RU  UK  EN
Статьи  >  Через спеку Франція втратить частину божоле

Через спеку Франція втратить частину божоле

Автор: 13.08.2015 | кухні світу, Франція
Французькі винороби очікують цього року низький врожай винограду сорту Гамі, з якого виробляють вино божоле.

Через сильну посуху, що тривала весь липень, виноградні ягоди не виросли до достатніх розмірів, наводить видання 20minutes.fr слова радника сільськогосподарської палати департаменту Рона Флоранс Ерто.

Аналогічна ситуація з виноградниками в іншій винної області Франції - Бургундії. «Нестача вологи негативно впливає на процес дозрівання ягід», - пояснює представник міжпрофесійного бюро бургундських вин BIVB Крістін Монані. За її словами, найближчим часом завдяки почався дощ ягоди будуть дозрівати, але в кожному разі не досягнуть стандартних розмірів.

Однак, за оцінками експертів, посуха не вплине на якість вина, зробленого з врожаю цього року. Завдяки посухи виноградники уникнули хвороб, швидко розповсюджуються в умовах вологості.

Дата збору винограду в Божоле стане відома в найближчі дні, в Бургундії збір урожаю розпочнеться наприкінці серпня.

У цілому близько 70 департаментів Франції постраждали цього літа від найсильнішої спеки, що тривала весь липень.

Вам это будет интересно:
Свято перцю на Бермудах
23 квітня на Бермудських островах відзначають державне свято - день перцю.
129 років з дня відкриття Ейфелевої вежі
31 березня виповнюється 129 років з дня відкриття головного символу Франції Ейфелевої вежі.
Французам заборонили смартфони в авто
Касаційний суд Франції заборонив водіям використовувати смартфони навіть коли автомобіль стоїть на місці.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Париж визнаний самим інноваційним містом року
Єврокомісія надала Парижу почесне звання Європейської столиці інновацій-2017 і вручила приз в один мільйон євро.
Фестиваль морських гребінців в Нормандії
Нормандія - справжній рай для шанувальників морепродуктів. У цій історичній області Франції, а точніше в її регіоні Нижня Нормандія, щорічно проходить Фестиваль морських гребінців. Зазвичай дні фестивалю припадають на кінець жовтня - початок листопада
Міжнародний фестиваль білого трюфеля
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
Яблучний фестиваль у Нормандії
У Нормандії, де виробляють знамениту яблучну горілку кальвадос і не менш знаменитий сидр, яблукам навіть присвячений спеціальний фестиваль. Яблучний фестиваль в Нормандії проходить в місті Вімутье і привертає щорічно натовпи шанувальників цих фруктів.
У Парижі колишный Будинок моди Іва Сен-Лорана перетворили на музей
З 3 жовтня Будинок Моди великого кутюр'є Іва Сен-Лорана буде функціонувати в якості музею.
Франція пропонує стати співвласником старовинного шато за 50 євро
Замок Ле Палюель у південно-західній Франції заявлений у якості аукціонного експонату. Торги з метою порятунку маєтку, що руйнується відбудеться 21 вересня. Необхідною сумою являється 500 000 євро, але мінімальний внесок стартує від 50 євро.
Франція відчиняє для безкоштовних відвідин свої архітектурні шедеври
Ключові споруди країни будуть доступні до відвідування під егідою Європейських днів історичної спадщини.
У Франції реконструюють замок Ротшильдів
Побудований в передмісті Парижа в 1856 році бароном Джеймсом де Ротшильдом замок був залишений саудівськими господарями і пустував третину століття.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі
Мер Парижа Анн Ідальго побажала, щоб Париж став першим містом світу, в якому з'являться незвичайні автомобілі. Головним їхнім завданням стане боротьба зі столичними пробками.
В Ісландії святкують День тістечок
Спочатку дні, що передували Великому посту, відзначалися рясними бенкетами. Однак, в 19 столітті в Ісландію з Данії була завезена нова традиція, що припала до вподоби місцеви[ булочних, - а саме, споживати особливого виду тістечка, наповнені збитими вершками і политі глазур'ю.
Знамениті шеф-кухарі відкрили лавки на ринку Стокгольма
Знамениті шведські кухарі відкрили продуктові крамниці на ринку Стокгольма з метою продавати страви високої кухні у форматі фаст-фуд.
У Лондоні відкрився музей їжі
Музей під назвою Bompas & Parr відкрив свої двері у вельми відповідному місці - на ринку Borough Market в Саутуарку в центральному Лондоні.
Фестиваль каштанів в Муржу
Каштановий фестиваль щорічно в передостанній уїкенд жовтня приймає більше 20 тисяч відвідувачів, спраглих зануритися в атмосферу старого доброго французького містечка.
Названі найкращі міста для гастрономічного туризму
Видання The Telegraph опублікувало список кращих міст для гастрономічного туризму. Перше місце дісталося Токіо. Усього до рейтингу увійшли 16 міст Європи, Америки та Азії.
Ейфелева вежа стала рожевою
Головний символ Франції Ейфелеву вежу підсвітили рожевими прожекторами в рамках акції по боротьбі з раком молочної залози.
Закрыть
Outlook facebook page