RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2

На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2

Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...

Сінгапур

У південно-азійських країнах багаті на вітаміни і мінерали морепродукти на першому місці в раціоні місцевих. Напевно, через це люди там живуть і довше й ефективніше, примудряючись багато працювати й активно відпочивати. Тому, коли зголоднієте, прогулюючись вулицями Сінгапуру, шукайте не звичний для ока і шлунка фаст-фуд, а яскраві візки, наповнені неймовірно поживним і корисним чилі-крабом. Мешканця морів та океанів засмажують з овочами і яйцями в кисло-солодкому соусі. Місцеві просто обожнюють цю страву, придуману в 50-х роках минулого століття жінкою-кулінаром Шер Ям Тянь.crabs.jpgФото theculturetrip.com

Тель-Авів, Ізраїль

За ізраїльськими ласощами вирушимо на вулицю Фрішман міста Тель-Авів. За відгуками мешканців міста, саме там готують дуже смачний на Близькому Сході, а значить і в світі, сабич. Від піти, наповненої хумусом, яйцями, соком манго, соусами, салатом, солоними огірками і головним інгредієнтом – смаженими на грилі баклажанами, просто неможливо відірватися.20160317-sabich-sandwich-vicky-wasik-4.jpgФото seriouseats.com

Китай

На території практично всієї країни чи не найпопулярнішою вуличною стравою вважаються коники-стрибунці на спажках. При вигляді такого букету у більшості європейців зазвичай виникає блювотний рефлекс. Але тих, хто наважиться-таки скуштувати делікатес, китайці починають поважати. Цих комах жителі Піднебесної здавна вживають у їжу, бо вони містять протеїн і білки, тому вельми поживні, що важливо для працелюбного народу. І ми вас заспокоїмо: в кафе і забігайлівках подають коників, яких спеціально вирощують на фермах-плантаціях, тож вони максимально стерильні.20655510636_0f2fab3c26_b.jpg
Фото hiveminer.com

Найробі, Кенія

В африканських країнах шикувати не прийнято, тому найпопулярніша їжа там зазвичай і найдоступніша за ціною. На вулицях Найробі повно невеликих лоточків, де всі охочі ласують самбусою – пиріжками, відомими на інших континентах як самса. Кенійці вирішили не обмежуватися м'ясом як основною начинкою, тому їхня страва може бути і з горохом, і з цибулею, і з сочевицею, тобто з тим, що Бог пошле. До речі, туристи з країн колишнього Союзу дуже дивуються, коли бачать на прилавках майже класичні пиріжки.vegetable-samosas-filo-2-sneaky-veg.jpgФото sneakyveg.com

Читайте також: На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу

Роттердам, Нідерланди

Голландці мало не примушують всіх, хто живе у Північній Європі, повірити, що саме вони вигадали готувати з оселедця вуличну їжу. Назвавши свою страву Hollandse Nieuwe, жителі Країни тюльпанів неабияк пишаються своїм делікатесом. Скандинави особливо і не сперечаються з цим і просто продовжують насолоджуватися свіжою рибкою. Її найчастіше подають у хрусткій булочці, гарненько приправивши цибулею і спеціями, залежно від яких вона стає або солодкою, або кислою, або гострою. Нідерландські гурмани і знавці особливо радять вживати оселедець з травня до червня, коли вона максимально «досягла кондиції». А ще рекомендують запасатися рідиною, бо потім дуже вже сушить.fd0cc5b3b2de9be0444b7d781dc2b09a_shutterstock_309627755.jpgФото vishandelkruisweg.nl

Оттава, Канада

Улюблений street food багатьох канадців називається "Путін" (Poutine) – це картопля фрі, рясно полита підливою і заправлена кислим сиром. Саме ж слово, що символічно, перекладається як «безлад». Ця древня народна закуска згадується в багатьох місцевих легендах і казках як диво-ласощі, які не раз додавали героям потрібних їм сил.Poutine-GettyImages-154959976-58edaa473df78cd3fc78d1fb.jpgФото thespruceeats.com

Штат Баїя, місто Сальвадор, Бразилія

Ми навмисно максимально точно вказали місце, де люди не уявляють своєї їжі без акараже – шедевра, завезеного до Бразилії з Африки. Цей апетитний «бургер» складається із коржів зі смаженого гороху, щедро наповнених листям салату, пастою з кеш’ю, помідорами, часником і, звісно ж, морепродуктами. У Сальвадорі, що на північному сході країни, сформувалася ціла субкультура людей, найчастіше жінок, які готують акараже – вони вирізняються ситцевими сукнями, намистами і хустками. Якщо покопатися у їхньому родоводі, то виявиться, що жінки є нащадками рабів з Чорного континенту, тому готувати цю страву у них в крові. Про самі ж ласощі знає вся країна, тому сюди частенько навідуються не тільки гурмани, а й науковці-культурологи, які вважають акараже найважливішою частиною культури африканців у Бразилії.ab2305ee7a85fd3b408fa1b68bfbd887.jpgФото pinterest.com

