RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Новини іноземних дипустанов в Україні

Новини іноземних дипустанов в Україні

Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.

Проект "Greening planet" ("Озеленімо планету")

У квітня посольства, акредитовані в Україні, долучились до глобальної ініціативи, метою якої було посадити мільйон дерев у 100 країнах світу за один день. Так, наприклад, 10 квітня посол Республіки Індонезія Юдді Кріснанді висадив дерево на Дипломатичній алеї у Голосіївському парку Києва. До нього у цей день приєднались Посол Аргентини Елена Летісія Мікусінскі разом з колегами-послами Німеччини, Єгипту, Словаччини, В’єтнаму та Швейцарії. 22 квітня команда посольства Великої Британії висадила в Пущі-Водиці під Києвом, дуб, присвячений Його Королівській Високості Принцу Філіпу, Герцогу Единбурзькому, який двічі відвідував Київ.

171834588_3919420241479173_3129386517312303187_n.jpg

Робочі та культурні заходи

• 14 квітня посольство Польщі надало гуманітарну допомогу Будинку для одиноких матерів в смт Коротич, яка складалась з косметики, засобів гігієни, солодощів, побутової техніки, одягу та іграшок для дітей. Частину допомоги надали президент Анджей Дуда та його дружина, а решту зібрали з ініціативи пані Моніки Капи-Ціхоцької, дружини посла Польщі в Україні, спонсорів і співробітників Посольства Польщі в Києві.

• 17 квітня посольство Польщі разом із Національним Інститутом Фридерика Шопена та Музеєм Фридерика Шопена організувало віртуальну зустріч у музеї Фридерика Шопена під час якої учасники мали нагоду дізнатись про Шопена, Ципріана Каміля Норвіда і Велику Еміграцію.

• 20 квітня Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні Дато Раджа Реза зустрівся з шейхом Ахмедом Тамімом, муфтієм України в мечеті Аль-Рахма у Києві. Сторони обмінялися думками з широкого кола питань, що стосуються мусульманської умми в Україні. Муфтій поінформував посла про плани подальшого розвитку, включаючи будівництво ісламського університету поруч з мечеттю Аль-Рахма, а також будівництво школи і дитячого садка.

• 21 квітня Посольство Словацької Республіки повідомило про завершення 2-го кола «V4 East Solidarity Programme» за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду та Міністерства закордонних справ Республіки Корея. За взаємною згодою Посольств Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини в Україні було підтримано проект гуманітарної організації «Ініціатива Е+» у розмірі 80 000 євро. Метою проекту було надання невідкладної гуманітарної допомоги медичним установам у найбільш вразливих районах у боротьбі з пандемією COVID19.

• 21 квітня 2021 року Посольство Індонезії в Києві провело захід, щоб разом перервати пост під час святкування Дня Картини. Це свято ототожнюється з правами жінок. Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді у своїй промові наголосили на важливості свята, а також згадав вебсемінар, організований Міністерством закордонних справ Індонезії на тему гендерної рівності в Міністерстві закордонних справ.

• 22 квітня Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочанн провів зустріч із заступником Міністра закордонних справ України Василем Боднаром, на якій сторони обговорили розвиток молдовсько-українських двосторонніх відносин.

• 22 квітня Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні Ноель Ізраель Хохарах під час зустрічі з Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою обговорили питання двосторонньої співпраці.

• 23 квітня з нагоди Дня національної незалежності і дітей Туреччини за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Ягмура Ахмета Гульдере у посольстві відбулось нагородження всіх дітей-учасників, які взяли участь у конкурсі малюнків та відео.

177877857_3897129833702650_4137753036698009239_n.jpg

• 25 квітня в продовженні #OrangeSpringKyiv з нагоди Дня Короля 2021 працівники посольства Нідерландів приєднались до міського велосипедного туру: Київ велосипедний, організованого U-Cycle.

