RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Все, що потрібно знати про Азіаду

Все, що потрібно знати про Азіаду

Спорт, аби залишатися актуальним, як і інші сфери нашого життя, має крокувати в ногу з часом і змінюватися, адже завтра ніколи не буває таким, як учора. Сьогодні Outlook, що висвітлює Азійські ігри-2017 в Ашгабаді, запускає цикл матеріалів, присвячених одному з найбільш прогресивних турнірів, який стартує вже у вересні.

Олімпійські ігри не тільки вельми престижний турнір, виступити на якому мріє будь-який спортсмен, а й досить консервативний, оскільки деякі його правила було введено ще в Стародавній Греції. В епоху високих технологій, котрі дозволяють з точністю до тисячних мілісекунд фіксувати рекорди, задіявши відеоповтори, а також нових гібридних видів спорту громадськість і професіонали знову і знову обговорюють різні варіанти реформування Олімпійських ігор, чемпіонатів світу з футболу та інших популярних змагань, щоб вони стали ще привабливішими для глядачів та учасників. Але поки одні функціонери тільки обережно говорять, інші організовують змагання в дусі нашого часу, максимально використовуючи досягнення техніки. Одним з таких найбільш прогресивних турнірів вважаються Азійські ігри, або Азіада, які своєю чергою поділяються на Літні, Зимові, Пляжні та в приміщеннях, адже кожному виду спорту властива своя стихія.

Цей відносно молодий турнір, який зародився в середині 20 століття, проводять під егідою Олімпійської ради Азії. Ця організація славиться тим, що не боїться експериментувати і тасувати види спорту на догоду видовищності. Саме тому час од часу на Азіаді можна поряд з класичним спортом, як-от плавання чи боротьба, спостерігати й битви з крикету, джиу-джитсу або навіть кіберспорту. Задуманий одразу після Другої Світової війни з ініціативи індійців турнір своїм надзавданням ставив об'єднання азійських спортивних федерацій для зміцнення дружби між народами, що було особливо актуально після такої жахливої війни. При цьому індійці ще 60 років тому вважали, що спорт вимагає серйозних реформ, адже багато його видів, наприклад, пінг-понг або східні єдиноборства, незаслужено оминають увагою на догоду традиційно західним видам, котрі домінують на більшості турнірів. Ба більше, перші міжнародні змагання з ухилом саме в азійські види спорту між японцями, китайцями, філіппінцями та іншими націями відбулися ще 1913 року. Тому, попри свою прогресивність і високу технологічність, Олімпійська рада Азії твердо стоїть на ногах і спирається на багатющу спадщину.

ВІДЕО: Азіада-2017 Туркменістані

Неофіційне гасло «Спорт поза політикою» найкраще відображає факти з історії, коли на цих турнірах зустрічалися південнокорейські та північнокорейські спортсмени, китайці й тайванці, індійці та пакистанці. Історія навіть знає випадки, коли представники офіційно ворогуючих держав виходили під одним прапором, що складно переоцінити, якщо ми говоримо про миротворчу місію спорту. Неабиякі надії в цьому плані покладаються і на Ігри з бойових мистецтв і змагань у приміщеннях, які відбудуться в Туркменістані у вересні. Вони є своєрідним «камерним» відгалуженням Азіади, оскільки всі змагання проводять у спеціальних залах і на аренах, обладнаних під такі рідкісні та не всюди визнані, однак вельми ефектні види, як-от: баскетбол три на три, боулінг чи боротьба на поясах. Серед інших цікавих і рідкісних змагань особливо виділяються Кураш – узбецька боротьба, якій понад 3500 років, кілька видів більярду і футзал, який уже давно і поки безуспішно прагне потрапити на Олімпійські ігри, адже його популярність стрімко зростає.

Майбутній турнір буде другим за ліком в історії, перший відбувся 2013 року в південнокорейському місті Інчхоні. Нинішній же його господар – столиця Туркменістану Ашгабад – зараз активно готується до найбільш грандіозного спортивного заходу у своїй історії, адже в програмі заявлено 21 вид спорту, в якому візьмуть участь представники 62-х національних олімпійських комітетів Азії та Океанії. Ашгабад очікує прибуття тисяч спортсменів і журналістів з усієї планети, тому місто перебуває нині на фінальній стадії організаційних робіт – практично щодня вводяться в експлуатацію нові спортивні об'єкти, готуються волонтери та відповідальні працівники, прибувають міжнародні організатори. Детальніше про все це читайте в нашому наступному матеріалі, в спецрубриці, присвяченій проведенню Туркменістаном Ігор-2017.

