RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  А ви знали...?

А ви знали...?

Трохи фото і декілька відео... Додати Європи і ще трішечки Африки... Щось очевидне і вражаюче... Ось так можна описати новини, які ми підготували для вас сьогодні. Зацікавили? Тоді мершій читайте!

Заповідник «Hakuna Mipaka» (Африка) - «Тут немає ніяких обмежень». Площа - 400 гектарів. «Hakuna Mipaka» закритий для туристів, екскурсій немає. Зараз в заповідніку живуть 6 левів - 3 самця и 3 самки, 2 мавпи капуцина, 2 гепарда, 1 плямистоста гієна, 1 єнот, 1 антилопа. FFAHTyiQaH38aZfvnz1S-9.jpgФото 20min.ch

Гора Рорайма

У Південній Америці є найдавніші утворення гірських порід - незвичайні гори з плоскими, ніби усіченими вершинами. Найвища з таких гір знаходиться на стику трьох південноамериканських держав - Венесуели, Бразилії, Гайани, а площа її верхівки вражає своїми розмірами - близько 34 кв. км.wp4201919 (1).jpgФото whenonearth.net

Приблизно п'яту частину цієї площі займають водойми, які, падаючи з гори, дають життя таким річкам як: Амазонка, Ессекібо і Оріноко.

Ресторан "Under"

У Норвегії з'явилася ще одна визначна пам'ятка - неподалік від найстарішого зі збережених в країні маяка Ліндснес відкрився унікальний для Європи ресторан, розташований під водою.

Ресторан отримав назву Under - що з норвезької означає «під чимось», а також ще й інше значення - «диво». Це і правда схожа на диво - 34-метрова, що йде в холодні води протоки Скагеракк, конструкція. Вона виглядає як невідомий підводний корабель, викинутий штормом на скелі. Монолітне спорудження ресторану повністю інтегровано в морське середовище - його зовнішня сторона зроблена з бетону, який стане домівкою для морських равликів і водоростей.5dc956a1049d4b10d261d67d014b0b0a1ed1446bbd01bfca789c7256dff185c4.jpgФото thelocal.no

Шведський бренд Felix відкрив в Стокгольмі магазин The Climate Store.

Ціна продуктів в ньому залежить від їх вуглецевого сліду. Чим він менше - тим їжа дешевше. Для розрахунку магазин ввів свою власну валюту з вуглецевим еквівалентом - CO₂е. Тижневий бюджет покупця - 18,9 кілограмів CO₂е.https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_201126145342-felix-2-carbon-currency.jpgФото edition.cnn.com

Вуглецевий слід - це сукупність всіх викидів парникових газів, вироблених прямо і побічно окремою людиною, організацією, продуктом. Велика частина вуглецевого сліду жителів розвинених країн пов'язана з непрямим джерелами. Це спалювання палива для виробництва і доставки продукту кінцевому споживачеві.

The Climate Store наочно показує, що продукти рослинного походження більш екологічні. Якщо покупці будуть чітко розуміти, як процес створення тієї чи іншої їжі впливає на клімат, вони зможуть приймати рішення, які в майбутньому зменшать забруднення атмосфери.

Риба з макіяжем

Нетопир Дарвіна мешкає в Тихому океані поблизу Галапагоських островів і веде придонний спосіб життя на глибині 3-120 метрів.picture_of_the_day_red_lipped_batfish_1.jpgФото elementy.ru

Ці риби довжиною до 20 сантиметрів мають світло-коричневе забарвлення з білим черевом, темним обличчям і майже людськими яскраво-червоними губами (звідси англійська назва виду - red-lipped batfish).

Точно не відомо, навіщо рибі потрібен такий макіяж. Припускають, що ця ознака може служити для розпізнавання представників свого виду в період розмноження.

