RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Experience: Ірина Данилевська

Experience: Ірина Данилевська

Напередодні 36-ої сесії Ukrainian Fashion Week THEOUTLOOK.COM.UA продовжує серію матеріалів «Experience», з якої ви дізнаєтеся секрети кар'єрного успіху від топових менеджерів сучасності та актуальні факти про розвиток їхньої сфери діяльності. Сьогодні спеціально для вас представляємо ще одного професіонала – засновника UFW Ірину Данилевську.

Головна відмінність українського дизайнерського костюма – якість.

Таким кроєм і якістю тканини не можуть похвалитися навіть деякі світові бренди. У нас є власне Я, котре хоче бачити світ. Українська мода емоційна та розмаїта. Приємно, що багато наших ідей черпається з українського національного вбрання. Я впевнена, що спідниця із запахом – ідея не Даяни фон Фюрстенберг. Значно раніше від неї її відкрили ми, українці.

Українські дизайнери це передусім сильні особистості.

Я не втомлюсь повторювати, що українські законодавці моди надзвичайно стресостійкі. Усі дизайнери, яких ми називаємо традиційними, представлять свої колекції у штатному порядку. Попри всі негаразди в країні, UFW розширюється на очах. Ми дістали новий ковток натхнення і готові продовжувати дивувати українського та зарубіжного покупця. Показник цього – успіх продажів Світлани Бевзи, Лілії Літковської, а також брендів від Подоляна, Лобанової, Даць, Серебрової, Бурби.

Нових дизайнерів в Україні дедалі більшає.

Цього року в програмі «New Names» на UFW братимуть участь 5 дизайнерів, а у «Fresh Fashion» – цілих 8. Це неабиякий успіх. Ми поставили символічну суму для участі й намагаємось усіма силами показати світові, на що здатні молоді українські дизайнери.

Тут великі надії щодо підтримки покладаємо на пресу. Адже це, без сумніву, потужний механізм, який допомагає у просуванні нових імен.

З України я б зробила «інкубатор талановитих людей».

Ще декілька років тому велися розмови, що в найближчому майбутньому Київ стане черговою столицею моди. Нині цю тему fashion-гуру оминають. Зрозуміло чому: немає фінансування, та й держава не надто цікавиться розвитком вітчизняної модної індустрії. Ось, наприклад, в Італії після Другої світової війни мода стала на державному рівні пріоритетним напрямом – і результат очевидний. В Україні ж зараз розвивається аграрний бізнес та космічні технології. Країна має жити своїми талантами. Мізки та ідеї можна і потрібно купувати й продавати.

Наявність байєрів – однозначний успіх будь-якого тижня моди.

Вони в будь-якому разі ефективніші за медіа. Але преса більш масова. У нас постійно працюють до 10 байєрів, а журналістів близько 200. Плюс UFW боїться розчарувати перших. Ми ж не можемо їх водити за руку і казати: сюди варто ходити, а сюди ні. Ану ж йому щось не сподобається, і він дарма згає день, не зацікавившись нашою продукцією. Зазвичай дизайнер сам, коли впевнений у своїх силах, запрошує зарубіжного байєра, і це його особистий ризик, а не UFW.

UFW активно співпрацює з тижнями моди в інших країнах і постійно налагоджує нові контакти закордоном.

Найефективніша наша співпраця з Milano Moda Donna. У зв'язку з тим, що дизайнерів вельми цікавить вихід на східні ринки, ми вже кілька років підтримуємо добрі стосунки з Kazakhstan Fashion Week і деякими проектами в Азербайджані та ОАЕ. Спеціальні проекти UFW відбувалися під час London Fashion Week і Paris Fashion Week.

Молоді дизайнери вважають, що варто починати з показів своїх колекцій. Це велика помилка.

Варто починати із себе. Перш за все слід точно визначити, чим вирізнятиметься ваше ім'я з-поміж інших. Коли елемент упізнаваності опрацьовано, тоді вже нехай замислюються про свій бізнес. Адже якщо колекцією зацікавиться світовий байєр і зробить замовлення, а ви не зможете його виконати, це буде хрест на подальшій кар'єрі.

Не піддавайтеся стереотипам, що, мовляв, одяг від українських дизайнерів не по кишені нашим співвітчизникам.

