RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Новини іноземних дипустанов в Україні

Новини іноземних дипустанов в Україні

Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.

Святкування, концерти, виставки

• 1 березня Посольство Республіки Молдова привітало зі святом Мерцишор. Сам символ свята означає прихід весни і являє собою невеликий предмет ручної роботи, прикрашений червоно-білими нитками, який носять навесні у Республіці Молдова

• До тижня Масляної виконувач обов’язків заступника голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон разом із шеф-кухарем Володимиром Ярославським готували гарбузові та гречані млинці з ікрою лосося під соусом дзадзикі.

160353993_10158826046366936_7419675292385734072_o.jpg

• 12 березня у Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського відбулось святкування 100-річчя від дня народження Астора П'яцолли за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Елени Летісії Мікусінскі та відомого аргентинський музикант Хуана Карлоса Карраско (у форматі відеоконференції). З нагоди ювілею Посольство також протягом тижня (16-23 березня) публікувало відеозаписи, які танцюють танго під музику Майстра (у Фейсбук відео доступні за хештегом #tangoua_piazzolla100).

• 23 березня у Посольстві Пакистану відбулось святкування 81-го Національного дня Ісламської Республіки Пакистан під час якого було піднято прапор.

162430075_268723334748442_5391819332021842680_n.jpg

• 25 березня Посольство Королівства Швеція в Україні відзначило День вафель опублікувавши рецепт цих ласощів. Раніше це була дата свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, але зараз цей день переважно про вафлі. Чому так? Назва свята Благовіщення шведською - Vårfrudagen і вважається, що через помилку вимовляння воно стало Våffeldagen, тобто Днем вафель.

Французька весна 2021

• Посольство Бельгії долучилось до цьогорічного святкування 50-річчя фестивалю «Франкофонія в Україні».

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади Лариса Ґаладза у відеозверненні привітала із початком тижня Франкофонії в Україні.

• 24-25 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен відвідав Харків з нагоди відкриття 17 фестивалю "Французька весна в Україні", який розпочався концертом французького віолончеліста Gautier Capuçon в супроводі New Era Orchestra. Посольство також опублікувало інформацію щодо Міжнародного жіночого дня.

Міжнародний жіночий день

• 1 березня Посольство Аргентинської Республіки започаткувало кампанію із вшанування аргентинських та українських жінок, які прокладали шлях своїми досягненнями та видатними здобутками у різних сферах. Першою історією стала розповідь про шлях становлення Лесі Українки як письменниці, перекладачки, фольклористки, громадської та культурної активістки українського феміністичного руху.

• 5 березня Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс зустрілася з жінками, які безпосередньо пов'язані з питаннями кліматичного, екологічного та енергетичного секторів в Україні.

157898576_3993129620707857_1200845872567854866_o.jpg

Враховуючи те, що у листопаді 2021 року Велика Британія в партнерстві з Італією прийматиме Конференцію ООН з питань клімату (#COP26), учасниці зустрічі обговорили надзвичайно важливу роль жінок у цих секторах та питання боротьби зі зміною клімату, а також те, як заохотити перехід до гендерної рівності в екологічній діяльності та політиці

З цієї ж нагоди пані Посол у своєму зверненні закликає розширити участь жінок в екологічній діяльності, а жінок та дівчат — брати на себе активну роль у цій боротьбі за майбутнє! Як головуюча у COP26, Велика Британія прагне бачити, як усі країни приділяють увагу гендерній рівності в екологічній діяльності, включаючи зміцнення лідерства жінок, їхньої ролі в прийнятті рішень, а також розробці та реалізації кліматичної політики, що враховує гендерні аспекти. Також, з цієї ініціативи, 27 березня Посольство приєдналось до всесвітньої акції "Години Землі", коли з 20:30 до 21:30 люди по всьому світу вимкнуть електричне світло для демонстрації своєї відданості збереженню планети

• Посольство Кіпру в Україні з нагоди святкування Міжнародного жіночого дня закцентувало, що #ГендернаРівність - це право людини.

• Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Йоганнес Германн Адріанус де Мол в онлайн форматі випив каву з українськими жінками-підприємицями, які брали участь у тренінгу "She Exports Course" у 2019 році, направленого на розвиток інновацій та співробітництва у бізнесі. Також, разом зі співробітниками посольства, взяв участь у марші за рівні права жінок та дівчат у всьому світі, що пройшов у Києві.

• Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан Ноель Ізраель Хохарах привітав жінок із Міжнародним жіночим днем.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади Лариса Ґаладза у своїй заяві з нагоди Міжнародного жіночого дня оголосила про започаткування Канадою річної кампанії «Мир завдяки жінкам-миротворцям», щоб віддати шану, підтримати, захистити та офіційно включити до миротворчого дискурсу жінок-миротворців.

150 років з дня народження Лесі України та 207 років з дня народження Тараса Шевченка

• Посольство Республіки Молдова в Україні привітало українців з днем народження Лесі Українки.

• Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойкан прочитав вірш Т. Шевченка "Заповіт" з нагоди 207 річниці з дня народження видатного поета.

• Посольство США поділилось текстовим та відео матеріалами про історію дружби, пов’язаної із захистом прав людини, між українським поетом та художником Тарасом Шевченком та відомим митцем — афроамериканцем Айрою Олдріджем. Цікавим є те, що у Вашингтоні, на відстані лише двох з половиною миль один від одного, розташовані пам’ятники цим видатним особам, дружба яких була унікальною, оскільки в ній поєднувалась спрага до творчості, любов до мистецтва, спільний досвід соціального гноблення та мрії про краще майбутнє для свого народу.

• Посольство Аргентинської Республіки поділилось світлиною Надзвичайного і Повноважного Посла Елени Летісії Мікусінскі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові, яку було зроблено під час останнього візиту до цього міста у грудні 2020 року цим відзначивши день народження великого поета.

Робочі зустрічі

• Посольство Чехії опублікувало дані про обсяг допомоги, наданої Україні, спрямованої на протидію COVID-19.

• Посольство Польщі підбило підсумки своєї благодійної діяльності, координованої дружиною Надзвичайного і Повноважного Посла Монікою Капа-Ціхоцькою. Більше - за посиланням.

• Посольство Швеції та громадська організація Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA уклали угоду на три роки щодо зміцнення Docudays як інституції та сприяння ефективнішого виконання їхньої місії: «Створити можливості для всіх в Україні переглядати талановиті та актуальні документальні фільми про права людини, при цьому формуючи активну громадянську позицію і повагу до людської гідності, щоб врешті-решт «створити суспільство вільних людей».

• Посольство Республіки Корея в Україні оголосило про проведення відеоконкурсу "Халлю вдома" про те, як учасники насолоджуються корейською культурою в епоху пандемії. Заявки на участь приймаються з 1 до 16 квітня.

• Посольство Індонезії поділилось світлинами про те, як у резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Юдді Кріснанді пройшла дегустація п’яти видів кави з різних регіонів Індонезії. Гості куштували ароматні напої разом із традиційними смаколиками, зокрема чипсами з плоду меліньйо, а також мали нагоду переглянути короткометражні фільми про вирощування та виготовлення індонезійської кави і послухали про найдорожчий у світі вид цього напою – «копі лувак», який виробляють за участю маленьких тварин – азійських пальмових цивет.

155080194_2500046276971327_439959088034571170_n.jpg

• 1-2 березня в рамках робочого візиту до Вінниці Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс зустрілася з головою Вінницької обласної державної адміністрації Сергієм Борзовим, мером Вінниці Сергієм Моргуновим, а також мала нагоду долучитись до обговорення з представниками громадянських та молодіжних організацій щодо дезінформації в медіа. Також пані Посол зустрілася з мером Житомира Сергієм Сухомлином, щоб дізнатися більше про місцеві проекти зі зменшення споживання природних ресурсів інфраструктурою міста.

• 3-4 березня Надзичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойкан разом із представником Латвійського агентства інвестицій та розвитку (LIAA) в Україні Айнарсом Межулісом відвідали місто Львів та Дрогобич Львівської області. Під час візитів латвійська делегація зустрілися з головою Львівської обласної державної адміністрації Максимом Козицьким та міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою і обговорили досвід Латвії в управлінні місцевим самоврядуванням, сприяння економічних та освітніх відносин, реставрації культурних об’єктів, організації переробки відходів, а також досягнули домовленості про зміцнення двосторонньої економічної співпраці.

156894676_1762247723975981_3981042565365345544_n.jpg

• 10 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен перебував з візитом у Львові та у Львівській області.

• 10 березня в Німецькій євангелічно-лютеранській церкві Святої Катерини у Києві Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен разом з пастором Лазі та партнером проекту гуманітарної організації з екстреної медичної допомоги «Johanniter-Unfallhilfe» паном Йорґом Дрешером офіційно вшанувала ініціативу організації «Johanniter-Unfallhilfe» і передали продуктові набори для людей в Україні, які перебувають у скрутному становищі.

159139283_3477071462404856_3652674553278240255_o.jpg

• 10 березня Надзичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юріс Пойкан разом з представником Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні (LIAA) Айнарсом Межулісом взяли участь у відеоконференції між містами-побратимами Латвії та України, організованою Латвійською асоціацією великих міст та посольством України в Латвії. На зустрічі обговорили питання активізації співпраці між латвійськими та українськими самоврядуваннями, особливо в економічній, освітній та культурній сферах та сфері управління самоврядуваннями.

• 11 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Вірменії в Україні Тигран Сейранян відвідав Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», де провів зустріч з керівництвом відомства.

• 15 березня Посольство Бельгії та Посольство Молдови відзначили 29 років з дня встановлення двосторонніх відносин.

