RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Якщо ви зараз на дієті, а підступний внутрішній голос по-зрадницьки шепоче: «Ну ж бо, піди подивися, що там є в холодильнику», – ця стаття апетит відіб’є начисто. Та увага! Людям зі слабкими нервами і шлунками читати матеріал і тим паче переглядати ілюстрації не радимо. OUTLOOK підготував топ найогиднішої їжі, порівняно з якою свинячий мозок або смажені коники здаються дуже навіть delicious...
  • Жителі Північного В’єтнаму «багатоінгредієнтний» український борщ або російські щі не особливо шанують. Куди смачнішим і поживнішим вони вважають сирий кров’яний суп. Багату на білок червону рідину, виціджену з тушок качок або гусей, спочатку відправляють у морозилку, де всі наявні бактерії підпадають під холодову атаку і гинуть. Після цього задекоровану арахісом тягучу страву з металевим присмаком підносять «гурманам».

soup-of-duck-blood-03.jpg

  • Якщо, ласуючи «Кривавою Мері» по-в’єтнамськи, ви мінімально ризикуєте здоров’ям, принаймні фізичним, то «вариво» зі скорпіонів, поширене на півдні Китаю, може стати останнім обідом у вашому житті. Залишки смертельно небезпечної отрути часто зберігаються в недостатньо проварених комахах...

2 - Варево из скорпионов.jpg

  • Поява на мексиканських полях чоловіків з лопатами не обов’язково вказує на початок сезонних робіт. Швидше за все, вони відважно збирають головний інгредієнт для делікатесу під назвою «ескамолес». Докопавшись до глибини близько восьми метрів, бідолахи опускають руки, які тут же стають жертвою сотень отруйних укусів, і дістають довгоочікуваний ексклюзив – личинки величезних мурашок виду Ліометопум. Потім здобич, яку іменують також «ікрою комах», злегка приправляється зеленою цибулею і подається до столу. Кажуть, страва залишає приємний мигдальний післясмак...

3 - эскамолес.JPG

  • Любите сир з «душком»? А як щодо ароматного, вершкового, ексклюзивного «касу марцу», та ще й з личинками мухи Piophila casei. Сирні «квартиранти» під час їди обов’язково мають бути живими, адже, загинувши, вони стають вкрай токсичними. Вживання бутербродів з такою закускою, яку, до речі, придбати можна лише на чорному ринку Сардинії, вимагає особливих навичок. Перед тим, як скуштувати делікатес, варто прикрити рукою ніс і закрити очі. І не тільки щоб убезпечити свій нюх. Рухливі жучки можуть стрибати на відстань близько 15 см, і переселитися з їжі у внутрішні органи дегустатора для них не проблема.

4 - касу марцу.jpg

  • Специфічний запах, від якого у незвиклого туриста почнуть сльозитися очі, а ноги понесуть у бік туалетної кабінки, мають і «столітні яйця». Рецепт належить «всеїдним» китайцям. Свіжий продукт занурюють в асорті з глини, солі, золи і рисової соломи, а через кілька місяців дістають і відправляють на кухні ресторанів і прилавки супермаркетів. За цей час жовток набуває «апетитного» темно-зеленого кольору, а білок перетворюється на «ніжне» темно-коричневе желе.

5 - столетние яйца.jpg

  • Більше «тухлості» звичайним яйцям змогли додати тільки кулінари Камбоджі. Страва під назвою «балут» – це майже розвинуте пташеня, в оперенні, зі сформованим дзьобом, зварене в шкаралупі...

6 - балут.jpeg

  • І знову привіт, Китай! Обійти увагою страву із зародків тварин тутешні шеф-кухарі, звичайно, не змогли. Та за огидністю африканський рецепт переплюнули у стократ. Частування, улюблене ще з імператорських часів, носить назву «три писки щура». На тарілку кладуть кількох щуренят, видобутих із живота дорослої вагітної особини, і подають соєвий соус. Перший писк тварина видає, коли її беруть паличками, другий – коли обмокують у соусі, і третій – безпосередньо при розжовуванні.

