RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Міжнародний день анімації: короткий метр від OUTLOOK

Міжнародний день анімації: короткий метр від OUTLOOK

Сьогодні Міжнародний день анімації, і дату цю вибрано недарма, оскільки саме 28 жовтня 1892 року паризький художник і винахідник Еміль Рейно вразив глядачів своїм оптичним театром. З цієї нагоди OUTLOOK підготував добірку з приголомшливих короткометражних мультфільмів останніх років, які обов'язково піднімуть настрій і змусять задуматися.

Напевно, вже в ці хвилини в різних куточках нашої планети стартують всілякі покази анімації. Сучасні технології та безмежний політ людської фантазії навряд чи залишать вас байдужими, адже деякі мультфільми наших днів – номінанти престижних фестивалів і справжнісінькі витвори мистецтва. Недарма ж метри кіно, серед яких помічено навіть Ричарда Лінклейтера разом з Весом Андерсоном і Патрісом Леконтом, не соромляться час від часу експериментувати і створювати мальовані шедеври.

Ми вирішили не зупинятися на великих і багатомільйонних проектах, тому сфокусувалися на менш розтиражованій короткометражній анімації. Гарненько покопавшись в архівах головних оглядів останніх років, фестивалів в Хіросімі, Оттаві, Ансі та Загребі, представляємо своїх фаворитів.

«Кріт на морі»

Росіянка Анна Кадикова за допомогою студії «Куля» («Шар») створила в 2012 році неймовірно житейську історію про мрію звичайного крота побачити море. Зі знаменитим фільмом «Достукатися до небес» мало спільного, однак на сльозу теж може пробити. Тим паче, що напрошується порівняння людства з незрячою твариною, яка якнайкраще характеризує звичку заплющувати очі на проблеми, пов'язані з довкіллям. Мультфільм здобув не один десяток нагород і вже вважається мало не класичним.

«Мінлива хмарність»

Якщо ви не знаєте, як саме розповісти своїй дитині про її появу на світ, можете сміливо вмикати їй цей шедевр компанії Pixar. І хоч значно частіше художники зі знаменитої американської анімаційної студії втілюють масштабні проекти, з малою формою вони теж обходитись уміють: без натяку на вульгарність, коротко і ясно.

«Міст»

Зворушливу і повчальну картину малайзієць Тінг Тей виконав 2010 року як навчальну роботу. Сьогодні він живе у Сан-Франциско, і сучасну анімацію у США, в тому числі й комерційну, складно уявити без нього. «Міст» – мультфільм простий за формою – про те, що в житті іноді треба поступатися, але це не відкидає його глибини. Це якраз той випадок, коли «не тільки для дітей».

«Дивний фрукт»

Ще одна демонстрація того, що мовою малюнка можна говорити про серйозні проблеми. Стрічка ізраїльських режисерів Хілі Ноя і Шими Асресая про расизм зібрала стільки призів, що, аби їх перелічити, потрібна не одна сторінка. Її високий рівень відзначили скрізь – від Барселони до Зімбабве. На жаль, тематика близька всім.

«Dark Noir»

Бразильський художник Рафаель Грампа, котрий прославився своїми коміксами, вигадав концепт, завдяки якому над його мультфільмом «Dark Noir» працювало понад тисячу осіб з 32 країн. Народний шедевр виріс із картини-зав'язки про геніального візіонера, що втратив свої ідеї, та фатальну красуню. Далі протягом трьох тижнів учасники проекту через інтернет у режимі реального часу додумували сюжет, обговорюючи малюнки, пропоновані бразильцем. Коли історія склалася, до роботи підключилися хлопці зі студії Red Knuckles Animation, які зробили всі кліпи культовим Gorillaz. Експеримент, в основі якого був унікальний за кількістю учасників мозковий штурм, завершився успішно – роботу захоплено прийняли професіонали індустрії. До речі, в тій чи іншій формі можливе продовження, адже, за словами Рафаеля, ідей було стільки, що їх цілком вистачить ще на кілька мультфільмів.

