RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Елена Летісія Тереса Мікусінскі провела дипломатичний прийом, почесним гостем став всесвітньо відомий аргентинський співак Хіронімо Рауч

Посол Елена Летісія Тереса Мікусінскі провела дипломатичний прийом, почесним гостем став всесвітньо відомий аргентинський співак Хіронімо Рауч

Колонна зала КМДА 11 червня приймала гостей Посольства Аргентинської Республіки в Україні з нагоди національного свята. Надзвичайні та Повноважні Посли, представники уряду та державних органів, партнери посольства, бізнес спільнота та ЗМІ вишикувалися у довгу чергу, аби привітати очільницю іноземної дипломатичної установи та висловити свої вітання дружній Аргентині.

Святковий прийом розпочався з урочистої промови пані Елени Летісії Тереси Мікусінскі: «Сьогодні ми, аргентинці, святкуємо 209-ту річницю Травневої Революції. 25 травня 1810 року наша країна стала на шлях суверенітету як нова, незалежна держава. Ми заклали основу вільного діалогу та взаємодії із зовнішнім світом.

Дозвольте мені з гордістю повідомити, що сьогодні поруч з нами знаходиться чарівний та дуже успішний аргентинський співак і актор Херонімо Рауч, який спеціально прилетів з Іспанії, де наразі виступає у Мадриді у мюзиклі номер один «Лікар». Ми вельми вдячні Херонімо, що він приєднався до нас сьогодні.

Я хотіла б підкреслити, що 2019 рік дійсно є дуже важливим роком.

По-перше, це особливий рік для України. Українці мали можливість брати участь у зразкових, демократичних, прозорих і конкурентних президентських виборах, результатом яких стало обрання нового президента. По-друге, для мене це також дуже особливий рік. Ця важлива подія в історії України збіглася з початком виконання моїх обов'язків Посла Аргентини. Для мене це призначення має особливе значення через історію моєї родини. Моя мати народилася у Львові та була депортована НКВД у квітні 1940 року.

Як ви добре знаєте, Аргентина – це багатокультурне та різноманітне суспільство. Українці є сьомою за кількістю діаспорою у світі. Понад двохсот тисяч українців емігрували до Аргентини, а сьогодні майже півмільйона аргентинців мають українське коріння. Українська діаспора в Аргентині повністю інтегрована в аргентинське суспільство і зробила значний внесок в економіку, сільське господарство, промисловість, науку, медицину, політику, музику, образотворче мистецтво і культуру.Крім того, 2019 рік також є важливим з огляду на стрімкий розвиток у наших двосторонніх відносинах. Наші відносини, які базуються на взаємній повазі та розумінні, є взаємовигідними для наших народів, але ми прагнемо ще більше зміцнити та поглибити їх у майбутньому.

Аргентина – одна з двох південноамериканських країн, яка має посольство в Києві. Це демонструє велику зацікавленість у зміцненні взаємного співробітництва в рамках традиційно дружніх відносин, що відображається в інтенсивному політичному діалозі, який проводять наші держави.

5d034b8028413.jpeg

Протягом останніх місяців ми вітали в Києві представників Національного конгресу Аргентини, Держсекретаря з питань вугільної промисловості, заступника Секретаря з питань доступу до правосуддя, Держсекретаря з питань прав людини та культурного плюралізму, а минулого тижня чисельну делегацію аргентинських підприємців аграрно-промислового сектору.

Також дуже важливо згадати нещодавні візити на високому рівні до Аргентини Міністра юстиції України Павла Петренка та Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, які підписали Угоду про взаємну правову допомогу в кримінальних справах та Угоду про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту, а також делегації на чолі із Заступником Київського міського голови Миколою Поворозником.

1 листопада в Буенос-Айресі відбулася 7-а зустріч із політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ України та Аргентини, на якій українську делегацію очолював заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця. Ця зустріч підтвердила готовність обох сторін зміцнювати співпрацю між Аргентиною та Україною у різних галузях, таких як багатостороння дипломатія, консульські справи, торгівля, культура та освіта.