Вартість будь-якого виробу формується в тому числі і з вартості матеріалів, витрачених на його виготовлення. Є вечірні сукні, пошиті з високоякісного шовку, пальта зі стовідсоткового кашеміру чи вовни. Ці тканини, зрозуміло, коштують дорого. Але при цьому не забувайте, що головне бажання – придбати одяг від українського дизайнера, і зробити це можна в період знижок, в аутлетах. Так за пальто ви заплатите не 12 000 гривень, а 1500.

Якщо говорити про столичну моду, я б назвала це так: «Надягнути все найкраще й одразу».

Завжди коробило від міні-спідниць з високими підборами, кросівок із джинсами просто на вулиці, а іноді навіть у театрі. Про шкарпетки у поєднанні з босоніжками я вже мовчу. Світова мода нині говорить про популярність стилю «мілітаризм». Українські ж дизайнери тенденції не підтримали і створюють свої колекції вельми оптимістичними. Тому раджу всім модникам не ховати до шафи яскравих та сонячних речей. Це тренд майбутнього сезону.

А взагалі, я ніколи не планувала займатися модою.

Я професійний журналіст! І сферою моїх інтересів з університетської лави була журналістика, а потім видавнича справа. У моду мене привели глянцеві журнали. Завдяки їм я познайомилася з українськими дизайнерами. Мода для мене – це передусім краса. З таким самим успіхом, приміром, я могла би впоратися з роботою редактора музичного журналу. Але так склалось життя. Вважаю своїм головним успіхом те, що мені однією з перших вдалося систематизувати українську моду ще в 90-х завдяки UFW.

