RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Expirience: Ігор Назаров

Expirience: Ігор Назаров

За сприяння Європейської Бізнес Асоціації та її проекту «Hopes and Fears» THEOUTLOOK.COM.UA продовжує серію матеріалів «EXPERIENCE», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових управлінців сучасного бізнесу. Своєю історією з представниками компаній, що є членами Європейської Бізнес Асоціації, і нашими читачами поділився директор компанії Brown-Forman Ukraine Ігор Назаров. До портфеля українського представництва компанії входять такі добре відомі бренди преміального алкоголю, як " Jack Daniel’s ", "Finlandia" та "El Jimador".

У Brown-Forman я вже 7 років, від самого початку його відкриття в Україні. За цей час наш бізнес виріс майже у 8 разів, штат співробітників збільшився з 2 до 10 осіб. Нині обсяг продажів компанії обчислюється дев'ятизначною цифрою. Ми маємо гарного партнера – Coca-Cola, який опікується тут дистрибуцією. Ми ж відповідаємо за імпорт, просування, маркетингові та бренд-стратегії.

Ким я мріяв бути в дитинстві? Ну, однозначно, я не міг навіть припустити, що торгуватиму алкоголем. Давним-давно ми з другом збирали гроші, на них купували багато морозива і могли смакувати ним увесь день. Тоді хотілося бути продавцем морозива.

1994 року зовсім випадково я потрапив до Лондона. Наша заповзятлива вчителька англійської мови вирішила, що нам потрібно отримувати добру мовну практику, тож зібрала з нас по 550 у.о. та організувала автобус. Тепер я вже розумію, що їй хотілося поїхати на шопінг, і просто потрібна була група супроводу. Врешті, я випросив у батьків гроші та поїхав до Лондона. Повернувшись звідти до Миколаєва, я, мабуть, близько місяця сидів біля вікна і дивився на наш похмурий дворик, брудні сірі вулиці. Тоді я збагнув, що не хочу бути якимось торговцем на ринку, працювати на заводі й розмірено жити як усі. Я мріяв про ту казкову лондонську картинку та успіх. До речі, в Лондон я повернувся приблизно через 7 років – підписувати мільйонний контракт.

Ще навчаючись у старших класах, я усвідомлював, що освіта хоч і важлива, однак лише в плані досвіду. Я успішно закінчив найкращий університет Миколаєва. Відтоді я не бачив свого диплома. І пропрацювавши в трьох компаніях, зрозумів, що «корочка» мені так і не стала у пригоді. Зараз згадую свою викладачку з підприємництва, яка казала, що нічого в мене не вийде, особливо у бізнесі. Користуючись нагодою, хочу передати їй привіт.

Свого часу я серйозно займався баскетболом, але якось зіскочив з цього. Тоді в мені помер напівпрофесійний гравець на рівні кандидата в майстри спорту, але залишився довічний любитель баскетболу.

Після університету переїхав до Києва. Я мав близько 50 доларів у кишені, вшістьох з товаришами ми орендували квартиру на Новобіличах. Роботу шукали хто як, але всі знайшли досить легко. Я дуже вдячний дівчині, яка проводила зі мною співбесіду, коли прийшов влаштовуватися до «Фуршету». Я мітив на місце касира (або щось подібне) в одному із супермаркетів, але ейчар сказала мені, що мій потенціал набагато вищий. Тож невимовно радий я пішов звідти непрацевлаштованим.

Працювати мене взяли у зовнішньоекономічний відділ «Fozzy». На той момент я був повним нулем. Навіть довелося прибрехати, що працював у мами на фірмі. Звичайно ж, фірми у мами немає і ніколи не було. Це був дуже гарний досвід, працюючи ночами, я вникав у деталі. Довелось осягати ази професії просто «в полях». Спасибі батькам за гарні гени – навчався і засвоював інформацію блискавично.

Після «Fozzy» мене запросили в «Баядеру». У них якраз розвивався імпортний напрям. Оскільки я добре знав англійську, мене запросили заступником начальника відділу імпорту. Ми сформували, без перебільшення, найпотужніший портфель імпортних брендів. І досі «Баядера» залишається найсильнішим гравцем ринку.

Мама дуже хвилювалася стосовно того, що я працюю з алкоголем (боялася за моє здоров’я). Та невдовзі зрозуміла, що син знає міру і все буде добре.

Півтора року я вів активний діалог з Brown-Forman, щоб отримати «Джек» до портфелю «Баядери». Ще через 6 місяців у нас уже були і Diageo, які представляють такі бренди, як «Johnny Walker», «Baileys», це був найбільший гравець у світі. Але вони висували одну умову – ексклюзив на категорію віскі. Тому «Баядері» й довелось відмовитися від «Джека».

Я дуже люблю «Джек», мені імпонує цей бренд, можна сказати, вболіваю за нього. Був і в домі «Джека», і на виробництві, і навіть на могилі цього реально персонажа. Звісно, мені було вельми прикро віддавати «Jack Daniel’s», але «Баядера» мала інші плани, довелося шукати компроміси. Згодом Brown-Forman запропонували мені очолити їхнє представництво в Україні. І я, певна річ, зголосився.