Що стосується економіки, я хотіла б підкреслити значний прогрес, який ми спостерігаємо в нашій двосторонній торгівлі. Подальше зміцнення довіри проявляється у досягненні домовленості щодо проведення засідань Спільної комісії з питань економіки і торгівлі в останньому кварталі цього року в Буенос-Айресі.

Наразі ми ведемо переговори щодо поліпшення безвізового режиму, який набрав чинності в 2012 році. Скасування візових вимог для громадян обох країн дало сильний імпульс щодо зміцнення наших зав'язків в економічній, культурній та туристичній галузях.

І останнє, але не менш важливе, Посольство активно займається захоплюючою справою – поширенням аргентинської культури через наш Аргентинський Дім у Києві, де ми пропонуємо широкий спектр заходів: семінари з аргентинської літератури, заняття з танго та фольклорних танців, туристичні семінари, кінопокази. Всі ці заходи є безкоштовними.

5d0360ebcac55.jpeg

Я глибоко переконана, що ці численні факти демонструють, що наші двосторонні відносини дуже динамічні, і ми сподіваємося на їхній подальший розвиток у наступні роки».

Вітальні слова сказали також заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця та перший заступник Київського міського голови Микола Поврозник.

Перед культурною програмою на гостей очікувало спеціальне відео звернення від Президента Аргентини Маурісіо Макрі.

Не обійшовся аргентинський вечір без танго, народних українських пісень та танців, частування вином та емпанадас і родзинкою вечора став виступ аргентинського співака Хіронімо Рауч, з яким OUTLOOK вдалося поспілкуватися:

5d020c1d018fa.jpeg

– Ви вперше в Україні чи раніше бували у нас? Які Ваші враження від країни?

– Загалом, я не дуже багато знав про Україну та про Київ і от несподівано для себе потрапив до багатонаціонального міста з неймовірними та величними будівлями. Я просто вражений вашими архітектурними спорудами! Але поки що не встиг поближче познайомитися з культурою вашої країни. Також планую відвідати ряд музеїв і сподіваюсь ще раз повернутись якомога скоріше.

А ще сьогодні ввечері спробую національні українські смаколики. Знаєте, я загалом дуже полюбляю їсти, тож мені було б цікаво насолодитись чимось із Вашої місцевої кухні. Але у мене, на жаль, не було часу вчора, бо приїхав я о другій годині ночі. Обожнюю пізнавати різні культури, особливо через традиційні страви.

– Чи встигли відчути з Україною якусь культурну спорідненість?

– Я отримую особливе задоволення знаходити у різних країнах щось спільне. Наприклад, щодо України, я, як класичний виконавць, дуже тішуся плеядою ваших відомих оперних будівель. На мою думку, досліджувати країни в розрізі музики – це дуже цікаво. На таких подіях, як сьогоднішня, нам вдається комбінувати різні музичні світи у досить таки позитивному розумінні. А музика – це саме про це.

Для мене почесно виконати сьогодні державний гімн, бо для аргентинців це надзвичайно важлива пісня. Ми їм дуже пишаємось, як і всією нашою країною і також своїм походженням. У словах гімну сказані важливі для нас речі, тому, так, він дійсно багато для нас означає. Впевнений для українців державні символи мають таке ж важливе значення.

– Ви дуже відомий та популярний виконавець. Який у вас ключ до успіху, можливо девіз в житті, який допоміг Вам досягнути висот і бути тим, ким Ви є зараз?

– Основне – це необхідно вірити в те, що ви робите, і у власні сили. Розпочну з того, що якщо у вас є віра, то це вже величезний крок. І, також, це трохи удачі, кропіткої роботи і вміння фантазувати і уявляти свій успіх.

