Інгредієнти для створення нового виду морозива були обрані Джино Сорбілло - господарем відомої неаполітанської піцерії. Це вершкове морозиво Віко Екуенсе, томатний конфітюр Сан Марцано і шматочки тіста для піци з базиліком, запечені в печі на дровах.
«Ми зробили особливий конфітюр для морозива, і в результаті вийшло дуже смачно», - запевняє Сорбілло.
Купити таке морозиво можна тільки в п'яти неаполітанських крамницях, однак скоро нові ласощі буде представлено в меню інших ресторанів і кафе.
З першого травня набуло чинності розпорядження, підписане мером Антоніо Фентіні після публікації дослідження Генуезького університету: біля берегів островів концентрація мікропластика одна з найвищих в Італії.
Тільки 24 і 25 березня мандрівники зможуть безкоштовно побачити близько 1000 пам'яток Італії, багато з яких закриті для відвідування більшу частину року.
Металодетектори встановили на чотирьох входах в Дуомо Флоренції. Цей захід є частиною плану безпеки Опери Санта-Марія-дель-Фіоре, управління у справах захисту, ремонту та утриманню Дуомо і його музею, Баптістерія і Дзвіниці Джотто.
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
Фестиваль ремесел щорічно проходить в одному з невеликих населених пунктів італійської провінції Тоскана - в містечку Монтепунчіано. Свято відкривається в останню п'ятницю вересня і триває протягом тижня.
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.