RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Знай наших: Макс Левчин

Знай наших: Макс Левчин

Українські IT-спеціалісти щороку доводять, що вони якщо не найкращі, то вже напевно одні з найкращих на планеті, працюючи над різноманітними і складними проектами. При цьому вихідці з нашої країни – не тільки високопрофесійні співпрацівники, вони ще й чудові управлінці і керівники, що створюють світ теперішнього, який оточує нас, і майбутнього, про котре ми поки навіть боїмося мріяти. Про одного з таких лідерів Макса Левчина, розробника загальновідомої платіжної системи PayPal, читайте в нашій рубриці «Знай наших».

Про одного з таких лідерів Макса Левчина, розробника відомої всім платіжної системи PayPal, читайте в нашій рубриці «Знай наших».

Майбутній успішний стартапер і справжня зірка Силіконової долини народився в київській єврейській сім’ї 1975 року. Його батьки – тато Рафаель і мама Ельвіна – не просто освічені представники столичної інтелігенції, вони ще й неймовірно різнобічні люди, оскільки одночасно займалися такими, здавалося б, далекими одна від одної речами, як література, фізика, програмування і велоспорт. Не дивно, що їхня дитина, названа, до речі, Максиміліаном на честь відомого поета Максиміліана Волошина, з юних літ була дуже різнобічною.Фото static3.businessinsider.com

І хто знає, як би склалася його доля: можливо, він би став професійним велосипедистом чи перекладачем з англійської, оскільки ці два заняття давалися йому найлегше, якби 1991-го сім’я Левчиних не перебралася в США, де жили їхні родичі по материнській лінії, а сам Максиміліан для зручності не скоротив своє ім’я до більш поширеного Макс. Перекладачем, до речі, з часом стане його брат, а велосипед і сьогодні є його другим улюбленим девайсом після комп’ютера. Та не будемо забігати наперед. Той від’їзд справив на Макса глибоке враження, оскільки підліткові довелося повністю змінити звичний для нього спосіб життя й опинитися в абсолютно чужій країні, котра нічим не нагадувала пізній СРСР. Утім, там, де інші бачили труднощі, цей обдарований молодий чоловік бачив нові можливості.

Ще навчаючись в Іллінойському університеті Чикаго і вивчаючи програмування, Левчин виявив інтерес до нових технологій, про більшість з яких в його рідному Києві тоді й не чули, адже й інформатика, й кібернетика тривалий час були під забороною як «капіталістичні лженауки». Можливо, саме це прагнення до нових знань, природний інтерес до вільної економіки і харизма допомогли йому ще в університеті зібрати довкола себе команду однодумців і запустити свої перші проекти. Однак успіх дуже часто приходить не відразу, тому без наполегливості у бізнесі нікуди.Фото nashiusa.com

1997 року Макс приймає найважливіше для себе рішення і, забравши парочку старих комп’ютерів і столів зі свого малесенького чиказького офісу, перебирається в Силіконову долину – найкраще місце для людей на кшталт нього. А вже буквально через 5 років він заробляє 34 мільйони доларів і стає одним із найбільш багатих і знаменитих людей у світі віком до 30 років. Між цими двома подіями, переїздом скромного молодого чоловіка з однієї частини США в іншу і всесвітнього визнання, здається, всього лише п’ять років, та за ними, як каже сам Левчин, стоять роки безсонних робочих ночей, сотні нервових презентацій і тонни випитої кави. Підсумок – створення PayPal, котра здійснила справжню революцію у світі електронних платежів, адже, погодьтесь, без неї неможливо уявити наше життя тепер. Переваги цієї системи можна описувати книгами, та головна її відмінність від інших – практично стовідсоткова безпека, і саме над цим компонентом працював уродженець України.Фото jtvdigital.com

