RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Відпустка в радість, або де відпочити в тиші і спокої?

Відпустка в радість, або де відпочити в тиші і спокої?

Літо вже зовсім скоро, а це значить, що час планувати відпустку, пакувати валізи і складати список місць must visit. Ми розуміємо, що в шумному місті важко знайти місце, де б панувала повна тиша. А людина так влаштована, що іноді спокій їй просто необхідний.

Ми знайшли для вас 8 таких місць: три відлюдних маловідомих куточки найкрасивіших країн Європи і піщані найчистіші, найбезлюдніші пляжі.

Отже, почнемо, із пляжів.

ВІВЕРО

Країна: Іспанія

Чому? Тут найчистіші пляжі оточені евкаліптовими лісами, а шлях до них вимощено зручною доріжкою. Усе тому, що в цьому місці досить велелюдно, але це справжні шанувальники краси, котрі знають, як відпочивати, не заважаючи іншим. Безсумнівний плюс – активне щире бажання місцевих жителів влаштувати вам райський відпочинок. Але, якщо вам таки захочеться усамітнитися, то не полінуйтесь проїхати далі до пляжу Portonovo. Тут на вас чекають синя прозора вода, піщане дно, кам’яний берег біля підніжжя гори.1491594427828.jpegФото travelchannel.com

БАНІЬОЛЬ-СЮР-МЕР

Країна: Франція

Чому? Організатори дозвілля в цьому місті гарантують, що ваш відпочинок стане тут незабутнім. У найкращому сенсі. Для початку підніміться на оглядовий майданчик . Баніель-Сюр-Мер славиться своїми десертними винами. Поруч із містом є скеля, звідки відкривається красивий краєвид. Не змарнуйте можливість влаштувати пікнік із близькими.beaches-france-Les-Calanques-de-Cassis-GettyImages-526977327.jpgФото cntraveler.com

КАМЕНЯК

Країна: Хорватія

Чому? На території мису зустрічається 30 видів і гібридів орхідей. Улітку тут доволі гаряче, так що порада: вирушайте в лагуну, де у прозорій блакитній воді можна плавати, на скелях і піску засмагати, а потім випити кави в оливковому гаю.croatia_shutterstock_brela-makarska-riviera-medium.jpgФото classic-collection.co.uk

ЕС-ГРАУ

Країна: Іспанія, Менорка

Чому? І знову Іспанія, адже ця країна так славиться своїми пляжами. Цей же – особливий, адже розташований поруч із заповідником, а, значить, дбайливо охороняється. Тут пляж, можливо і не найбільш елітний, але людей приваблює саме можливість приїхати у маленьке село, де величезна кількість паркувальних місць і всього лише парочка барів. Найкраще місце для вина, води і книги.Фото kingofwallpapers.com

KAБAK

Країна: Туреччина

Чому?Це населений пункт на висоті близько 800м над рівнем моря. Дорога вгору вузька і крута, але потім на вас чекають аскетичні бунгало, Гуру, що гуляють довкола, обід із смаженої на багатті риби і гарячий хліб прямо із печі. Замість переповнених пляжів – тихі, що причаїлися поміж скель, із білого піску і гальки. Ви читали «Загублений світ» Дойля? Якщо ні, візьміть із собою саме цю книгу.Фото static.panoramio.com

І продовжимо наш список парочкою затишних містечок Європи, щоб змити морську сіль і насолодитися умиротворенням.

