RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Майстерклас з приготування вареників для Клубу дружин послів від проєкту OUTLOOK та кулінарного експерта Євгена Клопотенко

Майстерклас з приготування вареників для Клубу дружин послів від проєкту OUTLOOK та кулінарного експерта Євгена Клопотенко

За ініціативи Клубу дружин послів “Ambassador’s Spouses Club” проєкт OUTLOOK організував кулінарний майстерклас з ліплення вареників від українського шеф-кухаря, співвласника ресторану “100 років тому вперед” Євгена Клопотенка.

З метою популяризації української кухні, а також поширенню засад міжкультурної взаємодії відбулася презентація українських кулінарних надбань для дружин дипломатів, знайомство зі старовинними рецептами. Крім того, кулінарний експерт розповів про свою діяльність зі збору унікальних технік приготування страв у різних регіонах України, з якими він особисто знайомиться під час експедицій.

Проєкт OUTLOOK радо вітав на нашому заході дружин Надзвичайних та Повноважних послів Норвегії, Лівану, Єгипту, Таджикистану, Італії, Японії, Молдови, Малайзії, Лівії, Індонезії, дружину Генерального секретаря ГУАМ, членкиню клубу Людмилу Скирду.

2.jpeg

Зустріч розпочалася з вітальної промови Голови клубу Шафаг Оружева, яка подякувала проєкту OUTLOOK та Євгену Клопотенко за реалізацію даної ініціативи та можливості високоповажним іноземкам відчути українську культуру через традиції та кухню.

3.jpeg

Генеральний директор OUTLOOK Дарія Карякіна зазначила: “Ми ставимо перед собою завдання – зменшити відстані, що віддаляють нас від пізнання один одного та культурних особливостей наших народів. Говорити однією мовою люди можуть, коли вони розділяють спільні цінності. Ми справді хочемо, щоб після цього майстеркласу у вас виникло бажання відтворити на власній кухні усе те, чому ви сьогодні навчитеся і те, що для української господині є буденною справою”.

4.jpeg

Євген Клопотенко у свою чергу сказав, що йому надзвичайно почесно поділитися секретами смачних страв, результатами своєї кропіткої праці по збору давніх українських рецептів, неспоплюжених часом, а також зробити презентацію свого авторського бачення подачі локальних продуктів та використання знайомих усім інгредієнтів у незвичній інтерпретації.

5.jpeg

Членкині “Ambassador’s Spouses Club” із захопленням приступили до приготуванні однієї з найпопулярніших українських страв, дізналися про варіації приготування тіста та начинок, а потім і скуштували кулінарні витвори.

