RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Зоо-Азія: крокодили, бегемоти і зелений папуга

Зоо-Азія: крокодили, бегемоти і зелений папуга

Однією з найбільших насолод, окрім одвічного споглядання за вогнем, що горить, стрімкою водою і людиною, яка працює, є спостереження за життям і поведінкою тварин. І на цей момент усі ваші мрії зводяться до елементарного – доторкнутись до когось м’якого і зрозуміти мову, переклад якої не знайти в жодному зі словників.

Якщо ви призабули, коли востаннє відчували зіткнення цих емоцій, чи не погоджуєтесь з тим, що тварини справді їх викликають, тоді запрошуємо вас до зоопарку. А на майбутнє радимо скласти перелік тих місць світу, де побачення людей і тварин видасться найкращим. Почнемо з Азії. Отож Сінгапурський зоопарк. Він посідає найвищі сходинки різноманітних міжнародних зоо-рейтингів. Ще б пак! Лише уявіть, як ви потрапляєте на майже 30-гектарну територію, обійти яку важче, коли прогулянці перешкоджають білки, котрі скачуть поряд, або інші цікаві комашки й гусені на деревах, яких, попри всюдисуще правило «руками не чіпати», так і кортить помацати. Про всяк випадок слід зазначити: якщо когось з відвідувачів вкусить хтось із мешканців звіринцю, то постраждалого неодмінно доправлять до медичного пункту на території.1_6P2qzMEUeNRz7x3cFLKqmA.jpegФото blog.littlelives.com

У зоопарку немає жодних кліток, тварини мешкають у великих відкритих вольєрах, тому й ведуть себе відповідно. Щоб вберегти гостей і господарів територій одне від одного, вольєри відокремлено величезними ровами, покритими густими ковдрами рослин. Саме тому людям здається, що з братами нашими меншими нічого не розділяє. Однак найагресивніших і небезпечних хижаків довелось заховати за скло, що зовсім не позбавляє гостей страху, який виникає під час перебування поряд з їхніми «апартаментами». Зона зоологічного парку неймовірно велика. Відвідувачі самі вибирають спосіб пересування: це може бути піша прогулянка, поїздка на місцевому трамваї, спеціальному мопеді або ж верхи на поні.srthsgthb.jpgФото delights.jetprivilege.com

У зоологічному парку Сінгапуру живе 2500 тварин, серед яких є і рідкісні. І це не враховуючи 5000 птахів, які мешкають у сусідньому парку «Джуронг».

Подорожуючи серед крилатих, легко забути про час і схаменутись лише ввечері. А от після того, як сонце зовсім заховається, варто відвідати нічне сафарі та вирушити на полювання з хижаками. І не забудьте повернутись у Сінгапурський зоопарк на дев’яту ранку, щоб не втратити ексклюзивну можливість поснідати в оточенні орангутангів. Ці людиноподібні мавпочки залюбки складуть вам компанію під час трапези.

Зануритись у чарівний світ флори та фауни ви можете і в найбільшому зоопарку Індонезії – «Рагунані». Місцевий колоритний рикша чи автобус відвезе вас за 20 км від Джакарти до надзвичайного звіриного царства. «Рагунан», який засновано 1864 року, спочатку був завбільшки з галявину, а нині розкинувся на території понад 140 га. Сьогодні у заповіднику мешкає майже три тисячі тварин, а атмосферу справжніх джунглів створюють рідкісні рослини. Попри трохи застарілу архітектуру вольєрів, там чисто і затишно. Жирафи, орангутанги, слони, комодські варани, сови, літяги – усе це бігає, стрибає, літає та повзає по буйних схилах і між деревами. Тупаї вражають неймовірною шерстю зеленого кольору, летючі лисиці є найкрупнішим видом летючих мишей, і всі вони немов герої дивовижного екзотичного фільму.ragunan-zoo-jakarta.jpgФото indonesia-holidays.com

Якщо жага до пригод та подорожей випадково занесла вас до Малайзії, то і там є чимало цікавинок для любителів живої природи. Побувайте в столиці країни Куала-Лумпурі, яка інтригує не тільки своєю назвою, а й історією, архітектурою та багатим рослинно-тваринним світом. За 5 км від міста ви легко знайдете всесвітньо відомий зоопарк «Негара». Якщо у свій День народження пощастить потрапити туди, то ви отримаєте неймовірне і безкоштовне задоволення «пірнути в море тварин». Звіринець, який існує вже 45 років, розкинувся на 110 акрах малайзійської землі. Його гордість – майже 460 різновидів ссавців, птахів, рептилій, амфібій та риб, а це понад 5000 тварин. А які там водойми з бегемотами! Вони бешкетують, забризкуючи водою та емоціями змушених відскочити туристів. Деякі з мешканців «Негари» вільно бродять джунглями і саванною без будь-якої огорожі. Відвідувачі насолоджуються такою дивиною, адже не часто у вікно автобуса зазирне допитливий кенгуру.zoo_negara-3.jpgФото planetofhotels.com

