RU  UK  EN
Статьи  >  Тадж-Махал обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів

Тадж-Махал обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів

Автор: 22.06.2015 | технології, Індія
Мавзолей Тадж-Махал, який вважається найвідомішою в Індії пам'яткою, обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів. Про це у своєму Twitter повідомив міністр інформаційних технологій Індії Раві Шанкар Прасад (Ravi Shankar Prasad).

The Wall Street Journal уточнює, що послуги зв'язку на території комплексу будуть надаватися державною телекомунікаційною компанією Bharat Sanchar Nigam. Ліміт безкоштовного доступу в інтернет для відвідувачів буде обмежений 30 хвилинами, після яких туристи зможуть продовжити серфінг в мережі, сплативши послуги зв'язку. Ціна за надання постійного доступу до мережі в Тадж-Махалі не уточнюється.

Будівництво музею-мавзолею Тадж-Махал тривало близько 20 років і було закінчено в 1653 році. Його звели за наказом падишаха імперії Великих Моголів Шах-Джахана на згадку про дружину Мумтаз-Махал, яка померла при пологах 14-ї дитини. Пізніше в мавзолеї був похований і сам падишах.

Щорічно Тадж-Махал відвідують від трьох до п'яти мільйонів туристів. У 1983 році мавзолей внесли до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в 2007-му він потрапив до списку семи нових чудес світу за результатами опитування більше 100 мільйонів чоловік.

Вам это будет интересно:
111 років назад вийшла перша в світі телепередача
Сучасне життя важко уявити без телебачення, так що дата 9 травня є воістину історичною в цій галузі.
В Індії з'явиться найвища статуя в історії людства
В Індії ось-ось закінчать будувати статую, яка стане найвищою за всю історію скульптури. Статуя-рекордсменка увічнює образ борця за незалежність, лідера Індійського національного конгресу і одного з авторів Конституції країни Валлабхаі Пателя.
Холі - свято весни і яскравих фарб в Індії
Холі - один з найбільш яскравих свят Індії, бенгальський новий рік. Відзначається в день повного місяця місяця Пхалгуни, що припадає на лютий-березень. Холі - свято весни, наповнений сонячним світлом і веселим шаленством пишно розцвітає природи.
Всесвітній день радіо
Всесвітній день радіо - молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011-му.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
Ярмарок верблюдів у Індії
Кілька десятків тисяч верблюдів, тисячі торговців у колоритних національних костюмах і безкраї піски Великої індійської пустелі - це не що інше, як Pushkar Mela, або Ярмарок верблюдів в Пушкарі. Щорічно цей ярмарок привертає близько 40 тисяч відвідувачів, вона триває 5 днів і включає в себе безліч цікавих і захоплюючих заходів.
В Індії проходить фестиваль вогнів Дівалі
Дівалі, що на санскриті означає «вогненне гроно» - фестиваль вогнів, повсюдно відзначається в Індії і що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом. Доводиться на початок місяця Картік (жовтень-листопад) і святкується протягом п'яти днів.
У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі
Мер Парижа Анн Ідальго побажала, щоб Париж став першим містом світу, в якому з'являться незвичайні автомобілі. Головним їхнім завданням стане боротьба зі столичними пробками.
В Індії проходить фестиваль паперових зміїв
Паперові змії всіх можливих забарвлень, форм і розмірів злітають сьогодні в блакитне зимове небо Індії.
Австрійські дизайнери створили мобільний острів
Австрійська компанія Migaloo Private Submarines, яка спеціалізується на виробництві яхт, представила проект приватного плавучого острова.
Маленькому французові створили протез на 3D принтері
У Франції 6-річному хлопчикові створили протез на 3D принтері.
Між ОАЕ і Панамою запустять найдовший авіарейс у світі
Авіакомпанія Emirates Airline запустить найдовший у світі безпосадочний рейс. Як повідомляє Emirates 24/7, маршрут зв'яже Дубай і Панаму - столицю однойменної держави. Його довжина складе 13 808 кілометрів.
Міжнародний день світлофора
Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році.
В ОАЕ відкриють перший готель на сонячній енергії
Перший у світі готель, який буде повністю забезпечуватися електроенергією від роботи сонячних батарей, відкриють в Об'єднаних Арабських Еміратах в першій половині 2017 року. Про це повідомляється на сайті групи компаній InterContinental Hotels Group (IHG).
У Литві створили "розумне взуття"
Литовская компанія Ishuu Technologies розробила "розумне взуття" і тепер через краудфандинговий майданчик Indiegogo збирає гроші на його випуск.
Свято незалежності в Індії
Хоча Індія отримала незалежність 15 серпня 1947, її Конституцію прийняли тільки 26 січня 1950, і ця дата стала відзначатися як День Республіки. Свято проходить по всій країні, але торжества в Нью-Делі відрізняються особливим розмахом і пишнотою.
Міжнародний день без інтернету
Як відомо, в низці святкових дат є таке свято, як День інтернету, але не варто обходити увагою і ще один, хоч і вельми незвичайне свято, - Міжнародний День без інтернету.
В Індії виросло число бенгальських тигрів
Популяція бенгальських тигрів за останні чотири роки зросла на 30%, повідомили представники міністерства з охорони навколишнього середовища Індії.
У Китаї відкрилася всесвітня інтернет-конференція
Всесвітня інтернет-конференція відкривається в середу в китайському місті Вужен. Захід проводиться китайським інтернет-регулятором за підтримки уряду КНР. Повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
В Індії відзначають дитяче свято Бал дівас
День народження видатного державного діяча, першого прем'єр-міністра незалежної Індії Джавахарлала Неру відзначається всією країною як День дітей. Індійська назва свята - Бал Дівас.
Закрыть
Outlook facebook page