Фото надані прес-службою UFW і взяті з http://bit.ua/

Вам это будет интересно:
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Мистецтво Патрика Кабрала: папір як символ крихкості світу
Незалежний художник родом із Філіппін Патрик Кабрал завойовує світ своїми незвичними арт-роботами. Його творіння – це новаторство, що поєднує в собі вікові традиціїкаліграфії й суперсучасні 3D-технології. Його мистецтво - спосіб змінити світ на краще як за допомогою естетики, так і шляхом виконання соціальної місії.
Не вежею єдиною. ТОП кращих творінь Густава Ейфеля
Кажуть, Гі де Мопассан ненавидів Ейфелеву вежу. Знаменитий письменник вважав, що вона спотворює Париж і не приносить місту ніякої користі. Проте його частенько можна було зустріти в затишному кафе на вершині конструкції. У таких випадках автор «Любого друга» говорив, що «тільки тут клята вежа не трапляється йому на очі...»
Історія бренду: Жан Пату
Йому вдалося вловити зухвалий дух початку двадцятого століття і передати ідеали епохи в модних новаціях. Радість, швидкість і легкість – якщо емоції допомагають продавати, то враження, пов'язані з брендом Жана Пату, будуть саме такими.
Прийшов, побачив, збудував. Шедеври Джованні Лоренцо Берніні
Буває, подивишся на листівку із зображенням міста й одразу розумієш, що на ній Київ, Париж, Рим або рідне селище. І це зовсім не заслуга твоєї вчительки географії, а непосильна праця майстрів, руками яких створювалися знайомі всім шедеври архітектури. Сьогодні ми згадуємо італійського підкорювача мармуру Лоренцо Берніні.
Пальчики оближеш: Що на вас чекає за кулісами найкращих кухонь світу
Давайте пригадаємо найбільш незвичну страву, котру вам випало скуштувати? Що це буде за їжа, вам вирішувати. Небагато екзотики; ті самі комахи, котрих ми слабо можемо уявити як інгредієнт; дивний напій із гіркуватим присмаком; несподіване поєднання гіркого і кислого… у кожного є свій незабутній досвід щодо цього.
Пабло Пікассо: Поет для своєї епохи
Про Пікассо як про самобутнього художника, графіка та скульптора нам так чи інакше відомо все або майже все, тоді як інші його іпостасі опинилися на другому плані. Ілля Еренбург одного разу дуже коротко описав відносини Пабло Пікассо зі своєю епохою: «ХХ століття знайшло в ньому власного експерта-динаміта, філософа та поета».
25-та сходинка тріумфу чекає переможців!
Організатори програми «Людина року» передають вітання партнерам, лауреатам, поважним гостям, а також режисерсько-постановочній групі, підрядникам, виконавцям та багатьом іншим помічникам. Вони висловлюють щирі сподівання, що скоро матимуть змогу спілкуватись та обмінюватись творчою наснагою та енергетикою...
Великі криві Фріденсрайха Гундертвассера
Він вигадав своє ім’я, щоб не бути схожим ні на кого іншого. Бунт його індивідуальності став основою для величезної творчої спадщини, а архітектура – продемонструвала можливість поєднувати екологічність і сучасні технології.
Точка на карті: музей Ілани Гур
Складання маршрутів для сучасних туристів вже давно виходять за межі класичного розуміння поїздок за кордон. Мандрівники сьогодні є настільки вибагливими, що стандартний набір — історичні місця та крамниці з сувенірами скоро турагенціям пропонувати буде нікому, адже попит зростає не на традиційні екскурсії, а на отримання емоцій.
Люксембург: встигнути все
Сучасна інфраструктура, лояльна податкова та юридична система зробили Люксембург однією з найбільш привабливих країн для ведення будь-якого виду бізнесу. Щоб досягти такого добробуту, герцогству знадобилося менше ніж півстоліття...
Перегоріла? Не біда!
Зазвичай, коли лампочки в наших квартирах перегорають, ми, не замислюючись, викидаємо їх у смітник: яка від них тепер користь? Однак трішки фантазії – і руки «з потрібного місця» творять дива. Якщо у вас є дитина, то перегорілий освітлювальний прилад може перетворитися на чудову іграшку, зроблену своїми руками...
Знай наших: Анатолій Кокуш
Кіно – либонь, найбільш «технічний» вид мистецтва, котрий придумало людство. Скільки б таланту, фантазії і енергії не було у творців будь-якого фільму, практично всі стадії виробництва так чи інакше спираються на техніку, без якої ідеї так і залишаться всього лиш ідеями.
Знай наших: Серж Лифар
Знаменитий француз українського походження в дитинстві був блакитнооким мрійником. Згодом усі його жадання стали реальністю. Хай би чого він прагнув, усе давалося легко, немов удача назавше зробила його своїм улюбленцем. Спів у хорі, артистичний талант і, нарешті, балет. Серж Лифар не тільки підкорив світові сцени та здобув заслужену славу. Він відродив французький балет як такий і ввів поняття, котрі стали основою неокласицизму.
На валізах: Олег Борщевський
Олег Борщевський – відомий режисер, сценарист і кліпмейкер. З-поміж його робіт – кліпи для «Потапа і Насті», гурту «НеАнгели». «Бумбокс», NIKITA, Тоні Матвієнко і багатьох інших. У милій бесіді він згадав найбільш цікаві місця на карті світу, в котрих побував, поміркував про таїнства подорожей і розповів про особисті розчарування.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ'Ю: Пітер Хьоґ: «Немає ніякого дна, є тільки вічне падіння»
Пітер Хьоґ – данський письменник, філософ-лірик. Його називають відлюдником, адже на світських заходах він з'являється вкрай рідко, щоб представити нову книгу. Через усамітнений спосіб життя образ Пітера Хьоґа оповитий легендами. В інтерв'ю OUTLOOK Пітер Хьоґ розповів про те, як пише нові твори, що ховається за його аскетизмом, і поділився уявленнями про світ і людину.
Таємниці Пабло Пікассо будуть розкриті
Почавши цю весну з низки гучних прем'єр, ВОЛЯ продовжує дивувати своїх абонентів. Цього разу компанія-провайдер представила своїм абонентам прем’єру другого сезону серіалу «Геній» від каналу National Geographic.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю з режисером Дороном Пазом
OUTLOOK вдалося поспілкуватися з ізраїльським режисером Дороном Пазом, котрий представив у Києві свою нову роботу «Єрусалим». Про спосіб пошуку натхнення через заголовки в журнальних статтях, перспективу кінематографу загалом і про причини вельми стриманого ставлення до критиків читайте далі у матеріалі!
Знай наших: Сергій Полунін
26 жовтня відбудеться довгоочікувана прем`єра документально-біографічної картини «Танцюрист» про ціну успіху, яку заплатив артист балету Сергій Полунін. Херсонець за походженням, волею випадку потрапляє до Королівського театру в Лондоні, де здобуває неймовірний успіх, а потім зникає з поля зору, щоб згодом завоювати ще більше любові глядачів. Сьогодні OUTLOOK продовжує серію матеріалів про успішних українців.
Керований хаос: архітектор Заха Хадід
В англійській мові є чудовий неологізм, синонім успішності – «селфмейдмен», котрий можна перекласти як «людина, що зробила себе». Саме такою людиною, безумовно, є знаменитий архітектор Заха Хадід. Ми розкажемо про її непростий життєвий і творчий шлях її ж словами.
Закрыть
Outlook facebook page