RU  UK  EN
Статьи  >  111 років назад вийшла перша в світі телепередача

111 років назад вийшла перша в світі телепередача

Автор: 09.05.2018 | технології, історії
Сучасне життя важко уявити без телебачення, так що дата 9 травня є воістину історичною в цій галузі.

У цей день в 1907 році була продемонстрована перша телевізійна передача, особливого інформаційного наповнення ця трансляція не мала. У Технологічному інституті Санкт-Петербурга російський вчений Борис Розінг завдяки способу електричної передачі зображень на відстань вивів на чорний екран чітке зображення чотирьох білих ліній.

У 30-х роках Розгін був репресований. Пізніше його учень Володимир Зворикін створив реально діючу систему електронного телебачення.

У наші дні телевізійний прогрес вже зробив крок далеко вперед. Те, що здавалося нам неможливим всього пару років тому вже у всю крутиться на блакитних екранах. Широке розмаїття продукту і різних форматів робить перегляд телевізора не просто інформативним, але інтерактивним. Кожен глядач, перебуваючи в будь-якій точці планети, може взяти участь у програмі, навіть не виходячи з дому. Телебачення подарувало людям можливість прославитися на своїх талантах, стати народними улюбленцями і навіть заробити грошей.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
Всесвітній день радіо
Всесвітній день радіо - молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011-му.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі
Мер Парижа Анн Ідальго побажала, щоб Париж став першим містом світу, в якому з'являться незвичайні автомобілі. Головним їхнім завданням стане боротьба зі столичними пробками.
Австрійські дизайнери створили мобільний острів
Австрійська компанія Migaloo Private Submarines, яка спеціалізується на виробництві яхт, представила проект приватного плавучого острова.
Маленькому французові створили протез на 3D принтері
У Франції 6-річному хлопчикові створили протез на 3D принтері.
Між ОАЕ і Панамою запустять найдовший авіарейс у світі
Авіакомпанія Emirates Airline запустить найдовший у світі безпосадочний рейс. Як повідомляє Emirates 24/7, маршрут зв'яже Дубай і Панаму - столицю однойменної держави. Його довжина складе 13 808 кілометрів.
Міжнародний день світлофора
Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році.
Тадж-Махал обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів
Мавзолей Тадж-Махал, який вважається найвідомішою в Індії пам'яткою, обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів. Про це у своєму Twitter повідомив міністр інформаційних технологій Індії Раві Шанкар Прасад (Ravi Shankar Prasad).
В ОАЕ відкриють перший готель на сонячній енергії
Перший у світі готель, який буде повністю забезпечуватися електроенергією від роботи сонячних батарей, відкриють в Об'єднаних Арабських Еміратах в першій половині 2017 року. Про це повідомляється на сайті групи компаній InterContinental Hotels Group (IHG).
У Литві створили "розумне взуття"
Литовская компанія Ishuu Technologies розробила "розумне взуття" і тепер через краудфандинговий майданчик Indiegogo збирає гроші на його випуск.
Міжнародний день без інтернету
Як відомо, в низці святкових дат є таке свято, як День інтернету, але не варто обходити увагою і ще один, хоч і вельми незвичайне свято, - Міжнародний День без інтернету.
У Китаї відкрилася всесвітня інтернет-конференція
Всесвітня інтернет-конференція відкривається в середу в китайському місті Вужен. Захід проводиться китайським інтернет-регулятором за підтримки уряду КНР. Повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
В Голландії відкрилося шосе із розміткою, що світиться
Поблизу голландського міста Осс відкрилося автомобільне шосе, яке світиться вночі.
В Ізраїлі електронні дерева будуть роздавати інтернет
Ізраїльський стартап представив eTrees - електронні дерева, які переробляють сонячне світло в електрику.
Охочі купити iPhone 6 розбили намети в Нью-Йорку
Майже за два тижні до початку продажів і за кілька днів до презентації нового смартфона iPhone 6 компанії Apple у фірмового магазина в Нью-Йорку стала вибудовуватися черга бажаючих першими купити новинку, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
Німець намагався осушити озеро, щоб спасіті iPhone
Підліток з Кельна вирішив відкачати з озера всю воду, щоб дістати смартфон, повідомляє Metro.
У Британії відкривається фестиваль швидкості в Гудвуді
У британському графстві Гудвуд сьогодні стартує одна з найпрестижніших автомобільних подій року - фестиваль швидкості.
Міжнародний день блогера
14 червня світова інтернет-спільнота відзначає День блогера.
Google створив автомобілі без керма
Корпорація Google закінчила створення перших автомобілів, якими можна управляти без керма, педалей гальма і газу, повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на заяву співзасновника компанії Сергія Бріна.
У Британії представили принтер для друку фруктів
У Британії представили перший принтер для друку аналогів фруктів. Унікальним промислом зайнялася компанія Dovetailed, повідомляє Look at me, посилаючись на 3DPrint.com.
Закрыть
Outlook facebook page