Вам это будет интересно:
ВІДЕО. Віфлеєм: абсолютна святість
У це величне для всіх християн православного обряду свято хочему представити вам відео про святі місця Палестини, а саме про місто Віфлеєм.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
ВІДЕО: Підкорити природу. Найвражаючі віадуки світу
Нерідко природа посилає людям випробування. Час від часу стихію доводиться приборкувати і підкорювати. Зі спорудженням мостів водні перепони перестали бути для людства проблемою. Та що ж робити, коли населений пункт розділений яром або ущелиною? Не скрізь же прокладеш заповітний місток з опорами.
ВІДЕО: Старенька Братислава
Не поділитися з нашими улюбленими читачами враженнями після відвідин Братислави OUTLOOK не може. Площа Братислави всього 368 квадратиних кілометри (для порівняння: Київ - 839 кілометрів квадратних), а до 1936 року між Віднем та Братиславою курсував трамвай, який сполучав два неймовірно чудових міста. Детальніше - дивіться у відео.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Спрингфілдська родина
«Чотири пальці – це круто, адже п'ять – лише у Бога!» Якщо ви одразу зрозуміли, про що мова, то у нас спільне свято – найзнаменитіша телевізійна сімейка, легендарні Сімпсони в грудні відзначають річницю в ефірі. 31 рік тому на американському каналі FOX з’явився перший епізод культового серіалу.
ВІДЕО: Скло зі святого міста
Сьогодні розповімо вам про технології виготовлення виробів зі скла ... Палестинський Хеврон відомий як місто трьох релігій і трьох цивілізацій, справжнє місце сили. Напевно, тому доля так розпорядилася, що саме там з'явилося скло, яке хоч і здається крихким, однак насправді є віковим, як і сам Хеврон.
Кіно по-нігерійськи
Більшості людей Нігерія відома як країна з величезними запасами нафти і перманентними економічними і політичними проблемами. При цьому мало хто за межами Африки знає про потужну кіноіндустрію в цій державі, розмах і оборот якої вражають. Ми з головою пішли в цю тему і спробували зрозуміти, що таке «Ноллівуд»?
На екскурсію – до кінотеатру!
Подорожі світом дедалі більше манять нас, і як прикро буває, коли на шляху до їхньої реалізації виникають всілякі перешкоди. OUTLOOK пропонує вам не зневірюватись, якщо вирушити у мандри не випадає. Краще надихніться фільмами, де самі міста грають не менше, ніж актори. Ми розповімо про п'ять кінокартин, які, маючи беззаперечну художню вартість, ще й слугують непоганими гідами.
ВІДЕО: Величний спадок Узбекистану
OUTLOOK пощастило побувати в гостинній країні Узбекистан і сьогодні ми розповімо про унікальне місце - Мавзолей видатного полководця і політичного діяча Амір Темура.
ВІДЕО: Ремесла Узбекистану. Вироби з соломки
OUTLOOK пощастило побувати в гостинному Узбекистані і ближче познайомитися з ремеслами цієї дивовижної країни. Сьогодні ми розповімо вам про мистецтво виготовлення виробів з соломки, про те, які матеріали використовує майстер, в чому секрети і унікальні особливості цього ремесла. Відчувайте світ з нами!
Знай наших: Анатолій Кокуш
Кіно – либонь, найбільш «технічний» вид мистецтва, котрий придумало людство. Скільки б таланту, фантазії і енергії не було у творців будь-якого фільму, практично всі стадії виробництва так чи інакше спираються на техніку, без якої ідеї так і залишаться всього лиш ідеями.
ВІДЕО: Дивовижні міста на скелях
Наші міста буквально переповнені бетоном, склом і пластиком. Але якими б надміцними якостями не володіли будматеріали, іноді кращий фундамент - сама природа. Сьогодні в фокус OUTLOOK потрапили міста, побудовані «в» і «на» скелях.
ВІДЕО: Київ зустрів весну. Посольства восьми країн подарували столиці свято NOWRUZ
Вісім Посольств іноземних держав: Азербайджану, Афганістану, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Туреччини, Узбекистану за організаційного сприяння проекту OUTLOOK і за підтримки Департаменту культури КМДА запросили киян, представників діаспор і національно культурних товариств разом відсвяткувати Міжнародний день NOWRUZ. Про те, як пройшло свято - в нашому новому відеоролику.
Таємниці Пабло Пікассо будуть розкриті
Почавши цю весну з низки гучних прем'єр, ВОЛЯ продовжує дивувати своїх абонентів. Цього разу компанія-провайдер представила своїм абонентам прем’єру другого сезону серіалу «Геній» від каналу National Geographic.
Відео: Нічний Ашхабад
Завдяки Посольству Туркменістану в Україні та особисто Надзвичайному і Повноважному Послу Нурберди Аманмурадову OUTLOOK пощастило відвідати столицю цієї держави, перейнятися його дивовижною атмосферою, познайомитися з гостинним народом. Сьогодні ми пропонуємо і вам дізнатися краще Ашхабад і почнемо знайомство з нічної екскурсії. Насолоджуйтесь ...
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю з режисером Дороном Пазом
OUTLOOK вдалося поспілкуватися з ізраїльським режисером Дороном Пазом, котрий представив у Києві свою нову роботу «Єрусалим». Про спосіб пошуку натхнення через заголовки в журнальних статтях, перспективу кінематографу загалом і про причини вельми стриманого ставлення до критиків читайте далі у матеріалі!
MUST- WATCH VIDEO: традиції чаювання в світі
Цей напій настільки щільно увійшов у життя людини, що іноді ми самі не помічаємо, як знову поставили чайник на плиту. Існують тисячі способів його приготування. OUTLOOK пропонує вашій увазі кращі з них.
ВІДЕО: Фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2017
Ми безмежно вдячні всім вам - нашим гостям - за те, що розділили це свято з нами! Особливу подяку висловлюємо всім посольствам-учасникам, діаспорам, артистам, майстрам-ремісникам, волонтерам. Без вас це свято не було б таким яскравим і незабутнім. Сьогодні пропонуємо вам барвистий ролик, який знову перенесе вас в атмосферу нашого незабутнього свята.
ЕКСКЛЮЗИВНЕ ВІДЕО: Відкриття в Ашхабаді V Азіатських ігор в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв - Азіади-2017
17 вересня в столиці Туркменістану урочисто відкрилися V Азіатські ігри в закритих приміщеннях і з бойових мистецтв - спортивні змагання, що проводяться кожні чотири роки під егідою Олімпійської ради Азії і під керівництвом Міжнародного олімпійського комітету. Церемонія відкриття наймасштабнішого спортивного турніру в усьому регіоні пройшла в присутності більше 45 тисяч глядачів, що зібралися на Олімпійському стадіоні, серед яких були глави держав, знакові світові політики, імениті спортсмени, зірки шоу-бізнесу, представники світових ЗМІ. Команда українського інтернет-видання про світ OUTLOOK вирушила до Туркменістану висвітлювати Азіади-2017 та представляє вашій увазі барвистий відео-ролик, який допоможе вам перейнятися атмосферою цієї дивовижної події!
Закрыть
Outlook facebook page