За ініціативи Клубу дружин послів “Ambassador’s Spouses Club” проєкт OUTLOOK організував кулінарний майстерклас з ліплення вареників від українського шеф-кухаря, співвласника ресторану “100 років тому вперед” Євгена Клопотенка.
З метою популяризації української кухні, а також поширенню засад міжкультурної взаємодії відбулася презентація українських кулінарних надбань для дружин дипломатів, знайомство зі старовинними рецептами. Крім того, кулінарний експерт розповів про свою діяльність зі збору унікальних технік приготування страв у різних регіонах України, з якими він особисто знайомиться під час експедицій.
Проєкт OUTLOOK радо вітав на нашому заході дружин Надзвичайних та Повноважних послів Норвегії, Лівану, Єгипту, Таджикистану, Італії, Японії, Молдови, Малайзії, Лівії, Індонезії, дружину Генерального секретаря ГУАМ, членкиню клубу Людмилу Скирду.
Зустріч розпочалася з вітальної промови Голови клубу Шафаг Оружева, яка подякувала проєкту OUTLOOK та Євгену Клопотенко за реалізацію даної ініціативи та можливості високоповажним іноземкам відчути українську культуру через традиції та кухню.
Генеральний директор OUTLOOK Дарія Карякіна зазначила: “Ми ставимо перед собою завдання – зменшити відстані, що віддаляють нас від пізнання один одного та культурних особливостей наших народів. Говорити однією мовою люди можуть, коли вони розділяють спільні цінності. Ми справді хочемо, щоб після цього майстеркласу у вас виникло бажання відтворити на власній кухні усе те, чому ви сьогодні навчитеся і те, що для української господині є буденною справою”.
Євген Клопотенко у свою чергу сказав, що йому надзвичайно почесно поділитися секретами смачних страв, результатами своєї кропіткої праці по збору давніх українських рецептів, неспоплюжених часом, а також зробити презентацію свого авторського бачення подачі локальних продуктів та використання знайомих усім інгредієнтів у незвичній інтерпретації.
Членкині “Ambassador’s Spouses Club” із захопленням приступили до приготуванні однієї з найпопулярніших українських страв, дізналися про варіації приготування тіста та начинок, а потім і скуштували кулінарні витвори.
Якщо в ранковий час прогулюватись пляжами місцини Оостдюнкерке, розташованій в одній із західних провінцій Бельгії, то можна побачити одразу декілька сонць. Одне, звісно, в небі, а інші – жовтими плямами, верхи на конях, що, тягнучи на собі здоровенні плетені кошики, повільно бродять мілиною Північного моря. Так тут виглядає полювання на креветок.
4 березня Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів В’єтнаму, Бразилії та Італії. У розмові із Главою держави, заступником керівника Офісу Президента Ігорем Жовквою та Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою було визначено пріоритетні напрямки роботи.
Ми продовжуємо публікувати розповіді українки з азербайджанською кров'ю Сабіни Сафарової про дивовижну культуру Азербайджану. Дівчина продовжує вести свій авторський блог і сьогодні пропонує дізнатися тонкощі такої цікавої традиції як - заручини.
Протягом лютого відбулась низка подій, які організували або до яких долучились іноземні представництва, акредитовані в Україні. Пропонуємо до вашої уваги підбірку деяких з них.
Українка з азербайджанськими корінням Сабіна Сафарова з трепетом ставиться до своєї малої Батьківщини, є членом Союзу азербайджанської молоді в Україні та популяризує культуру цієї країни. Сьогодні розповіддю дівчини про одну з найцікавіших традицій Азербайджану - сватання, ми запускає нову рубрику, в якій українці іноземного походження розповідають про свою Батьківщину.
11 лютого в Харківському дипломатичному клубі відбулося засідання Асамблеї Громадської організації «Харківський дипломатичний клуб» за участі Почесних консулів Албанії Шахіна Омарова, Бразилії Сергія Куцевляка, Грузії Олександри Чихладзе та Казахстану Еміна Наджафлі.
Вчора я створила Всесвіт. Узяла трохи гороху, рису, гречки, пшона, зерен чорного, білого перцю і кардамону. Прихопила по жмені кави та анісу. Потім у всього цього з'явився центр. Він розростався, заспокоюючи мої думки. Коли ж останнє зернятко лягло в коло, я знову відчула забуту гармонію, крізь шум машин на проспекті почула птахів...
Зізнаюся, це нелегке завдання – описати кухню, котра віднедавна стала для мене основною. Нині я живу в Еквадорі і вже давно не куштувала голубці, вареники і навіть чорного хліба. Хоча, зізнаюся, кілька разів зварила борщ. Чужа кухня спочатку дивує, потім стає нудотною і лише на третій стадії знайомства з нею починає відкривати свої секрети.
Протягом 25-27 січня відбулась низка заходів за участі посольств, акредитованих в Україні. У цій підбірці новин ми зібрали найбільш знакові двосторонні зустрічі, візити, святкування та дні пам'яті, до яких долучились представництва іноземних держав.
Посол Австралії в Україні Брюс Едвардс у своєму зверненні з нагоди Національного дня зазначив основні виклики, з якими Австралія зіткнулась у 2020 році, а також запевнив, що "разом ми змінимо ситуацію на краще".
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
Не варто поблажливо ставитися до гастротурів як до новомодної вигадки. Гастрономічний туризм – один із аспектів світової науки. Її світило вчений Ерік Вольф, котрий 2001 року заснував Міжнародну асоціацію гастрономічного туризму, твердить: їжа – це квінтесенція нації, її менталітету, характеру і, звісно, історії.
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Вітамінчики, загартовування, правильний режим дня... Це все добре і корисно, особливо в холоди, ось тільки іноді треба себе і побалувати й одночасно убезпечити від мікробів і застуди. У такий час найкращий засіб – глінтвейн.
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Сьогодні розповімо вам про технології виготовлення виробів зі скла ... Палестинський Хеврон відомий як місто трьох релігій і трьох цивілізацій, справжнє місце сили. Напевно, тому доля так розпорядилася, що саме там з'явилося скло, яке хоч і здається крихким, однак насправді є віковим, як і сам Хеврон.
11 грудня Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Австралії, Єгипту, Ємену, Йорданії, Монголії, Норвегії, Пакистану, Таджикистану, Таїланду, Таджикистану та Філіппін. На церемонії були присутні заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.
Добірка цього тижня сповнена загадковістю, красою та величчю духу... У ній поєднане мистецтво архітектури і живопису, сила духу людини із можливістю відчути аромат "старої Європи". Про все це - читайте далі!
З нагоди 49-го Національного Дня і в рамках посилення міжнародного співробітництва у боротьбі з поширенням пандемії коронавірусу COVID-19 Посольство ОАЕ в Україні передало понад 1,5 мільйона експрес-тестів на COVID-19 (IgM/IgG) та масок для українських державних установ...