Фото з сайту ashgabat2017.gov.tm

Вам это будет интересно:
Килимами вистелена дорога до Азії
Килими вішають на стіни як символ достатку, стелять на підлогу для створення затишку і підносять як дорогий подарунок. А роздивлятися химерні малюнки у вигляді ромбів і зірочок на них, вгадуючи їх значення, – справа вельми цікава. Поширені по всьому світу килимові традиції були запозичені у східних народів, які першими навчилися робити пряжу і тканини з волокнистих матеріалів.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Ашгабат святкує 140 річчя. Цікаві факти про столицю Туркменістана
Сучасне місто Ашгабат, яке стрімко змінило свій вигляд за останні роки і в той же час зберегло свою самобутність, є гордістю його жителів і візитівкою країни. Тож з нагоди його 140-річчя ми розкажемо про основні моменти його культурної та архітектурної величі.
Килими, мармур і пустелі – гід по Туркменістану
Ця загадкова східна країна може здивувати навіть найбільш досвідченого туриста. Ми в цьому переконані і із задоволенням розповімо вам, чому. І розпочнемо з того, що туризм в сьогоднішньому Туркменістані - досить перспективна і динамічна галузь економіки.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Туркменістану в Україні
Продовжуємо розповідати про традиції святкування Міжнародного дня NOWRUZ, який покликаний зміцнити відносини між державами і популяризувати історико-культурні традиції народів. І з цим нам допомагає Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Й.В.Тойли Атаєв.
25-річчя нейтралітету Туркменістану: Історичний вибір заради миру, безпеки та сталого розвитку
Сьогодні, 12 грудня, Туркменістан відзначає 25-річчя з моменту проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Туркменістану постійно нейтральною державою. Цей же рік в країні оголошений роком «Туркменістан - батьківщина нейтралітету».
Ашхабад is the capital of…
Розташований у південно-західній частині сучасного Туркменістану Ашгабат і його околиці – здавна дуже важлива для Середньої Азії торгова зона, котра остаточно оформилась у місто-фортецю наприкінці XIX століття. Назва теперішньої столиці має персидське походження і означає «місто кохання».
Покладання квітів до пам’ятника туркменського поета Махтумкулі Фрагі
26 червня у Києві відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника поетові Махтумкулі Фрагі. Захід організувало Посольство Туркменістану до Дня працівників культури й мистецтва Туркменістану, за сприянням якого у 2001 році було встановлено пам’ятник поетові.
Дипломатія в умовах карантину. Новопризначені посли вручили вірчі грамоти
Протягом цієї весни відбулось декілька церемоній вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському від новопризначених послів Азербайджану, Казахстану, Китаю, Куби, Палестини, Португалії, Сербії та Туркменістану.
Старт конференції «Туркменістан та міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку»
14 січня 2020 року в Ашхабаді розпочалась Міжнародна конференція «Туркменістан і міжнародні організації: співпраця заради миру і розвитку», присвячена святкуванню в 2020-му році 25-річчя постійного нейтралітету Туркменістану під гаслом «Туркменістан - батьківщина нейтралітету».
У Києві відбулося урочисте святкування 28-ї річниці Незалежності Туркменістану
Тимчасово повірений Посольства Туркменістану в Україні Какаджан Сапаралієв 18 жовтня 2019 року провів урочистий прийом на честь 28-ї річниці Незалежності Туркменістану і 27-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Туркменістаном і Україною.
Ініціатива Туркменістану і підтримка ООН для збереження Аральського моря
28-го травня 2019 в штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй, м.Нью-Йорк, США відбулося 85-те пленарне засідання 73-ій сесії Генеральної Ассамблеї ООН за участю повноважних представників держав-членів Організації.
Маленькі улюбленці великих міст