АНСІ

Країна: Франція

Чому? Ансі – місто для шанувальників Середньовіччя. Тут ви знайдете маленький острівець посеред каналу, де стоїть вирослий прямо з води середньовічний замок – найпопулярніше місце в Ансі (головне фото). А ще замок графів Женевських, Міст закоханих і Сад Європи. І, звичайно, купа гідних місць, де ви на сніданок замовите круасан.France-Annecy-Iles-des-Cygnes-Lake-Annecy-1440x954.jpgОзеро Ансі. Фото encirclephotos.com

СІНТРА

Країна: Португалія

Чому? Сядьте в туристичний автобус у центрі міста, котрий, долаючи круті підйоми і схили Серра-де-Сінтра, довезе вас до напівзруйнованого замку маврів. Цей замок був збудований маврами в IXстолітті для захисту родючих земель Сінтра, однак не зміг встояти перед хрестоносцями.Фото drscdn.500px.org

БОНІФАЧО

Країна: Франція, Корсика

Чому? Порт, яхти, пиво, Нижнє місто. Від гавані сходи піднімаються на вапнякове плато, де стоїть Верхнє місто. Перевал святого Рока – місце, де ви виходите на самий (південний) край плато. А там – краєвии моря, власне плато, котре з цього боку прямовисно обривається до моря, і Сардинії, до котрої 12 км.Фото visitfrenchwine.com

Головне фото kompas.trekksoft.com

Вам это будет интересно:
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Що вони їдять: Португалія
Відвідавши Португалію, «на самому крає Європи», OUTLOOK не міг не звернути увагу на місцеву кухню. Про те, що саме їдять жителі і туристи колись однієї з найбільших імперій у світі – в нашому матеріалі.
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Без Гранд Базару і мечетей: Стамбул музейний
Музейна програма під час подорожей найчастіше асоціюється з груповими походами, нудними експонатами й відчуттям, нібито втрачаєш з поля зору важливі «вуличні» пам’ятки. Звичайно, це не так, особливо якщо ти в такому унікальному з усіх сторін місті, як Стамбул, де і музеї вражають своїми концепціями.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Що подивитися в азіатській частині Стамбула?
Судячи з відгуків більшості туристів, котрі відвідали Стамбул, багато з них так і не зібралися досхочу погуляти азіатською частиною головного турецького мегаполіса. Максимум, що вони бачили – аеропорт Сабіха і причали, куди можна як на атракціон приплисти з Європи, попутно нагодувавши чайок хлібом.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті.
Ми там були: Каппадокія
У кожної людини є такий момент чи випадок, котрий він запам’ятає на все життя. Поїздка в Каппадокію і політ на повітряній кулі – одне з найбільш незабутніх видовищ у моєму житті. Саме тому я хочу з вами поділитися своїми враженнями.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
Ґранада: мавританський фрукт Іспанії
Розкритим гранатом із білими рядами будиночків і насиченими зернами різноманітних абатств, палаців і соборів осіла на пагорбах іспанської Андалусії Ґранада. Місто, в якому поєдналось ніби непоєднуване, що й перетворило його на одне з найпривабливіших місць не тільки в усій Іспанії, а й у Європі.
Нормандія очима Корнія Грицюка: Останній прихисток Жанни Д’арк. Частина 3
Корній Грицюк завершує цикл подорожніх нотаток про французьку Нормандію. Після Довіля і Шербура-Октевіле ми запрошуємо вас до головного міста північної частини великої країни – до Руана.
Килимами вистелена дорога до Азії
Килими вішають на стіни як символ достатку, стелять на підлогу для створення затишку і підносять як дорогий подарунок. А роздивлятися химерні малюнки у вигляді ромбів і зірочок на них, вгадуючи їх значення, – справа вельми цікава. Поширені по всьому світу килимові традиції були запозичені у східних народів, які першими навчилися робити пряжу і тканини з волокнистих матеріалів.
Абатство Мон-Сен-Мішель: побачити і закохатися
Уявіть собі величну картину: посеред безкраїх хвиль раптом нізвідки перед вашим оком виростає стародавня таємнича споруда – бенедиктинське абатство, що височіє на самісінькій вершині скелі… А довкола острова, на якому воно розташоване, вирують потужні відпливи і припливи, стрімкість яких багато хто порівнює зі швидкістю коня, що мчить галопом.
Закрыть
Outlook facebook page