RU  UK  EN
Статьи  >  У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі

У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі

Автор: 29.02.2016 | технології, Франція
Мер Парижа Анн Ідальго побажала, щоб Париж став першим містом світу, в якому з'являться незвичайні автомобілі. Головним їхнім завданням стане боротьба зі столичними пробками.

«Літаючі автомобілі можуть з'явитися в Парижі вже в найближчому майбутньому», пише Le Figaro. Видання пояснює, що «літати» автомобілі SeaBubble будуть не між будівель, як фантастичних фільмах, а над Сеною.

Новий вид транспорту є щось на зразок гігантського катамарана, який ковзає над водою. Місткість такого транспортного засобу в порівнянні зі стандартними автомобілями невелика - чотири людини.

Нагадують зовні капсули автомобілі під час руху практично не стосуються води. З водною гладдю контактують тільки чотири опори. Швидкість автомобілів буде залежати від чинного в конкретному місті законодавства (в Парижі - 18 км / ч).

За словами розробників, на початковому етапі для SeaBubble потрібно водій, проте конструктори вже задумалися над проектуванням автономної моделі. Спорудження першого прототипу вже почалося. Перша демонстрація в Парижі запланована на червень. Масове виробництво буде запущено в 2017 році.

Вам это будет интересно:
111 років назад вийшла перша в світі телепередача
Сучасне життя важко уявити без телебачення, так що дата 9 травня є воістину історичною в цій галузі.
129 років з дня відкриття Ейфелевої вежі
31 березня виповнюється 129 років з дня відкриття головного символу Франції Ейфелевої вежі.
Всесвітній день радіо
Всесвітній день радіо - молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011-му.
Французам заборонили смартфони в авто
Касаційний суд Франції заборонив водіям використовувати смартфони навіть коли автомобіль стоїть на місці.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
Париж визнаний самим інноваційним містом року
Єврокомісія надала Парижу почесне звання Європейської столиці інновацій-2017 і вручила приз в один мільйон євро.
Фестиваль морських гребінців в Нормандії
Нормандія - справжній рай для шанувальників морепродуктів. У цій історичній області Франції, а точніше в її регіоні Нижня Нормандія, щорічно проходить Фестиваль морських гребінців. Зазвичай дні фестивалю припадають на кінець жовтня - початок листопада
Яблучний фестиваль у Нормандії
У Нормандії, де виробляють знамениту яблучну горілку кальвадос і не менш знаменитий сидр, яблукам навіть присвячений спеціальний фестиваль. Яблучний фестиваль в Нормандії проходить в місті Вімутье і привертає щорічно натовпи шанувальників цих фруктів.
У Парижі колишный Будинок моди Іва Сен-Лорана перетворили на музей
З 3 жовтня Будинок Моди великого кутюр'є Іва Сен-Лорана буде функціонувати в якості музею.
Франція пропонує стати співвласником старовинного шато за 50 євро
Замок Ле Палюель у південно-західній Франції заявлений у якості аукціонного експонату. Торги з метою порятунку маєтку, що руйнується відбудеться 21 вересня. Необхідною сумою являється 500 000 євро, але мінімальний внесок стартує від 50 євро.
Франція відчиняє для безкоштовних відвідин свої архітектурні шедеври
Ключові споруди країни будуть доступні до відвідування під егідою Європейських днів історичної спадщини.
У Франції реконструюють замок Ротшильдів
Побудований в передмісті Парижа в 1856 році бароном Джеймсом де Ротшильдом замок був залишений саудівськими господарями і пустував третину століття.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
Фестиваль каштанів в Муржу
Каштановий фестиваль щорічно в передостанній уїкенд жовтня приймає більше 20 тисяч відвідувачів, спраглих зануритися в атмосферу старого доброго французького містечка.
Ейфелева вежа стала рожевою
Головний символ Франції Ейфелеву вежу підсвітили рожевими прожекторами в рамках акції по боротьбі з раком молочної залози.
Австрійські дизайнери створили мобільний острів
Австрійська компанія Migaloo Private Submarines, яка спеціалізується на виробництві яхт, представила проект приватного плавучого острова.
Гора Монблан стала менше
На цьому тижні вершина гори Монблан зупинилася на показнику 4 808 метрів.
У Парижі проходить виставка, присвячена "Грі престолів"
У ці дні у французькій столиці проходить виставка, присвячена популярному серіалу "Гра престолів".
Французький стартап запрошує на роботу професійного туриста
Французький стартап Loisirs Encheres шукає співробітника для анонімного тестування різних туристичних програм, повідомляє Le Figaro.
Закрыть
Outlook facebook page