• 26 квітня у посольстві Швеції відбулась зустріч з парламентаркою та співголовою міжфракційного депутатського об‘єднання «Енергетика та довкілля» Лесню Василенко. Сторони обговорили досвід Швеції як однієї з провідних країн світу в питанні переробки відходів та можливості поділитись досвідом аби підтримати українських законодавців у формуванні політики сталого розвитку і забезпечення балансу між розвитком та впливом на довкілля.

178660023_2599976730126339_502793327982421214_n.jpg

• 27 квітня Посольство ПАР в Україні приєдналось до південноафриканського населення, щоб відзначити День свободи. Цей день знаменує річницю перших нерасових виборів в Південній Африці в 1994 році і віддає данину поваги звільнення країни від правління апартеїду. Цього року День свободи відзначатиметься під гаслом «Рік Шарлотти Максеке: значення свободи в умовах COVID-19».

• 27 квітня з нагоди Дня народження короля Віллема-Олександра посол Йеннес де Мол подарував 600 горщиків з нідерландськими тюльпанами працівникам Олександрівської лікарні м Києва та Київській міській клінічній лікарні №6.

178988320_4197938356925434_2544289236970707556_n.jpg

• 28 квітня з нагоди 98-ої річниці з Дня народження Заріфи Алієвої - лікаря-офтальмолога, академіка, дружини азербайджанського національного лідера Гейдара Алієва та матері сьогоднішнього глави Азербайджану Ільхама Алієва посольство Азербайджану та Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова відвідали м.Ірпінь для покладання квітів до пам'ятника видатної жінки.

• 29 квітня відбулося відкриття стінопису «Сонце Соні» французького художника Жульена Маллана в Одеській загальноосвітній школі №55, створеного в рамках фестивалю «Французька весна в Україні» за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького інституту в Україні.

Цікавинки

• З нагоди Всесвітнього дня танцю Посольство Аргентини в Україні поділилось добіркою аргентинських і міжнародних танців у виконанні аргентинських танцюристів, які означають багатство, мультикультуралізм та різноманітність країни, які доступні за посиланням.

• До травневих свят Посольство Сполучених Штатів Америки поділилось двома відеорецептами приготування американського барбекю та тако, які є дуже популярними серед американців. На кухні з шеф-кухарем Богданом Білоніжко готували представники посольства.

• Посольство Індонезії поділилось рецептами традиційних солодощів, в основу яких покладено кокосову стружку та рисове борошно.

Вам это будет интересно:
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
ФОТОПРОЕКТ: Варшава звисока
Ми ловили промені весняного сонця на майже порожніх варшавських вуличках в неділю. Коли сонце сховалося за хмарочосами - ми піднялися на найвищий з них, щоб побачити захід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Камініто: Вулиця у ритмі танго
Ми продовжуємо наш цикл «Історія однієї вулиці» і сьогодні розповідаємо про одну з найгарніших і веселих вулиць Буенос-Айреса під назвою Камініто. Вона простяглася в знаменитому кварталі Ла Бока, заснованому в 19 столітті італійськими емігрантами.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Амстердам. Двоколісна столиця світу
Говорячи про транспорт-символ міста, не можна не розповісти про велосипеди в Амстердамі. Кожен, хто хоч раз бував у нідерландській столиці, ніколи не забуде ані самих голландців, які поспішають у справах на двоколісному другові,а ні продуманої інфраструктури, яка перетворила ровер на безпечний, екологічно чистий і корисний для здоров'я засіб пересування.
Без Гранд Базару і мечетей: Стамбул музейний
Музейна програма під час подорожей найчастіше асоціюється з груповими походами, нудними експонатами й відчуттям, нібито втрачаєш з поля зору важливі «вуличні» пам’ятки. Звичайно, це не так, особливо якщо ти в такому унікальному з усіх сторін місті, як Стамбул, де і музеї вражають своїми концепціями.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
У Києві відкрилась виставка азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва
24 грудня за ініціативою та за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва. Серед гостей були присутні заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв...
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
Закрыть
Outlook facebook page