RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Індонезія - рай коралових рифів

Індонезія - рай коралових рифів

Вісімдесят відсотків від загальної території Республіки Індонезії складають водні ресурси. Вони володіють різноманіттям та магією морських глибин. Найперше, що зачаровує у водних володінняx Республіки Індонезія – це коралові рифи, які являються середовищем існування та пошуку їжі для безлічі морських жителів, місце нересту риб, появу на світ та зростання їх мальків.

Окрім цього, коралові рифи виконують функцію поглинення вуглекислого газу (CO2), що є однією із головних ланок створення таких корисних копалин як крейда – бу-дівельного матеріалу для коралових рифів. Риба, яка виростає в даному регіоні, багата протеїном, який надзвичайно корисний для людського організму.

Коралові рифи, що знаходяться у водних просторах Індонезії, займають площу 50 875 км. кв. (за даними міжнародної неурядової природоохоронної організації Грінпіс). Вони складають 18% від світової площі коралових рифів та 65% від площі коралового трикутника (розташованого між Папуа-Новою Гвінеєю, Філіп-пінами та Індонезією). Тут знаходиться 590 видів мадрепорових коралів, широка популяція риб та морської біоти, що складається близько із 2 200 видів коралових риб.

Відображаючи всі багатства морів Республіки Індонезія, коралові рифи є ма-льовничим місцем для дайвінгу, сноркелінгу та для інших видів водного спорту. Дане диво природи захоплює неймовірними краєвидами. Краса та різнобарв’я коралових рифів із безліччю видів риб є одним із найулюбленіших туристичних місць як для жителів Індонезії, так й іноземних відвідувачів. Більшість мандрівників з усіх куточків світу прибувають до Індонезії, щоб на власні очі поглянути на багатогранність краси природи пляжів, озер та гір. Список можна продовжувати безкінечність…

Індонезія має спеціально виділені морські території для любителів дайвінгу, що, одночасно, дарують шанс побачити особливу чарівність морського дна на власні очі. Нижче перелічено декілька таких точок, які відвідують як жителі країни Республіка Індонезія, так й іноземні шукачі пригод:

Морський парк Банда

Морський парк Банда розміщений в районі Центральне Малуку, між архіпела-гом островів Нейра, Гунун Апі (з індонез. «Pulau Gunung Api» – «Вулканічний острів») та Хатта. Даний парк є одним із найчарівніших у світі: 310 видів коралів, що формують рифи, близько 871 вид риб, популяція акул та морських окунів, декілька видів риб (наприклад, риба наполеон) та ракушок, що збереглися із давніх часів до наших днів. Морський парк Банда, у зв’язку із його надзвичайною природною унікальністю, 2006 року включили в список світової спадщини ЮНЕСКО, як рай на морському дні країни Республіка Індонезія.Морський парк Вакатобі

Photo source: http://blog.airyrooms.com/

Морський парк Вакатобі 

Це область національного морського парку, що входить до району Вакатобі, області Центральна Сулавесі. Мальовничість цього морського парку відома навіть за межами держави, особливо після експедиції Валлеса, проведеної 1995 року громадянами Англії, яка засвідчила, що територія Вакатобі надзвичайно багата різновидами коралів: 750 із 850 існуючих у світі. Площа морського парку Вакатобі складає 1,39 млн га із глибиною, що варіюється – максимальною є 1 044 м. Водне середовище цього парку – домівка для скатів роду манта, що зустрічаються лише у тропічних водах. Місяця листопада, морсь-кі ссавці кашалоти часто з’являються на хвилях морського парку Вакатобі.

Photo source: https://ksmtour.com/

Морський парк Бунакен

Морський парк Бунакен, або як його ще часто називають Bunaken Sea Park, про-понує незрівнянно казкові підводні види. Він є частино провінції Північна Сула-весі, Республіка Індонезія. Загадкові глибини цього парку зачаровують 390 різно-видами коралових рифів у їх природному середовищі. Окрім цього, зустрічається значна кількість різних видів морських тварин та біоти, що прекрасно доповнює мальовничу картину морського парку Бунакен.

Photo source: http://blog.airyrooms.com/

Раджа Ампат

Раджа Ампат – це куточок Індонезії, про яке мріють всі любителі дайвінгу. Дана група малесеньких островів розміщена в регіоні провінції Західне Папуа. Тут сконцентровані казкові пляжі та унікально мальовничий підводний світ. Нині уряд Республіки Індонезія завзято розповсюджує інформацію про самобут-ній Раджа Ампат. Його захоплюючий архіпелаг, або поєднання маленьких остро-вів, є оплотом туризму, де Ви знайдете чисті білі піщані пляжі у поєднанні із царством коралових рифів – не можливо оминути таке диво. Зображуючи незрів-нянні лінії витворів природи на морському дні, Раджа Ампат є втіленням раю на землі для любителів дайвінгу.

