RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Острови місячного сяйва і диких джунглів

Острови місячного сяйва і диких джунглів

Збираючись на Коморські острови, турист жадає зануритись у нерозбавлену екзотику й одразу ж опинитись в оазисі дикої природи. Місячну ніжність, закладену в арабській транскрипції назви «Комор» («місяць»), було відібрано у сусіднього Мадагаскару, спершу саме він претендував на те, щоб називатися Коморським.

Туристи, які розраховують на відпочинок з традиційною «клубною» програмою, гірко розчаруються: місцеві жителі не надто вітають нічні гулянки, а поліція може забрати до відділку навіть за міні-спідницю чи сукню з відвертим декольте. Тут ще за життя пророка Магомета панують суворі мусульманські закони. Однак європейцям, які приїхали по екзотику, Африка все ж повідає незабутні історії.Картинки по запросу ComorosФото vanilla-islands.org

Ось квартал Мезин, де двоповерхові будівлі оздоблено різьбленими дерев'яними віконницями, а ось зигзаги кручених вуличок – данина арабській культурі. У місцевих мечетях вражає «музичне» різноманіття: ви побачите не тільки муллу, який, закинувши голову, голосно складає хвалу Аллахові, але й будете зачаровані ритмічними мотивами азана – закликом до релігійного обряду.Картинки по запросу ComorosФото iexplore.com

Прогулянка столицею Мороні нагадує мандрівникам про те, що колись Коморські острови були найбільшим центром торгівлі між Африкою та азіатськими країнами. Про це свідчать довгі ряди човнів і кам'яні причали навколо гавані. Уявляючи, як місцеві крамарі перевозили водою продукти, не забудемо про сучасність. Нині економіка Коморських островів безпосередньо залежить від імпортних поставок рису, овочів і м'яса, а також від виробництва іланг-ілангу, ванілі та гвоздики, ціни на які то падають, то зростають. Нестабільність цінової політики – не єдина економічна проблема островів: тут у населення недостатньо продуктів, не надто розвинена система охорони здоров'я, неконтрольована народжуваність поєднується з тотальною неграмотністю, і довершують цю картину міжнародні борги.Картинки по запросу ComorosФото brodynt.com

Можливо, саме через це туристичні компанії не надто шанують Коморські острови.

Та попри недостатню популярність спостережливому мандрівникові Комори відкриють справжню скарбницю: тут збереглося 60 видів рослин і 37 видів тварин, які ніде більше не трапляються. Саме тому острови стають цікавим напрямом екологічного туризму. Тільки тут, озброївшись фотоапаратом, ви зможете закарбувати, як розправляє гігантські крила летюча лисиця; як світяться вночі очі лемурів, безшумно пересуваючись під тінню розлогих, схожих на воронячі гнізда баобабів. Любителі морських подорожей і дайвінгу матимуть змогу побачити горбатих китів. До речі, якщо пощастить, засмагаючи на пляжі, можна зустріти морських черепах.Похожее изображениеФото unusualtraveler.com

А на тлі полум'яного заходу сонця ви відчуєте вогняний подих вулкана Картала. На його рахунку понад двадцять вивержень. До речі, останнє сталося сім років тому, коли густим димом оповило Мороні. Утім, жодних руйнувань не сталось, і кам'яні огорожі, котрі з'явилися в місцевій архітектурі ще в XIV столітті, стоять і досі. Для тих, кого не лякає близьке знайомство з діючим вулканом, а також не знає, куди витратити зайву сотню євро, вхід на Картала відкрито з квітня до листопада.Картинки по запросу ComorosФото brodynt.com

У рибальському селі Ітсандрі вас можуть запросити взяти участь у дійстві: місцеві чоловіки виконують ритуальні танці, котрі походять від бойових мистецтв.

тому, коли побачите у їхніх руках списи, пам'ятайте, що це – лише данина традиціям. Втомившись від войовничих вигуків, прогуляйтеся по плантаціях спецій і запашного іланг-ілангу, вони розкинулись неподалік – у Кафуні.

Відвідуючи Коморські острови, пам'ятайте: тут є все, чого душа бажає. Тільки не зривайте синьо-чорних плодів, які прикрашають кавові дерева: дика природа джунглів не надто прихильна до непрошених гостей.

Головне фото worldatlas.com

Вам это будет интересно:
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Олесунн: Там, де починається норвезька казка
Газета «The Times» визнала Олесунн найкрасивішим містом Норвегії. І недарма! Примхливе море, заворожлива північна природа, знамениті фіорди, казкові різнокольорові будиночки у стилі «ар-нуво», а також легендарна Дорога тролів приваблюють охочих побачити вражаючі дикі пейзажі або ж стати господарем маяка Мольє!
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ця дика Африка… Частина 2
Ми продовжуємо нашу розповідь про найбільш захопливі національні заповідники Африки! Ось вам ще п’ять первозданних світових оаз, в котрих час ніби уповільнив свій біг, боячись потурбувати гармонію природи…
Гренландія. Must see
Льодовиковий острів Гренландія був уперше відкритий норвезькими вікінгами. Такий факт не може здивувати, адже хто як не кочівне плем’я мало хоробрість проникнути в суворий арктичний клімат. Ми не будемо вникати, які причини привели розбійний народ до краю землі, а от про найцікавіші місця для сучасного мандрівника сьогодні дізнаємося.
Ця дика Африка. Найвідоміші заповідники континенту. Частина 1
Божевільно красива первозданна Африка – саме те місце, де можна і потрібно, не довго думаючи, занурюватися у світ дикої природи і відчувати себе в незвичній ролі – ролі гостя в домі тварин, а не навпаки… Тут викидаєш із думок все неприродне і напускне, відчуваючи себе лише маленькою піщинкою у величезному захопливому світі…
Каракол. Все, що варто дізнатися
Природа та історичний спадок з лишком покривають тимчасові труднощі у сферах інфраструктури і сервісу в Киргизстані, котрий уже щосили наближається в туристичному плані до Грузії та Вірменії! Розглянемо це на прикладі затишного містечка Каракол.
Чилі: Земля, що дихає вогнем
Що для туриста – привід захоплено клацати фотоапаратом, те для місцевих жителів – постійний неспокій і навіть смертельна загроза. Гряда вогнедишних вулканів Чилі, оточених солоними озерами і термальними гейзерами, вважається одним із найбільш вражаючих місць на планеті. Та одна справа – подивитися й поїхати, і зовсім інша - постійно жити на «пороховій бочці».
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
З небом «на ти»: найбільш високогірні міста світу
Хто бодай раз бував у горах, неодмінно замислювався над тим, щоб залишитися там назавжди. Але вже через кілька годин відчував на собі всі «принади» перебування на такій неймовірній висоті і втікав назад до рідних низин… Так чи можна жити постійно там, де часом важко навіть дихати? Відповідь – так, і сьогодні ми розкажемо про п’ять найцікавіших високогірних міст світу!
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Кава – напій з гірських вершин
Замовляючи каву, ми зазвичай кажемо: американо чи еспресо, латте… Але у справжніх кав’ярнях, котрі пропонують справді якісну каву, уточнюють ще й вид зерен і країну-виробника. Багатьох це вганяє у ступор. Сьогодні понад 70 країн вирощують каву в найбільш спекотних куточках світу – це Африка, Азія, Латинська й Центральна Америка, Океанія.
Африканські красоти. Ботсвана
Усіма своїми гранями горять алмази Ботсвани. Але крім коштовних каменів, тут є й інші скарби. Сьогодні відкриємо цю країну зовсім по-іншому.
Закрыть
Outlook facebook page