Як я мотивую своїх співробітників? Тут усе просто – у нас цікавий бізнес, класні бренди, з якими неабияк приємно працювати. Займатися алкоголем набагато веселіше, ніж, приміром, керувати аудиторською конторою. Мотивація приходить сама по собі.

Натхнення черпаю з різних речей. Насамперед, це нові технології. Зараз роблять просто фантастичні речі. Ще мене надихають автомобілі, особливо спортивні. Обожнюю природу і подорожі, країн 60 відвідав уже точно. Я маю список місць, де просто зобов'язаний побувати: Антарктида, Непал, Нова Зеландія, Австралія. Ось такі речі не дають мені занудьгувати. У Гімалаї, до речі, поїду вже цієї осені.

Коли я прийшов до Brown-Forman, то чітко озвучив: хай там як, я залишаюсь в Україні. Їхати звідси не маю наміру нізащо. Тут мої друзі, родина. Будучи на ПМЖ десь у Європі, мені здається, можна просто збожеволіти. Хоча родина не завжди поділяє моїх поглядів.

Сім'я у мене неймовірно жіноча, коли приходжу додому, мене зустрічають: дружина з двома доньками, няня, хатня робітниця, лайка і часто мама з тещею. І я їм безмежно вдячний за те, що вони з розумінням ставляться до моєї частої відсутності вдома.

Не можна будувати алкогольний бізнес тільки на тому, щоби всіляко спонукати людей купувати ящиками горілку. Тут важливо культивувати культуру пиття, правильного споживання. В Україні п'ють занадто багато, але ринок преміального алкоголю на рівні нижчому, ніж, скажімо, навіть у Румунії, мовчу вже про більш розвинені країни. А все через те, що не вміємо пити. Ще одна дивовижна річ – ціни на вітчизняний алкоголь. Іноді зовсім незрозуміло, як місцеві виробники можуть виживати з такою низькою вартістю продукту.

У чому секрети моїх успіхів? Я вникаю в деталі. Абсолютно у всі. Кожному клієнтові я приділяю максимум уваги. Намагаюсь не ігнорувати нових можливостей, шукати альтернативи, не йти второваною стежкою. Вважаю важливим відповідати за свої слова. Це моє правило по життю, якого я дотримуюся завжди і у всіх ситуаціях. Якщо щось обіцяю, обов'язково роблю. Ніяк інакше.

Європейська Бізнес Асоціація висловлює величезну подяку компанії Brown- Forman Ukraine та особисто Ігореві Назарову за готовність узяти участь у проекті «Hopes and Fears», а також за допомогу в організації даної зустрічі.