Вам это будет интересно:
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Весільні традиції народів світу: від гусей до ласо
Вкрасти черевичок нареченої в розпал торжества і вимагати від її обранця несусвітній викуп – цікаве дійство, заради якого варто сходити на весільну вечірку. Це далеко не єдина весільна традиція наших країв, завдяки якій законне поєднання двох сердець набуває особливого колориту. А які цікаві обряди існують в різних куточках нашої планети?
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Посольство Угорщини в Україні відкрило виставку «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи»
1 липня за сприяння та участі Спілки фотографів природи Угорщини NaturArt, Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини відбулося урочисте відкриття виставки «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи» в Центрі Української Культури та Мистецтва.
Покладання квітів до пам’ятника туркменського поета Махтумкулі Фрагі
26 червня у Києві відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника поетові Махтумкулі Фрагі. Захід організувало Посольство Туркменістану до Дня працівників культури й мистецтва Туркменістану, за сприянням якого у 2001 році було встановлно пам’ятник поетові.
Мешуї: важке частування з верблюда
Доля часто підносить нам сюрпризи, і ніколи не знаєш непевне, що скуштуєш за святковим столом, особливо якщо подорожуєш країнами Близького Сходу.
Несповідимі шляхи щастя: де загадувати бажання в Латвії?
Мандрівка в Латвію обриває ланцюг повсякденності, впускаючи у світ потаємні фантазії, котрим немає виходу в коловороті буднів. Блукаючи у вікових соснах, свіжий балтійський бриз млосно перебирає струни очікування чогось незвичного. Мрії справді збуваються – тільки треба знати, де загадувати бажання.
ВІДЕО: Ремесла Узбекистану. Шиття золотом
OUTLOOK пощастило побувати в гостинному Узбекистані і ближче познайомитися з ремеслами цієї дивовижної країни. Сьогодні ми розповімо вам про мистецтво шиття золотом, яке здавна вважалось мистецтвом знаті,. Розкажемо ми й про те, які матеріали використовує майстер, в чому секрети і унікальні особливості цього ремесла. Відчувайте світ з нами!
Середземноморська дієта: Система харчування як культурне надбання
Приємний морський бриз, шовковий шелест листя маслини, смачний сир, паста, келих хорошого вина із місцевого виноградника… Так, трапеза по-середземноморськи – це істинна насолода. І недарма у середземноморської дієти унікальна репутація. Це єдина система харчування, визнана ЮНЕСКО національним культурним надбанням.
5 питань від молоді послу ПАР в Україні Андре Йоханнесу Гроєневальду
Продовжуючи традицію культурних заходів у межах «Diplomatic Greetings», спільного культурного проєкту «OUTLOOK» та ДП «ГДІП», Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоханнес Гроєневальд зустрівся з учнями Школи молодого українського дипломата при Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка...
Онлайн-зустріч із послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен
Як стають послом? Як виглядають робочі будні у Посольстві? Як пані Фельдгузен вивчила українську? Ці та інші питання можна буде особисто поставити пані Послу вже у найближчу середу...
5 питань від молоді послу Кореї в Україні Квон Кі-чангу
У рамках «Diplomatic Greetings», спільного культурного проєкту «OUTLOOK» та ДП «ГДІП», учні Школи молодого українського дипломата при Інституті міжнародних відносин КНУ ім.Тараса Шевченка та студенти факультету міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв мали змогу поспілкуватися з...
Конкурс малюнків до Дня Прапора від Посольство Аргентини в Україні!
При підтримці Посольства Аргентини в Україні на честь Дня Прапора та його творця Мануеля Хосе Хоакіна дель Корасон де Хесус Бельграно відбудеться конкурс малюнків, присвячений історії національного прапора Аргентини.
Дипломатія в умовах карантину. Новопризначені посли вручили вірчі грамоти
Протягом цієї весни відбулось декілька церемоній вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському від новопризначених послів Азербайджану, Казахстану, Китаю, Куби, Палестини, Португалії, Сербії та Туркменістану.
Що вони їдять: кухня Риму
OUTLOOK часто розповідає про кухні народів світу, але, коли йдеться про Італію, писати про країну загалом було б злочином. Кожен з її двадцяти регіонів – це окремий світ зі своїми тонкощами і спеціалітетами. І нехай звання гастрономічної столиці Італії носить Болонья, її офіційній столиці Риму теж є чим похизуватися.
Онлайн-зустріч зі словенським футболістом Беньяміном Вербичем вже завтра!
Вже завтра, 15 травня, у Міжнародний день сім'ї, Посольство Республіки Словенія в Україні організовує ексклюзивну онлайн-зустріч зі словенським футболістом, двократним володарем Суперкубку України у 2018-2019 роках Беньяміном Вербичем. Долучитись можуть усі бажаючі!
Гаїті - країна контрастів
Держава контрастів, де пляжі схожі на райські сади, а міста і села нагадують звалища. Де понад 80% населення – віруючі католики, які паралельно практикують кривавий культ вуду. Де уживаються абсолютна бідність, з одного боку, і неймовірна розкіш – з іншого. Поїздка на Гаїті змусить вас відчути себе в своєрідному «королівстві кривих дзеркал», де Олею і Яло можна побути одночасно...
Баски: між Францією та Іспанією
Буваючи в Іспанії, мабуть, кожен турист бодай раз чув про бажання жителів успішної Барселони і сусідніх із нею міст проголосити незалежність. Ця тема час від часу спливає і у міжнародних новинах, перетягуючи на себе загальну увагу і затьмарюючи собою історію басків – ще одного особливого народу на Піренеях.
Алкогольні традиції світу. Вишуканий напій чи «три сокирки»? Дві грані одного вина
«Мама – анархія, тато – склянка портвейну» співається у відомій пісні культового гурту «Кіно». Поговорімо сьогодні про тата, який став головним напоєм представників андеграунду кінця минулого століття. Розповідь про те, як португальське вино стали називати трьома сокирками в радянський час, як воно стало улюбленим в Англії, однак для початку, як же воно народилося.
Гетто світу: Маре - Париж по-еврейські
Свіжі і хрумкі піти, намолені синагоги, кошерні ресторани і милі люди з пейсами і добрими очами – щоб побачити все це не конче летіти до Ізраїлю. Досить просто зазирнути у паризький квартал Маре, розповідь про який і продовжує нашу рубрику про національні гетто.
Закрыть
Outlook facebook page