Відтоді, як Левчин продав свою долю PayPal корпорації eBay, минуло вже 15 років, та він і не думає спочивати на лаврах, продовжуючи монетизувати свій статок і запускаючи нові проекти. Не припиняє він і думати про наступне покоління розробників, читаючи для них лекції і запрошуючи талановитих хлопців на стажування у свій офіс. Тримати себе в тонусі Максові допомагає старий добрий велосипед, на котрому він у дитинстві намотував кілометри на велотреку поруч з їхньою київською квартирою. Сьогодні один із найбільш успішних стартаперів планети, чиє ім’я відоме кожному початківцю-айтішнику, проїжджає свої 400 км на тиждень у вільний від роботи час по горах і пагорбах Каліфорнії. Його плани грандіозні – створення унікального і безпечного банку майбутнього, зміна і демократизація ринку зв’язку і написання цікавої книги, яка б доводила, що попри різноманіття ґаджетів довкола нас ми живемо в дуже небезпечний час, коли по-справжньому великих проривів ні в технічних сферах, ні у медицині, ні в науці практично не відбувається, і навіть найсучасніші компанії і стартапи у переважній більшості користуються напрацюваннями з 1970-х. Що ж, а кому ще здійснювати ці прориви, як не таким людям, як Левчин, котрому, незважаючи на його мільйони, повагу і славу, всього лише трохи більш ніж сорок років? Віримо в тебе, Максе, і пишаємося вмінням мислити широко!

