RU  UK  EN
Статьи  >  Свято перцю на Бермудах

Свято перцю на Бермудах

Автор: 23.04.2018 | кухні світу
23 квітня на Бермудських островах відзначають державне свято - день перцю.

Історія свята розпочалася в 1816 році, коли члени масонської ложі для своїх зібрань отримали в оренду будівлю в місті Сент-Джордж. Орендною платою за будівлю була всього лише горошинка перцю, яка з тих пір щорічно в урочистій обстановці вручається владі.

Батьківщиною чорного перцю є південно-західне узбережжя Індії. Зараз ця область називається Керала, а в стародавні часи вона звалася Маліхабар - земля перцю.

У стародавньому світі перець високо цінувався, їм можна було розплачуватися, як золотими монетами. Перцем платили васальний оброк, їм доповнювали придане, гостям прийнято було дарувати маленьку коробочку перцю, його давали в якості хабарів, юридичні штрафи також платили перцем. Домогосподарки із заможних сімей самі перемелювали цю дорогоцінну пряність, щоб уникнути марнотратства і крадіжки з боку слуг.

Нечувані ціни на перець зберігалися до XVI століття. Деякі ділки прагнули наживи на цій популярній прянощі і продавали під виглядом перцю мелену суміш з порошку ялівцю і коріандру, куди підсипали зовсім небагато чорного перцю. У багатьох країнах Західної Європи існували суворі міри покарання за це. У Німеччині, наприклад, такого торговця закопували живцем разом з товаром.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
Міжнародний фестиваль білого трюфеля
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
В Ісландії святкують День тістечок
Спочатку дні, що передували Великому посту, відзначалися рясними бенкетами. Однак, в 19 столітті в Ісландію з Данії була завезена нова традиція, що припала до вподоби місцеви[ булочних, - а саме, споживати особливого виду тістечка, наповнені збитими вершками і политі глазур'ю.
Знамениті шеф-кухарі відкрили лавки на ринку Стокгольма
Знамениті шведські кухарі відкрили продуктові крамниці на ринку Стокгольма з метою продавати страви високої кухні у форматі фаст-фуд.
У Лондоні відкрився музей їжі
Музей під назвою Bompas & Parr відкрив свої двері у вельми відповідному місці - на ринку Borough Market в Саутуарку в центральному Лондоні.
Названі найкращі міста для гастрономічного туризму
Видання The Telegraph опублікувало список кращих міст для гастрономічного туризму. Перше місце дісталося Токіо. Усього до рейтингу увійшли 16 міст Європи, Америки та Азії.
«Макдоналдс» запропонував відвідувачам люксові гамбургери
У меню ресторанів швидкого харчування «Макдоналдс» у Швеції з'явилося нове блюдо - гамбургер Maestro Classic. Щоб його спробувати, як повідомляє Luxurylaunches, необхідно забронювати столик в одному із закладів мережі.
Свято устриць у Голуеї
 В ці дні в ірландському місті Голуей проходить фестиваль устриць.
Піца стала найфотографованішою стравою в світі
Список найфотографованіших страв у світі очолило дітище італійців, улюблениця дітей і дорослих - піца.
На Сицилії з'явиться шоколадний поїзд
З 27 вересня на Сицилії почне курсувати вінтажний поїзд для любителів шоколаду, який з'єднає Катанію і Модіці.
Названі міста з найсмачнішою їжею у світі
Глянцевий журнал про вишукану кухню Saveurs оголосив переможців щорічної престижної премії Good Taste Awards.
Фестиваль раків в Мальме
Приводом як слід посвяткувати служить період, який наступає у другій половині серпня, у цей час закінчується заборона на ловлю раків у шведських водоймах, і якщо комусь пощастить отримати запрошення на Фестиваль раків, то відмовлятися не слід ні в якому разі!
Женева очолила рейтинг міст світу з найдорожчим пивом
Женева очолила рейтинг міст світу з найдорожчим пивом. Про це свідчать дані рейтингу, опублікованого на сайті Go Europe, який спеціалізується на пошуку авіаквитків.
Через спеку Франція втратить частину божоле
Французькі винороби очікують цього року низький врожай винограду сорту Гамі, з якого виробляють вино божоле.
В Англії створили джем з бекону
Британські кондитери з міста Таніпанді створили джем з бекону.
У Неаполі з'явилося морозиво зі смаком піци
У Неаполі з'явилося морозиво зі смаком піци
Француз завоював звання кращого в світі продавця сиру
У ці вихідні у Франції був присуджений титул "Кращий у світі продавець сиру", цієї престижної премії удостоївся житель Франції.
День народження піци Маргарита
Сьогодні виповнюється 125 років одній з найвідоміших піц у світі - Маргариті.
Італійський шеф-кухар взяв уроки кулінарії у звичайної марокканки
Відомий італійський шеф-кухар Карло Кракко поїхав у Марокко для того, щоб привернути увагу світу до проблеми зміни клімату, а замість цього - навчився у місцевої жительки нового блюда.
Японський музей пригощає відвідувачів бургерами з жаб'ячими лапками
У музеї природи і науки Orbi Yokohama, який розташований на півдні Токіо, почалися продажі бургерів з жаб'ячими лапками. Про це повідомляє The Daily Mail.
Австрійський фермер створив золоту ікру
Австрійскій фермер Уолтер Груел зайнявся незвичайним бізнесом - він почав виробляти золоту ікру.
Закрыть
Outlook facebook page