Німці заводять не лише німецьких вівчарок, а в Бостоні можна побачити не тільки бостонських тер’єрів. Люди вибирають собак, спираючись на особисті вподобання. Та часом тяжіння місцевого населення до певної породи занадто помітне й інколи стає особливістю певної місцини. Цьому можуть сприяти природні умови, мода і навіть менталітет.
Амуль-Хазар. Посол Туркменістану розповів про майбутнє ралі
Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні, дуаєн дипломатичної служби Нурберди Аманмурадов провів брифінг присвячений міжнародному авторалі «Амуль-Хазар 2018», що відбудеться у Туркменістані на початку осені.
Відео: Нічний Ашхабад
Завдяки Посольству Туркменістану в Україні та особисто Надзвичайному і Повноважному Послу Нурберди Аманмурадову OUTLOOK пощастило відвідати столицю цієї держави, перейнятися його дивовижною атмосферою, познайомитися з гостинним народом. Сьогодні ми пропонуємо і вам дізнатися краще Ашхабад і почнемо знайомство з нічної екскурсії. Насолоджуйтесь ...
Посол Нурберди Аманмурадов провів прес-брифінг з нагоди 22-ї річниці нейтралітету Туркменістану
Посольство Туркменістану в Україні провело брифінг для журналістів з нагоди 22-ї річниці нейтралітету Туркменістану і прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Резолюції про проголошення 12 грудня Міжнародним днем ​​нейтралітету.
Азіада-2017 у фото
OUTLOOK побував в Ашхабаді і стежив за відкриттям і ходом масштабного свята спорту - V Азіатських ігор в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв, які подарували насправді видовищну феєрію всім гостям. По завершенню змагань турнірна таблиця вшановує безумовних переможців - господарів заходу. Команда Туркменістану завоювала 245 нагород, з яких 89 золотих, 70 срібних, 86 бронзових.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ВІДЕО: Відкриття в Ашхабаді V Азіатських ігор в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв - Азіади-2017
17 вересня в столиці Туркменістану урочисто відкрилися V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв - спортивні змагання, що проводяться кожні чотири роки під егідою Олімпійської ради Азії і під керівництвом Міжнародного олімпійського комітету. Церемонія відкриття наймасштабнішого спортивного турніру в усьому регіоні пройшла в присутності більше 45 тисяч глядачів, що зібралися на Олімпійському стадіоні, серед яких були глави держав, знакові світові політики, імениті спортсмени, зірки шоу-бізнесу, представники світових ЗМІ. Команда українського інтернет-видання про світ OUTLOOK вирушила до Туркменістану висвітлювати Азіади-2017 та представляє вашій увазі барвистий відео-ролик, який допоможе вам перейнятися атмосферою цієї дивовижної події!
ЕКСКЛЮЗИВ: Відкриття в Ашгабаті V Азійських ігор у закритих приміщеннях і з бойових мистецтв – Азіади-2017
У неділю, 17 вересня, символічно о 20:17 за місцевим часом у столиці Туркменістану урочисто було відкрито V Азійські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв – спортивні змагання, котрі проводять кожні чотири роки під егідою Олімпійської ради Азії та під керівництвом Міжнародного олімпійського комітету. Команда українського інтернет-видання про світ OUTLOOK публікує перший свій матеріал про цю подію.
ВІДЕО: Азіада-2017 Туркменістані
З 17 по 27 вересня в Туркменістані пройде Азіада-2017 - п'яті Азіатські ігри з бойових мистецтв і змагань в приміщеннях. Ашхабад, як місце проведення змагань, був обраний в Кувейті 19 грудня 2010 року. Місто першим в Середньоазіатському регіоні, яке отримало право на проведення Азіатських ігор. До програми увійшли змагання з 21 виду спорту. Змагання пройдуть з шахів, футзалу, тенісу, муай таю (тайський бокс), самбо, курашу, джиу-джитсу, боулінгу, велогонок на треку, плавання в 50-метровому басейні, легкої атлетики, важкої атлетики (пауерліфтинг), баскетболу, тхеквондо ( WTF), спортивних танців, кікбоксингу, конкуру, боротьбі на поясах, спортивній боротьбі (греко-римська та вільна), більярду та туркменської національної боротьби.
Закрыть
Outlook facebook page