Головне фото cdn-images-1.medium.com

Вам это будет интересно:
Квіти по-українському. Катерина Білокур
Сьогодні виповнюється 120 років з дня народження відомої української художниці - Катерини Білокур. Її талант був визнаний за життя, її роботами захоплювався Пабло Пікассо, а в наші дні її картини виставлені у музеях, а Google присвячує їй свій дудл. А розпочиналось все за тоталітарних часів, коли всі сфери людського життя контролювались...
Знай наших: Ежен Деслав
У рубриці «Знай наших» ми зазвичай розповідаємо про видатних українців, котрі досягли значного успіху в тій чи тій сфері. Однак нашого сьогоднішнього героя – Ежена Деслава, або Євгена Слабченка – важко вписати в певні рамки, оскільки він досяг висот одразу в кількох сферах, будучи не тільки справжньою Людиною епохи Відродження XX століття, але й патріотом своєї України.
Знай наших: Анатолій Кокуш
Кіно – либонь, найбільш «технічний» вид мистецтва, котрий придумало людство. Скільки б таланту, фантазії і енергії не було у творців будь-якого фільму, практично всі стадії виробництва так чи інакше спираються на техніку, без якої ідеї так і залишаться всього лиш ідеями.
Знай наших: Христя Фріланд
У сьогоднішньому продовженні нашої рубрики про знаменитих українців, що змінюють світ тут і зараз, ми розкажемо про неймовірно енергійну Христю Фріланд – журналіста, письменника, а тепер вже й успішного політика. Етнічна українка, що відмінно володіє «рідною мовою», – чудовий приклад того, що людина, якщо вона сама того хоче, може розвиватися у багатьох сферах.
Знай наших: Серж Лифар
Знаменитий француз українського походження в дитинстві був блакитнооким мрійником. Згодом усі його жадання стали реальністю. Хай би чого він прагнув, усе давалося легко, немов удача назавше зробила його своїм улюбленцем. Спів у хорі, артистичний талант і, нарешті, балет. Серж Лифар не тільки підкорив світові сцени та здобув заслужену славу. Він відродив французький балет як такий і ввів поняття, котрі стали основою неокласицизму.
Знай наших: ДахаБраха
Їхня пісня Sho Z-Pod Duba звучить у серіалі «Фарго» і рекламному ролику з Девідом Бекхемом, тайські школярки вчать «Колискову» на уроці музики, а концерти гурту з нетерпінням чекають по всьому світу. Продовжуючи серію надихаючих історій про талановитих українців у рубриці «Знай наших», Outlook розповідає про найбільш самобутній і популярний за кордоном український колектив «ДахаБраха».
Знай наших: безперервна музика Любомира Мельника
Музика завдовжки у вічність або, іншими словами, Continuous music – жанр, який викликає гучні суперечки в професійних колах. Любомир Мельник, канадський композитор українського походження, бачить у своєму дітищі Continuous music продовження класичних традицій. За якими правилами грають його партитури, Outlook розповість у наступному матеріалі рубрики «Знай наших».
Яскравіше тисячі смарагдів. У Києві відкрилася виставка, присвячена українці Катерині Десницькій - дружині принца Таїланду
Катерина Десницька - родом з Волині. Втім, в світі її знають, як принцесу Таїланду, дружину принца Чакрабона. Ця незвичайна українка відома своєю безстрашністю і силою духу. Недарма під час російсько-японської війни вона відмовилася від привабливої ​​пропозиції жити в розкоші і багатстві і пішла на фронт працювати медсестрою. Після повернення доля винагородила її за сміливість. А історія її любові до сих пір захоплює любителів щасливих історій.
Знай наших: Михайло Яримович
За знаменитою висадкою Ніла Армстронга та його команди на поверхню Місяця 1969 року стояло не тільки абстрактне торжество сили людського розуму, а й велика група висококласних інженерів, які розв’язували надскладні завдання. Серед них своїм сміливим і несподіваним підходом особливо виділявся Михайло Яримович, один з керівників місячної програми. Саме про нього ми з великою гордістю сьогодні розповідаємо в рубриці «Знай наших».
Знай наших: Сергій Полунін
26 жовтня відбудеться довгоочікувана прем`єра документально-біографічної картини «Танцюрист» про ціну успіху, яку заплатив артист балету Сергій Полунін. Херсонець за походженням, волею випадку потрапляє до Королівського театру в Лондоні, де здобуває неймовірний успіх, а потім зникає з поля зору, щоб згодом завоювати ще більше любові глядачів. Сьогодні OUTLOOK продовжує серію матеріалів про успішних українців.
Історія бренду: Davidoff
Він заробив свої перші песо, танцюючи танго і чарльстон. Трудився зварювальником у Буенос-Айресі та не гребував будь-якою працею, щоб зібрати свій стартовий капітал. Фанатичний трудоголік, який увесь час намагався виглядати снобом. Усміхнений з клієнтами та неймовірно вимогливий до колег. Читайте в OUTLOOK у день народження Зіно Давидоффа про те, як обдарований скрипаль з українським корінням домігся для свого бренду без перебільшень королівських аудієнцій.
Яке сумо без українського сала
При слові «сумоїст» практично у кожного в голові виникає образ величезної людини, непереможної, немов брила льоду. І обов’язково східного походження. «Але при чому тут наше сало?» – запитаєте ви. Дуже навіть при тому! Виявляється, Україна не просто пов’язана з головною японською забавою, а й подарувала Країні, де сходить сонце, одного з найсильніших спортсменів усіх часів.
Знай наших: Міла Йовович
Мілу Йовович часто називають втіленням американської мрії. Дочка емігрантів з Радянського Союзу впевнена: їй вдалося домогтись успіху завдяки слов'янському корінню, яке сформувало сильний характер.
Знай наших: Ліза Холоденко
Сьогодні ми продовжуємо серію матеріалів, об'єднаних загальним концептом «знай наших». На черзі розповідь про режисера нашумілої американської TV-драми «Олівія Кіттерідж» – Лізу Холоденко.
Знай наших: Максим Шкіндер - український дизайнер McLaren
Відклавши вбік патріотизм і знявши рожеві окуляри, треба визнати: вітчизняний автопром переживає не найкращі часи, і це ще м'яко сказано. І все ж можна знайти привід для гордості. Outlook ділиться з вами історією успіху та порадами дизайнера Максима Шкіндера, який просто зараз проектує в Лондоні нові машини марки McLaren.
Українська кров на світових струнах
У школі на уроках української кожному з нас розповідали про милозвучність рідної мови. Напевно, ми пишалися цим фактом, хоча й не зовсім розуміли його значення. Тепер, дізнаючись про того чи іншого виконавця, який має наше коріння, я не дивуюся, адже українська мова – неймовірно мелодійна, і це передається на генетичному рівні від покоління до покоління, навіть на різних континентах. OUTLOOK склав свій список «голосів», з яких може пробиватися «солов’їна мова».
Закрыть
Outlook facebook page