RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  А ви знали...?

А ви знали...?

Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!

Китайські собаки отримають ID-паспорти з відбитком носа

У китайському місті Ханчжоу запустили пілотну програму зі створення паспортів для собак. Для цього розробники вирішили використовувати фотографії носа псів, бо вони такі ж унікальні, як і людські відбитки. Проєкт дозволить відстежувати загублених собак, а також запобігти шахрайству зі страховкою вихованців.

Видання China Daily вказує, що реєстрація собак за допомогою відбитка носа безпечніша чіпування, яке застосовується зараз. Нова технологія знижує ризик травм.WechatIMG662-edited.jpegФото chinapetmarket.com

Їстівне вухо Ван Гога

Hochu rayu innovative bureau придумали їстівні солодкі подарунки, майстри відтворили форму вуха та в обкладинці упаковки використали «Автопортрет у фетровому капелюсі».

Мета проекту: привернути увагу до цінності вічного мистецтва та його творців.van9.jpgФото hochurayu.com

В Барселоні під кураторством Мохамеда Бенхаджа Буланова відкрилася нова галерея сучасного мистецтва AlTiba9 персональною виставкою "Virtual Landscapes" українського митця Степана Рябченко.

Захід проходить в онлайн форматі на сайті галереї до 24.02.2021.Stepan+Ryabchenko-Tranquil+(1).jpgФото altiba9.gallery

У Швеції планують побудувати дюжину мостів, через які олені зможуть безпечно перетинати автомагістралі та залізничні шляхи на півночі країни.

Вони будуть називатися renoduct - це поєднання слів «олень» (reindeer) та «віадук» (viaduct). Перший міст побудують до кінця року, пише The Guardian.

На цей крок влада йде через те, що тварини йдуть все далі від своїх місць проживання через глобальне потепління.4608.jpgФото theguardian.com

Нідерландський художник і дизайнер Даан Рузегаард перетворив 2 га поля цибулі-порею в різнокольорову світлову інсталяцію.

Над проєктом «Grow» працювали два роки. Його мета - підкреслити красу сільського господарства і поліпшити зростання агрокультур.GROW4-1024x681.jpgФото dutchreview.com

Оазіc Уакачінa в Пepу

Уакачіна (в оригіналі Huacachina) - це невелике село, яке було побудоване навколо пустельного оазису в Перу. Оазис оточений казковими піщаними дюнами і пальмами. Він нагадує «класичні пейзажі» пустелі Сахара, але розташований на іншому краю світу.e3602557c5a1864209aff320635245e4.jpgФото pinterest.com

Підводний музей біля французького острова Сент-Маргеріт.

Композиція складається всього з шести статуй. Їх створив британський скульптор Джейсон Декаірес Тейлор. Кожна кам'яна фізіономія важить десять тонн, та сягає двох метрів в довжину і до трьох метрів в ширину.Cannes-underwater-museum-00338Jason_decaires_taylor-featured.jpgФото scubadiverlife.com

Читайте також: Глибокі музеї

Австралійські вчені придумали новий будівельно-дорожній матеріал, який складається з подрібнених медичних масок і переробленого бетону - його отримують з відходів при знесенні будівель, наприклад.

Маски роблять його більш пластичним і міцним. Новий матеріал можна використовувати як основу доріг і тротуарів. Про це пише видання Fast Companу.

Ця технологія допоможе вирішити екопроблему, спровоковану пандемією. Щодня в світі використовується 6,8 мільярда одноразових масок. У липні ООН підрахувала, що 75% з них потраплять на звалища або будуть плавати в океані. Вчені прогнозують, що дороги з нового матеріалу будуть довговічніше традиційних і на 30% дешевше.p-1-90600718-we-use-68-billion-face-masks-a-day-this-clever-concept-could-keep-them-from-going-to-landfills.jpgФото fastcompany.com

Діючий вулкан в Індонезії - Вулкан Бромо

Розташований на сході острова Ява. Має висоту 2392 метри. Дороги і стежки вулкана покриті густим шаром попелу. Діаметр кратера становить близько 600 метрів.

Вулкан знаходиться в стані постійної активності останні 20 років, його кратер наповнений димом активних фумарол.bromo-volcano.jpgФото authentic-indonesia.com

Італійський Vogue 10 квітня вийде з чистою білою обкладинкою. Вона означає «чистий титульний лист, після якого почнеться нова історія Італії».

Білий колір також уособлює простір для нових думок, і повагу до лікарів, які щодня піклуються про хворих на коронавірус.feat.02.jpgФото highsnobiety.com

Головне фото logicalmindset.com

Вам это будет интересно:
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Вік живи, вік учись: найцікавіші кампуси світу
Цією статею ми хочемо надихнути як нинішніх, так і майбутніх студентів підбіркою найбільш вражаючих університетських містечок і кампусів. Напевно і ті, хто вже має освіту, теж будуть в захопленні від них і замисляться, чи не отримати ще одну, адже в таких місцях гризти граніт науки, вочевидь, можна з більшим апетитом.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
Визначені лауреати 25-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2020»
Загальнонаціональна програма «Людина року» святкує свій 25-річний ювілей! Вже чверть століття проект зводить на зірковий п’єдестал справжніх лідерів незалежної України, які своїм професіоналізмом і яскравим талантом сприяють її прогресу, демонструють всьому світу безмежні можливості українського народу.
26 жахливих фактів про Голокост
Голокост – одна з найстрашніших трагедій, в котру затягли людство викривлені уявлення про переваги однієї раси над іншою. У скаліченому тілі горів вогонь незламного духу. Хоча свідоцтва про Голокост неможливо читати без сліз і душевного болю, про це необхідно знати – хоча б для того, щоб уникнути подібного у майбутньому.
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
А ви знали...?
Добірка цього тижня насичена фото і відео матеріалами з різних куточків нашої планети. Хто налаштовує годинники у Букінгемському палаці? Як звучить Чорнобиль? Чи можливо у незвичний спосіб оглянути околиці міста Чунцинь? Ці та інші цікавинки ви сьогодні дізнаєтесь!
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
А ви знали...?
У цій рубриці ми коротко розповімо про ТОП-5 найбільш вражаючих новин зі сфери культури, які вразили суспільство за останній тиждень. Ми впевнені, нам є чим вас вразити!
Сила – у миротворчості: День Організації Об'єднаних Націй
Організацію Об'єднаних Націй було створено задля припинення насильства у світі, захисту прав людини і викорінення злиднів. 24 жовтня 1945 року держави-засновники ратифікували договір про створення всесвітнього органу, який отримав назву ООН.
Міські стежки. Найвужчі і найширші вулиці світу
Понад половину населення планети живе в містах, пронизаних безліччю вулиць – довгих і коротких, широких та вузьких, гарних і не дуже. Критеріїв тут немає, комусь нетрі Ріо миліші за бродвейські авеню. Ми не беремося стверджувати, що краще чи гірше, а просто зосередимось на показниках.
Закрыть
Outlook facebook page