RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Спрингфілдська родина

Спрингфілдська родина

Автор: 29.12.2020 | кіно
«Чотири пальці – це круто, адже п'ять – лише у Бога!» Якщо ви одразу зрозуміли, про що мова, то у нас спільне свято – найзнаменитіша телевізійна сімейка, легендарні Сімпсони в грудні відзначають річницю в ефірі. 31 рік тому на американському каналі FOX з’явився перший епізод культового серіалу.

Тут варто уточнити, що перші міні-серії виходили ще 1987 року в «Шоу Трейсі Ульмана». Невеликий хронометраж (всього 2 хвилини ) і не зовсім якісна графіка не завадили Гомеру та його родині здобути популярність серед глядачів, а паралельно – переконати продюсерів, що потрібен окремий серіал.9e96e10daa3e5f7284dd5e190b6f4a29.jpgФото pinterest.com

До речі, за Сімпсонів треба дякувати Меттові Гроунінгу. Автор рекламних плакатів і брошур у 80-х працював на самого Стіва Джобса і вельми активно захоплювався анімацією. Однак його ніколи не цікавили популярні мультики про супергероїв. Художник любив спостерігати за життям простих американців. Ось де він черпав натхнення, якого вистачило на цілих 25 сезонів!

За ці роки Сімпсони завоювали весь світ. І тут треба говорити не тільки про яскравих персонажів, але й про грамотні промо-кампанії. Так, скажімо, у середині 90-х, коли мультсеріал трохи приївся глядачам і його рейтинги в США почали падати, творці телеепопеї вирішили розписати літаки компанії Western Pacific Airlines портретами головних героїв. Побачивши в небі своїх кумирів, мільйони людей знову бігли до телевізора.Фото pinterest.com

На жаль, закілька років авіакомпанія розвалилася, а деяких куточків світу серіал так і не дістався. Та не біда, адже гарні піар-фахівці можуть усе, і навіть ... змінити колір шкіри головних героїв. ( іл. чорні Сімпсони ). Ідея спрацювала: на Сімпсонів «підсіла» й Африка.Фото gunaxin.com

Однак ставлення до мультфільму позитивне не скрізь. За чверть століття його існування автори зіткнулися з мільйоном претензій і декількома десятками судових позовів. Гострі жарти, критика суспільної моралі, напади на релігію – ось лише неповний список звинувачень, на які змушені були відповідати творці серіалу. Кілька разів їм навіть довелося зіткнутися з цензурою. Так, коли в 2005 році «Сімпсонів» почали показувати в Об'єднаних Арабських Еміратах, керівники місцевих каналів істотно «пошматували» телепродукт. Мусульмани дивляться скорочені версії: там герої не п'ють пива, не їдять бекону і не сміються з різних віросповідань.TheSimpsons_3101_BobbyItsColdOutside.jpgФото newsobserver.com

Ну а Гроунінг та інші сценаристи продовжують гнути свою лінію. Мультик, як і раніше, жорсткий і цинічний, і в цьому його головна цінність. Не дарма ж 2005 року авторитетний журнал «Men's Health» назвав Гомера Сімпсона ... філософом десятиліття. І ми аніскільки не здивовані. Бо життя, проведене на заводі й у барі, часом вчить більше, ніж деякі університети. А улюблений вигук головного героя «Д'оу!» внесли до Оксфордського словника англійської мови. В описі йдеться, що Гомер «використовує його під час несподіваних неприємностей». А вони спіткають чолов’ягу частенько.

Не відстає і його вірна половинка Мардж: вона увійшла в десятку найдбайливіших мам телебачення. І невипадково, адже автор «Сімпсонів» зізнається: героїня змальована з його власної матері. А ще2009-гоГомеровадружина прикрасила листопадовий номер «Playboy». Це перший і єдиний раз, коли намальований персонаж розмістили на обкладинці. У тому ж таки журналі надрукували інтерв'ю та анкету синьоволосої діви.19436_christmas-wallpaper-simpsons.jpgФото br.pinterest.com

«Сімпсони» вже так міцно увійшли в життя багатьох людей, що здається, ніби мультик був завжди. Чимало дослідників і соціологів нашого часу вважають, що легендарний серіал ніколи не набридне, адже він є дзеркалом суспільства. А людям завжди цікаво спостерігати за собою. Нехай навіть у цьому люстрі зображення трохи придуркувате і всього з чотирма пальцями на кожній руці.