Головне фото pinterest.com

Вам это будет интересно:
Олесунн: Там, де починається норвезька казка
Газета «The Times» визнала Олесунн найкрасивішим містом Норвегії. І недарма! Примхливе море, заворожлива північна природа, знамениті фіорди, казкові різнокольорові будиночки у стилі «ар-нуво», а також легендарна Дорога тролів приваблюють охочих побачити вражаючі дикі пейзажі або ж стати господарем маяка Мольє!
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Дивовижна Лапландія: країна чудес за полярним колом
Що ближче зимові свята, то голосніше всенародний плач за втраченими чарами новорічної ночі. Дощі, тумани і банальна втома стали на заваді рухові радості у місто, і казка відступила на північ, в далеку Лапландію. Тремтлива заграва полярного сяйва вкриває плоттю стародавні сказання і здуває з листівок золочений пил...
Ця дика Африка… Частина 2
Ми продовжуємо нашу розповідь про найбільш захопливі національні заповідники Африки! Ось вам ще п’ять первозданних світових оаз, в котрих час ніби уповільнив свій біг, боячись потурбувати гармонію природи…
Ця дика Африка. Найвідоміші заповідники континенту. Частина 1
Божевільно красива первозданна Африка – саме те місце, де можна і потрібно, не довго думаючи, занурюватися у світ дикої природи і відчувати себе в незвичній ролі – ролі гостя в домі тварин, а не навпаки… Тут викидаєш із думок все неприродне і напускне, відчуваючи себе лише маленькою піщинкою у величезному захопливому світі…
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
На подіумі: Норвегія
За повний комплект норвезького національного костюма можна купити доволі нескромний автомобіль. Свій бюнад, прикрашений складними вишивками і орнаментами, нащадки вікінгів звикли створювати виключно вручну, вкладаючи в нього багато сил і терпіння. Ні, звісно, вони більше не носять шоломи з рогами, але величі їхньому національному вбранню не бракує.
Країна майже з таким самим прапором. Швеція очима українця
Швеція, напевно, не є найпопулярнішим туристичним напрямком серед українців. Охочіше наші співвітчизники їдуть до теплих країн або ж у доступніші та популярніші європейські столиці. Наш сьогоднішній співрозмовник, вокаліст київського гурту «М'ЯЧ» Юрій Розенко, навпаки, двічі на рік обов'язково відвідує це королівство.
Мешканці долини Отавало. Корисні індіанці
Їм не так сильно діставалося від конкістадорів, як іншим корінним жителям Латинської Америки. Слава про талант мешканців долини Отавало швидко дісталася до королівських палат, як, втім, і тюки тканин із шерсті лам і вікуній, створені вмілими руками індіанців. Високу майстерність іспанці обклали оброком, а самих отавальців нарекли «корисними індіанцями».
10 фактів про ПАР
Для більшості людей ПАР – це лише батьківщина великого Нельсона Мандели і країна, чиї надра буквально кишать корисними копалинами. Утім, освічена людина має знати про найбільш передову державу Африки значно більше. Надолужуйте прогаяне разом з OUTLOOK!
З небом «на ти»: найбільш високогірні міста світу
Хто бодай раз бував у горах, неодмінно замислювався над тим, щоб залишитися там назавжди. Але вже через кілька годин відчував на собі всі «принади» перебування на такій неймовірній висоті і втікав назад до рідних низин… Так чи можна жити постійно там, де часом важко навіть дихати? Відповідь – так, і сьогодні ми розкажемо про п’ять найцікавіших високогірних міст світу!
Гетеборг: місто з ароматом моря
Його часто порівнюють із Сан-Франциско через велику кількість мостів, води, пагорбів і рибних ресторанчиків на будь-який смак. Із кранів тут тече мінеральна вода, а по парках любенько собі розгулюють зайці з кроликами… Може здатися, що це місто із казки, але насправді воно розташоване у Швеції, і це – місто Гетеборг.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Зроблено у Швеції: далекарлійська конячка
Відтоді, як крилаті коні валькірій назавжди поскакали до Вальхалли, на сторожі традицій вікінгів стоїть далекарлійська конячка – розписна народна іграшка, вперше згадана в літописі XVII століття. Далекарлійський коник є талісманом нетуристичної Швеції, рятуючи від забуття старовинні перекази і вірування.
Еквадор: Бути індіанцем
Олена Расенко відвідала Еквадор і за час поїздки встигла не тільки зібрати для редакції безліч матеріалу, але й познайомитися з місцевими і навіть втратити свідомість...Один з відомих курортів Еквадору – Баньос. Маленьке, затишне містечко в кількох годинах їзди від столиці. Воно займає вузьку долину на висоті двох тисяч метрів над рівнем моря і з усіх боків оточене горами.
Стелленбош: не лише винна столиця Африки
OUTLOOK продовжує знайомити вас із найбільш мальовничими та оригінальними містами нашої планети. Сьогодні ми розповімо про передмістя південноафриканського Кейптауна, Стелленбош, який справедливо вважають провідним центром виноробства всього континенту.
Святкування Дня Африки онлайн!
25 травня на сторінці Facebook Посольства Південної Африки в Києві з 17:00 до 18:30 відбудеться святкування Дня Африки. Вже 58 років поспіль 55 держав на Афринському континенті об'єднуються для відзначення цього свята...
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Стокгольмі
Стокгольм – одне з найдорожчих міст у світі. Та більшість місцевих такий статус столиці цілком влаштовує, і це зовсім не дивно, адже середня зарплата у місті сягає 2800$… Так що, на перший погляд, спробувати добряче розважитися тут, маючи в кишені всього 10$ – справа складна. Але далеко не безнадійна, якщо увімкнути фантазію і кмітливість.
Крилаті символи народів
У кожної держави є свої офіційні символи: прапор, герб і гімн. Але, крім традиційних «розпізнавальних знаків», є і народні – приміром, улюблений птах. Саме про них далі в OUTLOOK. Щоб «задокументувати» народну любов, 1960 року в Токіо на міжнародній конференції із захисту пернатих було введено поняття «національний птах».
Закрыть
Outlook facebook page