Любителі тварин ніколи не знехтують можливістю завітати до зоопарку «Чіанг Май», що в Таїланді, а багато хто їде сюди цілеспрямовано. Це один з небагатьох звіринців, де можна побачити панд. А якщо ви справжній відчайдух, то маєте нагоду побути волонтером-прибиральником у їхньому вольєрі, щоправда, за таку можливість маєте заплатити гроші. Та хіба це важливо, якщо взамін дозволять торкнутися чорно-білих ведмедів? У їхніх вольєрах купа різноманітних розваг та іграшок, але панди дуже ліниві, тому не дають туристам більшої насолоди, ніж просто споглядати за процесом прийому їжі.

«Чіанг Май» вельми гармонійний, адже все в ньому декоровано природними матеріалами. Тут варто спостерігати за старими деревами, опускати голову додолу, щоб вивчити карту, викладену з каміння, а ще відвідати вежу, замасковану під стовбур гігантського дерева. З неї можна оглянути всю величезну територію зоопарку.Chiang-Mai-Zoo-Panda.jpgФото chiangmai.bangkok.com

Отож не радимо брати приклад з лінивих панд, а краще пакуйте валізи та вирушайте у мандри. А ми тим часом підготуємо для вас наступну добірку цікавих місць, де можна насолоджуватись природою і милими тваринами.

Головне фото rakyatnet.com

Вам это будет интересно:
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Історія однієї вулиці: Orchard road - фруктовий шопінг
Єврейський і китайський цвинтарі по сусідству, фруктові дерева, модні бутіки і справжній військовий бункер – усе це змішалося на Orchard road, дивовижній вулиці Сінгапура. Саме розповіддю про неї ми продовжуємо наш захопливий цикл «Історія однієї вулиці».
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Сонце під склом. Найкращі оранжереї світу
Весна вже цілий місяць панує на планеті! Невдовзі холод і сірість відступлять, пригріє лагідне сонечко, і замість теплих курток ми дістанемо із шаф легкі вітровки. Ну і яка ж весна без зелених дерев і прекрасних квітів? А щоб очікування омріяних барв та ароматів було легшим, пропонуємо вам насолодитися красою, яка протягом року тішить відвідувачів найцікавіших оранжерей планети.
Баджо: морський народ Південно-Східної Азії
Нечисленні народи завжди цікавили вчених і художників, котрі шукали в їхньому способі життя натхнення для своєї творчості. Один із найпопулярніших етносів сьогодні - баджо, кочовий народ мореплавців, котрих формально можна співвіднести з Малайзією.
Таїланд ремісничий: від шовку до перлів
Чи замислювалися ви, прогулюючись уздовж сувенірних крамничок у Таїланді, скільки дрібок історії зберігається в кожному предметі? Адже ви перегортуєте трудову книжку всього народу, побіжно переглядаєте записи від тисячолітньої давнини до наших днів. Деякі сторінки стали практично невагомі, але позначки на них не втратили своєї чіткості.
Фестиваль ананасу. Свято у власному соці
Сьогодні у тайській провінції Лампанг, що на півночі країни, починають відзначати одне з найулюбленіших народних свят – фестиваль ананаса. Дійство збігається з початком сезону фруктів, з-поміж яких наш герой – найбільш шанований.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Чайні імперії світу
Мало хто з нас, заварюючи собі улюблену кружечку чаю, замислюється, а звідки до нашої кухні дістався саме цей напій? Звісно, стереотипно ми знаємо, що, мабуть, із Індії чи Китаю, але насправді – не факт. У світі близько 30-ти країн серйозно займаються саме чаєм, і всередині цього співтовариства вимальовується дуже чітка ієрархія, котру очолює так звана «Велика чайна сімка».
ФОТОПРОЕКТ: Багатогранний Сінгапур
Сьогодні в нашій добірці неймовірний Сінгапур - місто-держава, розташована на островах у Південно-Східній Азії. Знайомимося з ним через об'єктив Віталія Шаравари фотографа, який подорожує по світу, знімаючи найнеймовірніші місця!
Що вони їдять: Малайзія
Збудливий аромат малайської кухні простіше відчути, ніж описати. Спробуйте кинути у киплячий казан дрібку Індії, жменю Китаю, приправити пекучим настоєм Індонезії, спекотливим духом Марокко, додати пару капель Сіаму і томити на повільному вогні кількасот років...
Закрыть
Outlook facebook page