Головне фото screenrant.com

Вам это будет интересно:
Кіно по-нігерійськи
Більшості людей Нігерія відома як країна з величезними запасами нафти і перманентними економічними і політичними проблемами. При цьому мало хто за межами Африки знає про потужну кіноіндустрію в цій державі, розмах і оборот якої вражають. Ми з головою пішли в цю тему і спробували зрозуміти, що таке «Ноллівуд»?
На екскурсію – до кінотеатру!
Подорожі світом дедалі більше манять нас, і як прикро буває, коли на шляху до їхньої реалізації виникають всілякі перешкоди. OUTLOOK пропонує вам не зневірюватись, якщо вирушити у мандри не випадає. Краще надихніться фільмами, де самі міста грають не менше, ніж актори. Ми розповімо про п'ять кінокартин, які, маючи беззаперечну художню вартість, ще й слугують непоганими гідами.
Знай наших: Анатолій Кокуш
Кіно – либонь, найбільш «технічний» вид мистецтва, котрий придумало людство. Скільки б таланту, фантазії і енергії не було у творців будь-якого фільму, практично всі стадії виробництва так чи інакше спираються на техніку, без якої ідеї так і залишаться всього лиш ідеями.
Таємниці Пабло Пікассо будуть розкриті
Почавши цю весну з низки гучних прем'єр, ВОЛЯ продовжує дивувати своїх абонентів. Цього разу компанія-провайдер представила своїм абонентам прем’єру другого сезону серіалу «Геній» від каналу National Geographic.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю з режисером Дороном Пазом
OUTLOOK вдалося поспілкуватися з ізраїльським режисером Дороном Пазом, котрий представив у Києві свою нову роботу «Єрусалим». Про спосіб пошуку натхнення через заголовки в журнальних статтях, перспективу кінематографу загалом і про причини вельми стриманого ставлення до критиків читайте далі у матеріалі!
Шведський відлюдник Інгмар Бергман
14 липня 1918 року у шведському місті Упсала народився чоловік, який зняв понад 50 картин і поставив кількадесят вистав, що підняли планку у мистецтві на недосяжний рівень. Навіть сьогодні, переглядаючи шедеври Бергмана, створені ще півстоліття тому, розумієш, що вони нічого не втратили з часом – скоріше навпаки.
Посол Іспанії представив в Києві картину "Королева Іспанії"
Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне презентував в одному зі столичних кінотеатрів картину "Королева Іспанії" режисера Фернандо Труеба. Серед гостей прем'єри були Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики, Тимчасовий повірений у справах Куби, представники кіноіндустрії, громадськість, ЗМІ.
У Києві стартував Тиждень Іспанського кіно
30 березня за підтримки посольства Іспанії в Україні в Культурному центрі Кінотеатр «Київ» відкрився XV Тиждень іспанського кіно. Офіційне відкриття кінематографічного калейдоскопа відвідали дипломати Посольства Іспанії в Україні, представники української кіноіндустрії, громадськість, ЗМІ.
В Україні пройде тиждень іспанського кіно
Спогади і таємниці минулого, заборонене кохання і зрада, докази справжньої дружби, калейдоскоп ексцентричних пригод - СінеФієста повертається в Україну. 30 березня за підтримки посольства Іспанії в Україні в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» відбудеться відкриття XV Тижня іспанського кіно.
Знай наших: Ліза Холоденко
Сьогодні ми продовжуємо серію матеріалів, об'єднаних загальним концептом «знай наших». На черзі розповідь про режисера нашумілої американської TV-драми «Олівія Кіттерідж» – Лізу Холоденко.
Історія створення фільма "Нескінченна історія!
Фантастична повість про хлопчика Бастіана, який викрав книгу з амулетом на обкладинці, і пригоди хороброго Атрейу – «Нескінченна історія» по праву вважається культовою. Ця кінокласика знята 1984 року, до комп’ютерної графіки, до віртуальних студій, до намальованих на екрані чудес. І мало хто знає, що являв собою зворотний бік цієї стрічки.
"Кіно з вокзалу": зародження кінематографа
Кожен рік у світі випускається більше 4 тисяч фільмів. В Індії щодня виходить навіть кілька стрічок місцевого виробництва. Втім, відлік потрібно починати з 13 лютого 1895 року - саме тоді , брати Люм'єр запатентували кінопроектор, а вже через рык глядачі вперше побачили відоме «Прибуття поїзда» режисерів.
regia di Federico Fellini
В генії те прекрасно, що він схожий на всіх, а на нього - ніхто... Сьогодні виповнюється рівно 95 років від дня народження Федеріко Фелліні. І, спеціально до цієї дати, OUTLOOK підготував добірку відгуків інших, не менш відомих кінематографістів, про роботи цього видатного режисера!
Говорить і показує BBC
Дуже часто ЗМІ сприймаються як зброя політиків та олігархів. Люди звикли нікому не довіряти. Проте одна компанія за неповні 100 років діяльності підняла свій авторитет доволі високо. Ми говоримо, звичайно ж, про BBC...
Посол Аргентини в Україні відкрила в Києві Дні аргентинської культури
За участю Посольства Аргентини в Україні в кінотеатрі «Київ», у столиці стартували Дні аргентинської культури.
«Тепер ти вільний, маса»
Сьогодні, 2 грудня, в усьому світі відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. На честь цієї дати журналіст OUTLOOK Олександра Комісарова підготувала добірку фільмів, в яких піднімається тема несправедливості та експлуатації людини людиною.
Міжнародний день анімації: короткий метр від OUTLOOK
Сьогодні Міжнародний день анімації, і дату цю вибрано недарма, оскільки саме 28 жовтня 1892 року паризький художник і винахідник Еміль Рейно вразив глядачів своїм оптичним театром. З цієї нагоди OUTLOOK підготував добірку з приголомшливих короткометражних мультфільмів останніх років, які обов'язково піднімуть настрій і змусять задуматися.
«ЗА ГОДИНУ ДО» зйомок фільму
OUTLOOK продовжує серію матеріалів «За годину до» і, спеціально для Вас, ми потрапили до незвичайної квартири на бульварі Дружби Народів. Саме вона стала знімальним майданчиком фільму «Вісім», режисера Олександра Шапіро. Ми прожили 60 хвилин пліч-о-пліч з постановником, до моменту, коли він голосно промовив «ACTION» і закрив за собою вхідні двері.
Хрещене кіно
За більш ніж столітню історію кінематографа час від часу з’являлися і, сподіваємося, будуть з’являтися епохальні фільми. Такі, що стають не просто культовими, а основоположними. Сьогодні згадаємо про один з подібних шедеврів – «Хрещеного батька» великого Френсіса Форда Копполи.
«Назад у майбутнє»: замість реквізиту – танк, замість спецефектів – ядерний вибух
Майже 30 років тому, 3 липня 1985-го, кінематограф поповнився фантастичною сагою «Назад у майбутнє» Роберта Земекіса. Про знімальний процес і перипетії навколо плутонію – дізнайтеся разом з OUTLOOK.
Закрыть
Outlook facebook page