7 - Три писка крысы.jpg

  • Північні народи, що живуть на просторах Чукотки і Гренландії, на Різдво фарширують не качку яблуками, а тюленя – чайками. Готувати «ківіак» починають за півроку до пригощання. Невипотрошену обезголовлену тушку доверху набивають общипаними птахами і відправляють на заморозку. У передсвяткову ніч «запаси» заносять до будинку для відтавання, після чого без будь-якої термообробки подають на стіл.

8 - Кивиака.jpg

  • В ісландському новорічному меню червоним маркером також можна підкреслити особливо огидну страву – «хакарл». Це прогниле м’ясо або шлунок гренландської полярної акули.

9 - Хакарл.jpg

  • Поряд з інгредієнтами для суші у японських супермаркетах продаються величезні очі тунця. Слизький делікатес вважається неймовірно корисним для здоров’я і рекомендується до вживання в сирому вигляді.

10 - глаз тунца.jpg





Фото з відкритих джерел

Вам это будет интересно:
Критичні температури: не дай собі засохнути
У тих куточках Землі, про які зараз піде мова, люди живуть за особливими правилами природи. Тут дощі не трапляються зненацька, а морози не приходять несподівано. Усе набагато серйозніше. І якщо одного разу вас занесе в один з них – будете вже підготовлені і, можливо, згадаєте OUTLOOK з вдячністю.
Підбери собі колеса. Незвичаний транспорт
Перша частина прислів’я «Готуй сани влітку…» для жителів одного з регіонів Португалії навряд чи може бути актуальною. Навіщо чекати снігу, якщо ті відмінно їздять по асфальту. Про це та про інші незвичайні види транспорту – від громадського бюджетного до ексклюзивного елітного – ми й розповімо вам сьогодні.
Що вони їдять: Алжир
OUTLOOK радий представити нашу "найсмачнішу рубрику", тексти якої будуть цікаві не тільки гурманам і кухарям, а й усім, хто любить пізнавати щось нове. Сьогодні ми зазирнемо на алжирські кухні та розповімо про традиційні і найбільш популярні страви цієї прекрасної країни.
Що вони їдять: Азербайджан
У нашій сьогоднішній рубриці, присвяченій кулінарним традиціям різних країн – Її Величність їжа Азербайджану. Чому до неї треба ставитися з такою шанобою, ви знаєте, якщо вже бували і їли там. Ну, а якщо ні – читайте в OUTLOOK.
Попкорн. Подарунок від індіанців
Найкращий спосіб уникнути реальності та зняти стрес - це поїздка в кіно. З традиційних причин одним із обов'язкових умов такого проведення часу є жування попкорну. У послідовному порядку спочатку з'являються заголовки, а потім титри на темному екрані; деякі люди затишно влаштувалися в м'яких кріслах і захоплено очікують новий фільм.
На краю світу. 10 фактів про Нову Зеландію
Максимум, що знає пересічна людина про Нову Зеландію, це те, що вона міститься десь «поруч» з Австралією і Пітер Джексон знімав там свої екранізації Толкієна. Outlook заповнює географічні та культурні прогалини і з радістю ділиться незвичайними фактами про цю дивовижну країну.
Майстерклас з приготування вареників для Клубу дружин послів від проєкту OUTLOOK та кулінарного експерта Євгена Клопотенко
За ініціативи Клубу дружин послів “Ambassador’s Spouses Club” проєкт OUTLOOK організував кулінарний майстерклас з ліплення вареників від українського шеф-кухаря, співвласника ресторану “100 років тому вперед” Євгена Клопотенка.
Las Jornadas del Olivar y el Aceite: оливковий фестиваль у Баені
На карті Іспанії маленьке містечко Баена обведене у любителів оливок та оливкової олії червоним фломастером. Щороку з 9 до 11 листопада саме туди з’їжджаються гурмани з усього світу. Різноманітні заходи, екскурс в історію і величезна кількість усіляких смаколиків очікують на тих, хто ризикне розкусити кісточку диво-плоду.
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
Істина в зерні, або Кава по-польському