• 16 березня Надзвичайні і Повноважні Посли Румунії, Польщі та Туреччини обговорили актуальні питання та виклики регіональної безпеки та співробітництва.

• 17-20 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія Алекс Ленарт перебував із робочим візитом в Одесі, де зустрівся з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гріневецьким і висловив щирі прагнення до розширення двосторонніх відносин між Україною та Бельгією у сферах торгівлі, інвестицій та культурної співпраці, а також із головою міжнародного музичного фестивалю "Odessa Classics" Олексієм Ботвіновим.

• 20 березня для відзначення проекту посадки 1 000 000 дерев по всьому світу до #ДеньЗемлі2021, ініційованого Благодійним фондом «Озеленення України», Посольство Швейцарії в Україні та особисто тимчасово повірений у справах Посольства Швейцарії в Україні Сімон Піду висадив в саду посольства ще одне дерево.

• 23 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова Руслан Болбочан відвідав Вінницю з робочим візитом, де провів зустріч з главою обласної ради В'ячеславом Соколовим. В ході зустрічі сторони обговорили ряд питань, пов'язаних з активізацією міжрегіонального та транскордонного співробітництва.

• 24 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Тобіас Тиберг обговорив під час зустрічі із Міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною пріоритетні та стратегічні напрямки роботи.

• 24-25 березня Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен також провів ряд важливих зустрічей у Харкові у рамках робочого візиту.

• 25 березня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Китаю в Україні Фань Сяньжуна в Київ прибув лікат із вакцинами від COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

• 26 березня Надзвичайний і Повноважний Посол КНР Фань Сяньжун обговорив разом із Заступником Міністра закордонних справ України Євгеном Єніним питання активізації політичного діалогу та розвитку економічної взаємодії між обома країнами.

154654009_10214798861044616_1205341558760990647_n.jpg

Всі фото з Фейсбук-сторінок

Вам это будет интересно:
Краса та спокій: найгарніші храми Азії
Буддисти кажуть: «Щоб позбутися страждання, треба позбутися бажання». А для цього є відповідні місця. Сьогодні ми зібрали для вас п'ятірку дивовижних храмів, де буддисти і прості туристи шукають гармонії для своєї душі.
На подіумі: Німеччина
Характерною рисою національного німецького костюма завжди вважали його самобутність і комфорт. Напевно, тому помилуватися національним одягом Німеччини в наші дні можна не лише на святах десь у селі чи в книжках з історії, але й на вулицях великих міст.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
ФОТОПРОЕКТ: Варшава звисока
Ми ловили промені весняного сонця на майже порожніх варшавських вуличках в неділю. Коли сонце сховалося за хмарочосами - ми піднялися на найвищий з них, щоб побачити захід.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Бельгія очима Марини Орлової: Як живуть бельгійці
Марина Орлова – проектний менеджер у культурно-громадській організації. На одному з міжнародних проектів вона зустріла своє кохання – Віма, хлопця з Бельгії. Поїхати в його країну їй вдалося тільки тоді, коли Україна отримала безвіз і саме про те, як живуть бельгійці, що вони їдять на сніданок і як у них заведено відпочивати, Марина розповіла OUTLOOK.
Камініто: Вулиця у ритмі танго
Ми продовжуємо наш цикл «Історія однієї вулиці» і сьогодні розповідаємо про одну з найгарніших і веселих вулиць Буенос-Айреса під назвою Камініто. Вона простяглася в знаменитому кварталі Ла Бока, заснованому в 19 столітті італійськими емігрантами.
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Незабутня Чагатта: жахи в долині Летч
У лютому Швейцарію не впізнати: на вулиці вихлюпується божевільна стихія масничних карнавалів, ненаситної обжерливості і кошачих концертів гугге-музики. Тільки нечисть якась квола – всюди одні й ті ж гламурні вампіри і хирляві зомбі. Хочете, щоб стало по-справжньому страшно? Вирушайте в долину Летч святкувати Чагатту: інфернальні персонажі альпійського фольклору будуть довго переслідувати вас уві сні!
Амазонки з племені мосо: Заповідник фемінізму в затінку Гімалаїв
Автори антиутопій пророкують сотні бід людям майбутнього, яким знову і знову забороняють грати весілля, та, схоже, не все так страшно. У китайській провінції Юньнань, коло самісінького підніжжя Гімалаїв, живе матріархальне плем'я мосо, якому поняття шлюбу зовсім не знайоме.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Амстердам. Двоколісна столиця світу
Говорячи про транспорт-символ міста, не можна не розповісти про велосипеди в Амстердамі. Кожен, хто хоч раз бував у нідерландській столиці, ніколи не забуде ані самих голландців, які поспішають у справах на двоколісному другові,а ні продуманої інфраструктури, яка перетворила ровер на безпечний, екологічно чистий і корисний для здоров'я засіб пересування.
Закрыть
Outlook facebook page