RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посольство Угорщини в Україні відкрило виставку «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи»

Посольство Угорщини в Україні відкрило виставку «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи»

1 липня за сприяння та участі Спілки фотографів природи Угорщини NaturArt, Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини відбулося урочисте відкриття виставки «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи» в Центрі Української Культури та Мистецтва.

Виставка відбудеться в два етапи, кожен із яких презентує увазі відвідувачів роботи, що перемогли в щорічному престижному угорському конкурсі «ЛЕНЕРДЖІ – кращі фото природи 2018». Перший етап триватиме з 1 по 27 липня 2020 року, другий – із 29 липня по 30 серпня 2020 року.

Конкурс був заснований Спілкою фотографів природи Угорщини Natur Art у 1989 році з метою популяризації фотомистецтва, заохочення та залучення до фотографування, акцентуванні уваги щодо краси і вразливості оточуючого нас довкілля.

Фотографії, які стають переможцями конкурсу «ЛЕНЕРДЖІ – кращі фото природи», щороку друкуються у великому форматі і складають добірну виставку, яка з незмінним успіхом експонується спочатку у природничому музеї м. Будапешт, а згодом і в інших країнах світу.

sdfvsdvfg.jpeg

Таким чином, за ініціативою та організації посольства Угорщини в Україні вперше до Києва потрапила фотовиставка, яка становить добірку з 112 робіт – переможців конкурсу 2018 року. Фотографії надруковані на пінокартоні, на кожній з них зазначений автор, інформація про місце та умови виготовлення фото угорською та англійською мовами та унікальний QR-код, зчитавши який, можна отримати фотографію та інформацію про неї на свій гаджет, за бажанням зберегти її та/або поділитися з іншими.

Роботи даної експозиції були визнані кращими з майже 4000 робіт, що були надіслані до участі у конкурсі в 2018 році. Фото природи представлені у 15 категоріях 27-го конкурсу, серед яких: «Земля в наших долонях», «Поведінка птахів», «Поведінка ссавців», «Поведінка тварин», «»Тварини та їх оточення», «Тварини віч-на-віч», «Рослини і гриби», «Композиція, форма та дослідження», «Пейзажі», «Життя під водою», «Від заходу до сходу сонця», «Чорно-білі фото природи» та інші.

Щороку, пройшовши всі етапи оцінювання експертним журі, з яких другий, третій та останній – четвертий етапи проходять наживо з метою забезпечення прозорості процесу та гарантування потрапляння до фіналу справді кращих робіт.

За свідченням Голови журі конкурсу, Др. Жолта Калоташа, професійну зацікавленість щороку викликає не кількість конкурсантів та надісланих робіт, а їх рівень. Чи буде помітний якісний прогрес у порівнянні з минулим роком, чи будуть нові роботи, які характеризуються індивідуальним підходом, сповнені досі небаченим змістом? Чи продовжує зростати коло тих угорських фотографів природи, роботи яких щороку виборюють призи на престижних міжнародних змаганнях? І, не в останню чергу, чи поповнюються ряди фотографів природи талановитою молоддю, яка з часом зможе зайняти достойне місце у справі?

49C1B2A6-41F0-4DB1-B2F8-B2F90B1A0176.jpeg

Після завершення виставки у Києві фотороботи плануються до експонування у Харкові, Львові, Тернополі та інших українських містах.

Інформація з релізу Посольства Угорщини в Україні та Центру Української культури та мистецтва

Головне фото з галереї "ЛЕНЕРДЖІ – кращі фото природи 2018"

Вам это будет интересно:
Зліпи собі хобі. Історія гончарства
У краєзнавчий музей якої країни не зайди, неодмінно помітиш схожі археологічні знахідки – уламки глиняних виробів. Гончарне ремесло, що народилося кілька тисячоліть тому, однак існує й сьогодні, по праву може вважатися одним із найбільш довговічних.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Крок за межу: магічне мистецтво уїчолі
Сліпучі сполохи давнього знання в різнобарвних переливах бісеру і пряжі на мозаїках індіанців уїчолі спрямовують фантазію у безкінечну подорож гілками світового древа. Духовні образи набувають плоті у вигадливих орнаментах, що супроводжують селянина-мексиканця на всіх етапах життєвого шляху.
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
У Києві відкрилась виставка азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва
24 грудня за ініціативою та за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва. Серед гостей були присутні заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв...
Скляний handmade
Ексклюзивні скляні вази та ялинкові іграшки, наявні всього в одному-двох екземплярах, окрім високої ціни, найчастіше об’єднує ще й унікальна технологія виготовлення, якою володіють представники рідкісної професії – склодуви. Історія цього ремесла триває вже протягом кількох тисячоліть, а деякі старі таємниці handmade-виробництва досі зберігаються під грифом секретності.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Ручна робота: персидські килими
У ті часи, коли перським воїнам не було рівних, а їхній силі підкорилися Римська імперія та Аравійський півострів, з-під пальців майстринь народу-переможця вийшов перший шедевр. «Весняний килим» став найдорожчим в історії людства. Він символізував владу і міць персів, а його краса оповідала про божественне походження царя Хосрова І.
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Тіні в раю: Як сучасне мистецтво дивує любителів оригінального
Грань між тінню і світлом така ж контрастна, як між сном і дійсністю. Тому художники використовують обидві речі, щоб досягти балансу в картині. Пейзажі, портрети, натюрморти… ніщо не обходиться без боротьби протилежностей. Утім, є особливо хитрі майстри своєї справи, котрим світло не потрібне. Достатньо самої тіні.
Кабукі: тернистий шлях квітки
Традиційний японський театр кабукі завжди лишався загадкою для європейського менталітету: зрозуміти спектакль без підказок гіда може хіба що спеціаліст з культури Країни вранішнього сонця. Слово «кабукі» у перекладі значить «майстерність пісні і танцю». Чому не оперета? Суть постановки не зводиться до музичної вистави...
Мистецтво Патрика Кабрала: папір як символ крихкості світу
Незалежний художник родом із Філіппін Патрик Кабрал завойовує світ своїми незвичними арт-роботами. Його творіння – це новаторство, що поєднує в собі вікові традиціїкаліграфії й суперсучасні 3D-технології. Його мистецтво - спосіб змінити світ на краще як за допомогою естетики, так і шляхом виконання соціальної місії.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Закрыть
Outlook facebook page