденту емірату Дубай зможуть безпроблемно вийти на пенсію.

Вересень 2021: Впровадження візових реформ в ОАЕ, щоб підтвердити позицію Еміратів як ідеального місця для роботи, інвестицій, підприємництва та освіти.

Листопад 2021: ОАЕ запровадили найбільшу правову реформу за свою 50-річну історію.


Вам это будет интересно:
Висоти Сходу
Стереотипи – страшна річ. За «допомогою» них у нас в голові формується певна картина світу, яку не так просто змінити. Взяти, приміром, поняття «хмарочос». У 90% людей в уяві відразу ж виникають американські міста, знайомі з фільмів і ТБ. Цілком логічно, та ось тільки в наш час, щоб побачити кращу панораму на шикарні хмарочоси, курс слід тримати на схід.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Нові туристичні об'єкти
Поступове відкриття кордонів країнами світу вселяє надію на поверення до звичного ритму життя і відпусток. Тож у підбірці ми пропонуємо декілька нових незвичних туристичних місць, щоб ви могли напевно визначитись із місцем такої очікуваної відпустки.
ОАЕ на шляху до чистої електроенергії
6 квітня 2021 року Корпорація ядерної енергетики Еміратів (ENEC) оголосила, що перший блок АЕС Барака розпочав комерційні операції. В цифрах - це забезпечення електроенергією 570 тисяч домівок щороку, або попередження викидів 21 млн тон СО2.
Гуманітарна допомога від Об’єднаних Арабських Еміратів у часи пандемії
З нагоди 49-го Національного Дня і в рамках посилення міжнародного співробітництва у боротьбі з поширенням пандемії коронавірусу COVID-19 Посольство ОАЕ в Україні передало понад 1,5 мільйона експрес-тестів на COVID-19 (IgM/IgG) та масок для українських державних установ...
А ви знали...?
Добірка цього тижня насичена фото і відео матеріалами з різних куточків нашої планети. Хто налаштовує годинники у Букінгемському палаці? Як звучить Чорнобиль? Чи можливо у незвичний спосіб оглянути околиці міста Чунцинь? Ці та інші цікавинки ви сьогодні дізнаєтесь!
Гуманітарна допомога та діяльність ОАЕ у боротьбі з COVID-19
За час, поки у світі вирує пандемія коронавірусу, Посольства ОАЕ у 24 державах світу передали 260 тон медичного обладнання та харчових продуктів, а також допомогли 260 000 медичним працівникам.
ОАЕ евакуюють арабських громадян з Китаю
За дорученням Президента ОАЕ Й.В. Шейха Халіфи Бін Заїда Аль Нагаяна, Спадкоємний Принц Абу-Дабі, заступник Верховного головнокомандувача збройними силами ОАЕ, Й.В. Шейх Мухаммед Бін Заїд Аль Нагаян розпорядився евакуювати громадян ряду братніх і дружніх країн з Китаю, до «Гуманітарного міста» в Абу -Дабі.
В Україні пройшов «Культурний день ОАЕ»-2019
У неділю, 1 грудня, у Києві відбувся захід «Культурний день ОАЕ», гостями якого стали Надзвичайні і Повноважні посли Алжиру, Пакистану, Лівану, народні депутати, а також представники арабських діаспор в Україні.
Посольство ОАЕ проводить благодійні акції для українських дітей, що потребують особливої уваги
Протягом року Посольство Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні у співпраці з благодійними фондами проводить акції доброти. Сьогодні для київських школярів зі спеціальної школи I-II ступенів №12 керівник політичного, економічного та інформаційного відділу посольства Наджла Аль-Раїс і консультант економічного відділу Вікторія Рахматулліна за підтримки Благодійного фонду Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума підготували спеціальні подарунки!
Посольство ОАЕ в Україні провело благодійну акцію для дітей
На честь свята міжнародного Дня знань Посольство Об'єднаних Арабських Еміратів в Україні порадувало школярів тематичними подарунками.
Посольство ОАЕ в Україні організували дипломатичний прийом...
У Києві відбувся урочистий прийом, присвячений 45-річчю об'єднання Еміратів. Національний день в країні відзначається щороку другого грудня. Закінчивши об'єднання в 1971 році, за дуже короткий проміжок часу Об'єднані Арабські Емірати зуміли змінитися з пустельної ділянки на міцну й економічно розвинену державу, рівень життя в якій вважається на сьогоднішній день одним із найбільш високих не тільки на території всього Близького Сходу, але і у всьому світі.
Аерофобам протипоказано. Найкращі авіашоу світу
З моменту створення першого літака пройшло більше ста років, але цей комфортабельний вид транспорту досі викликає тремтіння в колінах у багатьох його пасажирів. Сьогодні ми підготували для вас добірку найбільш захоплюючих авіашоу, які щорічно проходять по всьому світу. І вже повірте від деяких з них у вас дійсно піде земля з-під ніг.
Закрыть
Outlook facebook page