Я завжди кажу, що мріяти необхідно обширно. Так, мріяти, але з широко відкритими очима, щоб не пропустити можливостей. Кожного ранку ви повинні прокидатись вже з планами. Тоді ви досягаєте чогось, або навіть більшого. Ось сьогодні я неочікувано для себе в Україні, представляю свою державу і виконую гімн. Це ж так чудово і це шанс, який випадає тим, хто відкритий до подарунків долі. І музика – вона ж саме про це: про відкриття мрій і кордонів … Вона поєднує країни. В музиці ми говоримо мовою кохання, мовою натхнення. Музика - це мистецтво, що не має меж. Бо ми не можемо закрити вуха і чути прекрасне. Наші душі, душі різних народів, переплітаються, навіть не запитуючи дозволу - ось що робить музика.

– Чи можете Ви описати себе 3 словами, щоб якомога більше українців прийшло на Ваш майбутній концерт в Києві, а ми сподіваємося він обов‘язково відбудеться скоро?

– Так, три слова… Душа, запал і музика.

Яскраві світлини з заходу гортайте у нашій галереї:

Вам это будет интересно:
Зліпи собі хобі. Історія гончарства
У краєзнавчий музей якої країни не зайди, неодмінно помітиш схожі археологічні знахідки – уламки глиняних виробів. Гончарне ремесло, що народилося кілька тисячоліть тому, однак існує й сьогодні, по праву може вважатися одним із найбільш довговічних.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Крок за межу: магічне мистецтво уїчолі
Сліпучі сполохи давнього знання в різнобарвних переливах бісеру і пряжі на мозаїках індіанців уїчолі спрямовують фантазію у безкінечну подорож гілками світового древа. Духовні образи набувають плоті у вигадливих орнаментах, що супроводжують селянина-мексиканця на всіх етапах життєвого шляху.
Камініто: Вулиця у ритмі танго
Ми продовжуємо наш цикл «Історія однієї вулиці» і сьогодні розповідаємо про одну з найгарніших і веселих вулиць Буенос-Айреса під назвою Камініто. Вона простяглася в знаменитому кварталі Ла Бока, заснованому в 19 столітті італійськими емігрантами.
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
У Києві відкрилась виставка азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва
24 грудня за ініціативою та за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва. Серед гостей були присутні заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв...
Скляний handmade
Ексклюзивні скляні вази та ялинкові іграшки, наявні всього в одному-двох екземплярах, окрім високої ціни, найчастіше об’єднує ще й унікальна технологія виготовлення, якою володіють представники рідкісної професії – склодуви. Історія цього ремесла триває вже протягом кількох тисячоліть, а деякі старі таємниці handmade-виробництва досі зберігаються під грифом секретності.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Ручна робота: персидські килими
У ті часи, коли перським воїнам не було рівних, а їхній силі підкорилися Римська імперія та Аравійський півострів, з-під пальців майстринь народу-переможця вийшов перший шедевр. «Весняний килим» став найдорожчим в історії людства. Він символізував владу і міць персів, а його краса оповідала про божественне походження царя Хосрова І.
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Тіні в раю: Як сучасне мистецтво дивує любителів оригінального
Грань між тінню і світлом така ж контрастна, як між сном і дійсністю. Тому художники використовують обидві речі, щоб досягти балансу в картині. Пейзажі, портрети, натюрморти… ніщо не обходиться без боротьби протилежностей. Утім, є особливо хитрі майстри своєї справи, котрим світло не потрібне. Достатньо самої тіні.
Кабукі: тернистий шлях квітки
Традиційний японський театр кабукі завжди лишався загадкою для європейського менталітету: зрозуміти спектакль без підказок гіда може хіба що спеціаліст з культури Країни вранішнього сонця. Слово «кабукі» у перекладі значить «майстерність пісні і танцю». Чому не оперета? Суть постановки не зводиться до музичної вистави...
Мистецтво Патрика Кабрала: папір як символ крихкості світу
Незалежний художник родом із Філіппін Патрик Кабрал завойовує світ своїми незвичними арт-роботами. Його творіння – це новаторство, що поєднує в собі вікові традиціїкаліграфії й суперсучасні 3D-технології. Його мистецтво - спосіб змінити світ на краще як за допомогою естетики, так і шляхом виконання соціальної місії.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
Закрыть
Outlook facebook page