«Франція», «Італія», «Венеція» – такі назви дістали відкриті іноземцями ресторанчики, з яких почалася кавова біографія Польщі. Жителі країни стали одними з найперших гурманів у Східній Європі, котрі оцінили смак та аромат незвичайного напою. Про те, що нове джерело задоволення виготовлене з плодів дерева, яке колись росло в Ефіопії у дикому вигляді, тоді мало хто знав.
На чортовім кружляли колесі…
Крім кількох східноєвропейських країн, круглий металевий атракціон більше ніде не називають «чортовим». Іменоване за прізвищем творця «колесо Ферріса» вперше відкрило панораму Чикаго з 80-метрової висоти 1893 року. Відтоді вертикальний круг з кабінками почав з'являтися мало не в кожному великому місті. OUTLOOK пропонує вам дізнатися про найбільш вражаючі його екземпляри.
Незвичайні шкільні уроки різних країн світу
На честь сьогоднішнього свята - Дня знань ми вирішили розповісти Вам, які незвичайні предмети належить освоїти учням у різних країнах світу! Гризти граніт науки, осягаючи основи алгебри і геометрії, або запам’ятовувати роки правління монархів, гортаючи підручники з історії, – буденна справа для школярів.
OUTLOOK: До Дня Незалежності України...
Подорожуючи і захоплюючись заморською красою, іноді не підозрюєш, що в рідній країні є не менше пам'яток, які важливі для всього людства. І сьогодні в честь Дня Незалежності України OUTLOOK підготував для Вас матеріал про семи об'єктах стоять у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що розташовані на території нашої держави.
БагатоМЕТРОва краса
Жителі великих міст чи не щодня користуються метрополітеном. На жаль, у стрімкому ритмі сучасного життя мало хто може дозволити собі насолоджуватись дизайном підземок. OUTLOOK не навчився зупиняти час, однак ми змогли підібрати для вас п'ятнадцять найдивовижніших станцій з усього світу.
Леніну й не снилося... Вражаючі мавзолеї
Великі й не дуже світу цього змушують голосно говорити про себе не тільки за життя, але й після смерті. А як, власне, можна промовчати, дивлячись на помпезну усипальню того чи іншого діяча, навіть не беручи до уваги єгипетські піраміди. Outlook переконався в тому, що мавзолей Володимира Ілліча на Красній площі – досить скромний притулок на відміну від...
Посидимо? Частина друга
Не так давно ми вже писали про незвичайні лавочки, які можна побачити на вулицях різних міст. В один матеріал не вдалося «вмістити» всі об’єкти, які нам сподобалися, тому сьогодні – друга частина огляду. Почнемо із французького дизайнера Пабло Рейносо. Уже кілька років він подорожує країнами і залишає за собою «сліди». Ми вибрали дві найцікавіші його роботи.
Перегоріла? Не біда!
Зазвичай, коли лампочки в наших квартирах перегорають, ми, не замислюючись, викидаємо їх у смітник: яка від них тепер користь? Однак трішки фантазії – і руки «з потрібного місця» творять дива. Якщо у вас є дитина, то перегорілий освітлювальний прилад може перетворитися на чудову іграшку, зроблену своїми руками...
Посидимо?
Гуляючи київською Пейзажною алеєю, завжди помічаєш дивовижні лавки, створені українськими майстрами. Моя улюблена – з пледом і подушкою, адже вона здається затишною навіть у негоду. Сидячи на ній, я згадав картину з дитинства: бабусі виносять з дому довгу дошку, кладуть її одним кінцем на пеньок, іншим – на перила під’їзду, і виходить лавочка. Чим не дизайнерське диво?
Інфраструктура по-китайськи: неймовірний міст, що єднає Макао і Гонконг
Коли скептики кажуть, що все «най-най» уже збудоване людством, і кивають на різноманітні і справді видатні витвори інженерної думки, вони найчастіше погано поінформовані і навряд чи дивляться далі за розвинені західні країни. А тим часом, приміром, у Китаї держава піднімає просто нечувані інфраструктурні проекти.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Закрыть
Outlook facebook page