Головне фото theculturetrip.com

Вам это будет интересно:
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
У пошуках гастрономічного Ельдорадо
Зізнаюся, це нелегке завдання – описати кухню, котра віднедавна стала для мене основною. Нині я живу в Еквадорі і вже давно не куштувала голубці, вареники і навіть чорного хліба. Хоча, зізнаюся, кілька разів зварила борщ. Чужа кухня спочатку дивує, потім стає нудотною і лише на третій стадії знайомства з нею починає відкривати свої секрети.
Дім, який побудував…
«Халабуди» на деревах, землянки, схованки – що ми тільки не будували в дитинстві. На жаль, коли дорослішаєш, фантазія втрачається, і більшість із нас тепер живе в незручних сірих «коробках». Однак є люди, які самостійно створили житло своєї мрії.
Гастрономічний туризм: через їжу до культури
Не варто поблажливо ставитися до гастротурів як до новомодної вигадки. Гастрономічний туризм – один із аспектів світової науки. Її світило вчений Ерік Вольф, котрий 2001 року заснував Міжнародну асоціацію гастрономічного туризму, твердить: їжа – це квінтесенція нації, її менталітету, характеру і, звісно, історії.
Ескімоські іглу. Що нам варто із снігу дім збудувати!
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
А ви знали...?
Остання наша добірка новин у цьому році охоплює чарівні місця нашої планети, рукотворні шедеври, зроблені людьми,  самих таких великих людей, а також  нагадування, що допомога один одному - запорука щастя. 
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Життя на воді: 7 маловідомих конкурентів Венеції
Коли ми чуємо вираз «місто на воді», одразу на думку спадає Венеція, чи не так? Неквапливі гондоли, вузенькі вулички по обидва боки, ніжне світло сонця, що заходить, і старовинна архітектура створюють той п’янкий романтичний коктейль, котрий приваблює туристів з усього світу.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Сентоза – весь Сінгапур в одному острові
Отримати повний набір вражень про країну площею понад 700 квадратних кілометрів усього за кілька днів пішої прогулянки – абсолютно реально. І надздібності на кшталт телепортації чи вміння переміщатися зі швидкістю світла для цього не потрібні. Досить вирушити на острів Сентоза, що належить до Республіки Сінгапур і повністю відображає всі її особливості.
Пальчики оближеш: Що на вас чекає за кулісами найкращих кухонь світу
Давайте пригадаємо найбільш незвичну страву, котру вам випало скуштувати? Що це буде за їжа, вам вирішувати. Небагато екзотики; ті самі комахи, котрих ми слабо можемо уявити як інгредієнт; дивний напій із гіркуватим присмаком; несподіване поєднання гіркого і кислого… у кожного є свій незабутній досвід щодо цього.
А ви знали...?
У цьому випуску ми розповімо про жінок у Китаї, які мали свою мову, про жінку, яка зачинила свою квартиру на 70 років, а також про мистецтво графіті, скульптуру і місто, яке визнали історичним пам'ятником. Впевнені, вам сподобається!
А ви знали...?
Добірка цього тижня насичена фото і відео матеріалами з різних куточків нашої планети. Хто налаштовує годинники у Букінгемському палаці? Як звучить Чорнобиль? Чи можливо у незвичний спосіб оглянути околиці міста Чунцинь? Ці та інші цікавинки ви сьогодні дізнаєтесь!
Істина в зерні, або Кава по-польському
«Франція», «Італія», «Венеція» – такі назви дістали відкриті іноземцями ресторанчики, з яких почалася кавова біографія Польщі. Жителі країни стали одними з найперших гурманів у Східній Європі, котрі оцінили смак та аромат незвичайного напою. Про те, що нове джерело задоволення виготовлене з плодів дерева, яке колись росло в Ефіопії у дикому вигляді, тоді мало хто знав.
Краса та спокій: найгарніші храми Азії
Буддисти кажуть: «Щоб позбутися страждання, треба позбутися бажання». А для цього є відповідні місця. Сьогодні ми зібрали для вас п'ятірку дивовижних храмів, де буддисти і прості туристи шукають гармонії для своєї душі.
Закрыть
Outlook facebook page