RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Дипломатія в умовах карантину. Новопризначені посли вручили вірчі грамоти

Дипломатія в умовах карантину. Новопризначені посли вручили вірчі грамоти

Протягом цієї весни відбулось декілька церемоній вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському від новопризначених послів Азербайджану, Казахстану, Китаю, Куби, Палестини, Португалії, Сербії та Туркменістану.

Після офіційної частини вручення вірчих грамот, Президент України Володимир Зеленський, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква мали нагоду поспілкуватись із призначеними представниками держав в Україні. Надзвичайні і Повноважні Посли висловили готовність до співпраці та подальшого діалогу.

Посол Азербайджану в Україні Ельміра Ахундова, письменниця та політичний діяч Азербайджану, підкреслила важливість подальшого посилення торговельно-економічної та інвестиційної складових двостороннього співробітництва між обома державами. Володимир Зеленський, у свою чергу, подякував Президенту Азербайджану Ільхаму Алієву та всьому азербайджанському народу за надану Україні гуманітарну допомогу для подолання пандемії коронавірусу.

Посол Казахстану в Україні Дархан Аманович Калєтаєв, який довгий час працював на політичних посадах в Казахстані, у розмові з Президентом зосередив увагу на активізації відносин між обома державами, а саме політичній та економічній складових. Глава держави висловив подяку за співпрацю у допомозі якнайшвидшого доставлення медичного вантажу з Китаю до України.

Під час розмови Президента України та новопризначеного Посла Китаю в Україні Фань Сяньжуна сторони обговорили значний потенціал та взаємну налаштованість на співпрацю і розширення реального партнерства обох держав, виведення відносин на новий рівень шляхом налагодження співпраці в галузях розбудови інфраструктури, сільського господарства, інвестицій, науки та технологій. Президент України також привітав ініціативу Китаю «Один пояс, один шлях» і висловив готовність надалі зміцнювати співпрацю в цьому плані.

W020200325011982973392.jpgФото ua.china-embassy.org

Посол Куби в Україні Натача Діас Агілера, досвід роботи якої налічує представництво інтересів своєї держави у Білорусі та Росії, а з 2018 року - і у якості тимчасового повіреного Куби в Україні, у розмові із Президентом обговорила перспективи співпраці двох держав, спільні дії для відновлення політичного діалогу, а також співробітництво у авіаційній, фармакологічній та медичній сферах.

Посол Палестини в Україні Гашем Хасан Даджані у розмові із Президентом зосередив увагу на сучасному стані та перспективах двосторонніх відносин, а саме на важливості подальшого розширення торговельно-економічного співробітництва між двома державами.

Посол Португалії в Україні Антоніо Машадо та Президент України обговорили послідовну підтримку Португалією суверенітету й територіальної цілісності України, а також Глава держави відзначив, що Португалія є важливим партнером України у межах взаємодії з ЄС і НАТО й висловив сподівання на результативну співпрацю з португальським головуванням у Раді ЄС у першому півріччі 2021 року.

Посол Сербії в Україні Аца Йованович, який довгий час працював на керівних посадах у Хорватії і Боснії та Герцеговині, під час розмови наголошував на необхідності активізації переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю та відновлення роботи Міжурядової українсько-сербської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Президент, у свою чергу, підтвердив чітку позицію нашої держави щодо суверенітету й територіальної цілісності Сербії, а також високо оцінив послідовну підтримку з боку Республіки Сербія територіальної цілісності й суверенітету України.

Посол Туркменістану в Україні Тойла Атаєв, який попередньо очолював посольство Туркменістану в Данії, висловив сподівання, що поширення COVID-19 не стане на заваді планам з активізації двостороннього діалогу, а Володимир Зеленський передав запрошення Президенту Туркменістану Гурбангули Бердимухамедову відвідати Україну з візитом.

85676dab5557452860c955ef95a7fe53_1590755434_extra_large.jpeg

Посол Китаю вручив вірчі грамоти Президенту України 24 березня 2020 року, посли Сербії, Куби та Казахстану вручили вірчі грамоти 15 квітня 2020 року, посли Туркменістану, Палестини, Португалії та Азербайджану вручили вірчі грамоти 29 травня 2020 року,

За матеріалами із сайтів president.gov.ua та ua.china-embassy.org


Вам это будет интересно:
Краса та спокій: найгарніші храми Азії
Буддисти кажуть: «Щоб позбутися страждання, треба позбутися бажання». А для цього є відповідні місця. Сьогодні ми зібрали для вас п'ятірку дивовижних храмів, де буддисти і прості туристи шукають гармонії для своєї душі.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Амазонки з племені мосо: Заповідник фемінізму в затінку Гімалаїв
Автори антиутопій пророкують сотні бід людям майбутнього, яким знову і знову забороняють грати весілля, та, схоже, не все так страшно. У китайській провінції Юньнань, коло самісінького підніжжя Гімалаїв, живе матріархальне плем'я мосо, якому поняття шлюбу зовсім не знайоме.
Що вони їдять: Португалія
Відвідавши Португалію, «на самому крає Європи», OUTLOOK не міг не звернути увагу на місцеву кухню. Про те, що саме їдять жителі і туристи колись однієї з найбільших імперій у світі – в нашому матеріалі.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
ВІДЕО. Віфлеєм: абсолютна святість
У це величне для всіх християн православного обряду свято хочему представити вам відео про святі місця Палестини, а саме про місто Віфлеєм.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
У Києві відкрилась виставка азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва
24 грудня за ініціативою та за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва. Серед гостей були присутні заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв...
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Цукровий живопис Китаю: мистецтво з ложки
Квіти і дерева, тварини і птахи, дракони і герої казок – словом, все, що тільки спаде на думку, може тут перетворитися на об’єкт… їстівного мистецтва. Дивовижною технікою малювання гарячим цукром володіють китайські майстри із провінції Сичуань. Картини, виконані практично карамеллю, не можуть бути ні "відредаговані", ні перемальовані наново.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Килимами вистелена дорога до Азії
Килими вішають на стіни як символ достатку, стелять на підлогу для створення затишку і підносять як дорогий подарунок. А роздивлятися химерні малюнки у вигляді ромбів і зірочок на них, вгадуючи їх значення, – справа вельми цікава. Поширені по всьому світу килимові традиції були запозичені у східних народів, які першими навчилися робити пряжу і тканини з волокнистих матеріалів.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Фаду: ніжність і глибина португальських романсів
Дванадцятиструнна гітара, напівтемрява португальських ночей, свічки і пронизливий голос ... Драматичні мотиви романсу фаду розповідають про нерозділене кохання. Йому не судилося збутись, але це не заважає почуттям втілюватися в зворушливі звуки португальських романсів.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Закрыть
Outlook facebook page