Вам это будет интересно:
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Мистецтво Патрика Кабрала: папір як символ крихкості світу
Незалежний художник родом із Філіппін Патрик Кабрал завойовує світ своїми незвичними арт-роботами. Його творіння – це новаторство, що поєднує в собі вікові традиціїкаліграфії й суперсучасні 3D-технології. Його мистецтво - спосіб змінити світ на краще як за допомогою естетики, так і шляхом виконання соціальної місії.
Не вежею єдиною. ТОП кращих творінь Густава Ейфеля
Кажуть, Гі де Мопассан ненавидів Ейфелеву вежу. Знаменитий письменник вважав, що вона спотворює Париж і не приносить місту ніякої користі. Проте його частенько можна було зустріти в затишному кафе на вершині конструкції. У таких випадках автор «Любого друга» говорив, що «тільки тут клята вежа не трапляється йому на очі...»
Історія бренду: Жан Пату
Йому вдалося вловити зухвалий дух початку двадцятого століття і передати ідеали епохи в модних новаціях. Радість, швидкість і легкість – якщо емоції допомагають продавати, то враження, пов'язані з брендом Жана Пату, будуть саме такими.
Прийшов, побачив, збудував. Шедеври Джованні Лоренцо Берніні
Буває, подивишся на листівку із зображенням міста й одразу розумієш, що на ній Київ, Париж, Рим або рідне селище. І це зовсім не заслуга твоєї вчительки географії, а непосильна праця майстрів, руками яких створювалися знайомі всім шедеври архітектури. Сьогодні ми згадуємо італійського підкорювача мармуру Лоренцо Берніні.
Пальчики оближеш: Що на вас чекає за кулісами найкращих кухонь світу
Давайте пригадаємо найбільш незвичну страву, котру вам випало скуштувати? Що це буде за їжа, вам вирішувати. Небагато екзотики; ті самі комахи, котрих ми слабо можемо уявити як інгредієнт; дивний напій із гіркуватим присмаком; несподіване поєднання гіркого і кислого… у кожного є свій незабутній досвід щодо цього.
Пабло Пікассо: Поет для своєї епохи
Про Пікассо як про самобутнього художника, графіка та скульптора нам так чи інакше відомо все або майже все, тоді як інші його іпостасі опинилися на другому плані. Ілля Еренбург одного разу дуже коротко описав відносини Пабло Пікассо зі своєю епохою: «ХХ століття знайшло в ньому власного експерта-динаміта, філософа та поета».
25-та сходинка тріумфу чекає переможців!
Організатори програми «Людина року» передають вітання партнерам, лауреатам, поважним гостям, а також режисерсько-постановочній групі, підрядникам, виконавцям та багатьом іншим помічникам. Вони висловлюють щирі сподівання, що скоро матимуть змогу спілкуватись та обмінюватись творчою наснагою та енергетикою...
Великі криві Фріденсрайха Гундертвассера
Він вигадав своє ім’я, щоб не бути схожим ні на кого іншого. Бунт його індивідуальності став основою для величезної творчої спадщини, а архітектура – продемонструвала можливість поєднувати екологічність і сучасні технології.
Точка на карті: музей Ілани Гур
Складання маршрутів для сучасних туристів вже давно виходять за межі класичного розуміння поїздок за кордон. Мандрівники сьогодні є настільки вибагливими, що стандартний набір — історичні місця та крамниці з сувенірами скоро турагенціям пропонувати буде нікому, адже попит зростає не на традиційні екскурсії, а на отримання емоцій.
Люксембург: встигнути все
Сучасна інфраструктура, лояльна податкова та юридична система зробили Люксембург однією з найбільш привабливих країн для ведення будь-якого виду бізнесу. Щоб досягти такого добробуту, герцогству знадобилося менше ніж півстоліття...
Знай наших: Анатолій Кокуш
Кіно – либонь, найбільш «технічний» вид мистецтва, котрий придумало людство. Скільки б таланту, фантазії і енергії не було у творців будь-якого фільму, практично всі стадії виробництва так чи інакше спираються на техніку, без якої ідеї так і залишаться всього лиш ідеями.
Знай наших: Серж Лифар
Знаменитий француз українського походження в дитинстві був блакитнооким мрійником. Згодом усі його жадання стали реальністю. Хай би чого він прагнув, усе давалося легко, немов удача назавше зробила його своїм улюбленцем. Спів у хорі, артистичний талант і, нарешті, балет. Серж Лифар не тільки підкорив світові сцени та здобув заслужену славу. Він відродив французький балет як такий і ввів поняття, котрі стали основою неокласицизму.
На валізах: Олег Борщевський
Олег Борщевський – відомий режисер, сценарист і кліпмейкер. З-поміж його робіт – кліпи для «Потапа і Насті», гурту «НеАнгели». «Бумбокс», NIKITA, Тоні Матвієнко і багатьох інших. У милій бесіді він згадав найбільш цікаві місця на карті світу, в котрих побував, поміркував про таїнства подорожей і розповів про особисті розчарування.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ'Ю: Пітер Хьоґ: «Немає ніякого дна, є тільки вічне падіння»
Пітер Хьоґ – данський письменник, філософ-лірик. Його називають відлюдником, адже на світських заходах він з'являється вкрай рідко, щоб представити нову книгу. Через усамітнений спосіб життя образ Пітера Хьоґа оповитий легендами. В інтерв'ю OUTLOOK Пітер Хьоґ розповів про те, як пише нові твори, що ховається за його аскетизмом, і поділився уявленнями про світ і людину.
Таємниці Пабло Пікассо будуть розкриті
Почавши цю весну з низки гучних прем'єр, ВОЛЯ продовжує дивувати своїх абонентів. Цього разу компанія-провайдер представила своїм абонентам прем’єру другого сезону серіалу «Геній» від каналу National Geographic.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю з режисером Дороном Пазом
OUTLOOK вдалося поспілкуватися з ізраїльським режисером Дороном Пазом, котрий представив у Києві свою нову роботу «Єрусалим». Про спосіб пошуку натхнення через заголовки в журнальних статтях, перспективу кінематографу загалом і про причини вельми стриманого ставлення до критиків читайте далі у матеріалі!
Знай наших: Сергій Полунін
26 жовтня відбудеться довгоочікувана прем`єра документально-біографічної картини «Танцюрист» про ціну успіху, яку заплатив артист балету Сергій Полунін. Херсонець за походженням, волею випадку потрапляє до Королівського театру в Лондоні, де здобуває неймовірний успіх, а потім зникає з поля зору, щоб згодом завоювати ще більше любові глядачів. Сьогодні OUTLOOK продовжує серію матеріалів про успішних українців.
Все у ваших руках. Чому корисно бути амбідекстром
Амбідекстри демонструють унікальні здібності мозку, своїм прикладом підтверджуючи приховану людську геніальність. Найцікавіше, що її можна тренувати буквально руками. Як показали останні дослідження, людей, які від народження однаково вправно керують обома верхніми кінцівками, більше, ніж ми думаємо, і, можливо, ви – один з них.
Керований хаос: архітектор Заха Хадід
В англійській мові є чудовий неологізм, синонім успішності – «селфмейдмен», котрий можна перекласти як «людина, що зробила себе». Саме такою людиною, безумовно, є знаменитий архітектор Заха Хадід. Ми розкажемо про її непростий життєвий і творчий шлях її ж словами.
Закрыть
Outlook facebook page