Photo source: http://4.bp.blogspot.com/

Республіка Індонезія має вагомі підстави пишатися власними досягненнями: була коронованою як найкраще місце в світі для дайвінгу 2017 року. Індонезія змусила зміститися на нижчі позиції Мальдіви та Австралію. В понеділок, 16 січ-ня, міжнародний журнал, що видається в багатьох країнах, опублікував інформацію про результати голосування, за яким було обрано десять найкращих місць для дайвінгу у світі. Методом голосування була ідентифікація одного ІП адресу як одного голосу. Після отримання результатів виявилося, що Індонезія посіла першу позицію серед країн, які є найпривабливішими для любителів дай-вінгу 2017 року. В п’яницю, 27 січня 2016 року, на офіційному сайті одного із найвідоміших журналів про дайвінг було поширено інформацію про те, що Ін-донезія виборола першу позицію із загальною кількістю голосів 22 552.

Індонезія зуміла обійти такі країни як Папуа-Нова Гвінея, яка посіла друге міс-це із загальною кількістю голосів 6 089, та Філіппіни – третє місце із загальною кількістю голосів 3 313. Також, Республіка Індонезія виборола звання першості у Мальдів, Багамських островів та Республіки Палау (держава у Мікронезії), які, вважалося, мають наймальовничіші водні простори. У десятці найкращих країн для дайвінгу, Мальдіви посідають п’яте місце із загальною кількістю голосів 2 024, Багамські острови – дев’яте місце, 995 голосів, та Республіка Палау знаходиться аж на десятій позиції із загальною кількістю голосів 983. Допов-нюють даний список Мексика (четверте місце), Австралія (шосте місце), область Червоного моря (сьоме місце) та Таїланд, що посів восьме місце.

Дана інформація є безпосереднім доказом того, що Індонезія володіє найпрекраснішими регіонами для дайвінгу, що безпосередньо пов’язано із наяв-ністю тут коралових рифів. Декілька описаних вище місць є ідеальними для зану-рення під воду та вивчення загадок її глибин. Найчастіше сюди прибувають туристи-водолази з усіх куточків світу, які зачаровані казковою красою кора-лових рифів Індонезії. В даній країні існує безліч цікавих місць, які були безпо-середніми свідками творення та збереження історії, мистецтв та ремесл держа-ви, що, також, є захопливими. Гарантовано те, що Ви будете абсолютно задово-ленні вибором, відвідавши будь-яке туристичне місце цієї незвичайної країни. Ласкаво просимо до Індонезії!!

Інформацію надано Посольством Індонезії в Україні

Головне фото: http://4.bp.blogspot.com/

Вам это будет интересно:
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Олесунн: Там, де починається норвезька казка
Газета «The Times» визнала Олесунн найкрасивішим містом Норвегії. І недарма! Примхливе море, заворожлива північна природа, знамениті фіорди, казкові різнокольорові будиночки у стилі «ар-нуво», а також легендарна Дорога тролів приваблюють охочих побачити вражаючі дикі пейзажі або ж стати господарем маяка Мольє!
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ця дика Африка… Частина 2
Ми продовжуємо нашу розповідь про найбільш захопливі національні заповідники Африки! Ось вам ще п’ять первозданних світових оаз, в котрих час ніби уповільнив свій біг, боячись потурбувати гармонію природи…
Гренландія. Must see
Льодовиковий острів Гренландія був уперше відкритий норвезькими вікінгами. Такий факт не може здивувати, адже хто як не кочівне плем’я мало хоробрість проникнути в суворий арктичний клімат. Ми не будемо вникати, які причини привели розбійний народ до краю землі, а от про найцікавіші місця для сучасного мандрівника сьогодні дізнаємося.
Ця дика Африка. Найвідоміші заповідники континенту. Частина 1
Божевільно красива первозданна Африка – саме те місце, де можна і потрібно, не довго думаючи, занурюватися у світ дикої природи і відчувати себе в незвичній ролі – ролі гостя в домі тварин, а не навпаки… Тут викидаєш із думок все неприродне і напускне, відчуваючи себе лише маленькою піщинкою у величезному захопливому світі…
Каракол. Все, що варто дізнатися
Природа та історичний спадок з лишком покривають тимчасові труднощі у сферах інфраструктури і сервісу в Киргизстані, котрий уже щосили наближається в туристичному плані до Грузії та Вірменії! Розглянемо це на прикладі затишного містечка Каракол.
Чилі: Земля, що дихає вогнем
Що для туриста – привід захоплено клацати фотоапаратом, те для місцевих жителів – постійний неспокій і навіть смертельна загроза. Гряда вогнедишних вулканів Чилі, оточених солоними озерами і термальними гейзерами, вважається одним із найбільш вражаючих місць на планеті. Та одна справа – подивитися й поїхати, і зовсім інша - постійно жити на «пороховій бочці».
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
З небом «на ти»: найбільш високогірні міста світу
Хто бодай раз бував у горах, неодмінно замислювався над тим, щоб залишитися там назавжди. Але вже через кілька годин відчував на собі всі «принади» перебування на такій неймовірній висоті і втікав назад до рідних низин… Так чи можна жити постійно там, де часом важко навіть дихати? Відповідь – так, і сьогодні ми розкажемо про п’ять найцікавіших високогірних міст світу!
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Закрыть
Outlook facebook page