RU  UK  EN
Статьи  >  Холі - свято весни і яскравих фарб в Індії

Холі - свято весни і яскравих фарб в Індії

Автор: 02.03.2018 | Індія
Холі - один з найбільш яскравих свят Індії, бенгальський новий рік. Відзначається в день повного місяця місяця Пхалгуни, що припадає на лютий-березень. Холі - свято весни, наповнений сонячним світлом і веселим шаленством пишно розцвітає природи.

У перший день фестивалю, пізно ввечері, розводять велике багаття, що символізує спалення Холіки, злий сестри демона Хираньякашипу. Від імені «Холіка» і походить назва цього свята. У другий день проводиться святкова хода, під час якого учасники обсипають один одного порошком з лікувальних трав і прянощів або поливають водою. Також прийнято ходити один до одного в гості.

Холі - не тільки індуїстське свято, з часом свої версії цього свята почали відзначати прихильники сикхизма, джайнізму та інших поширених в Індії релігій. Фестивалем фарб його назвали за видовищність і барвистість.

За матеріалами anydaylife.com

Вам это будет интересно:
В Індії з'явиться найвища статуя в історії людства
В Індії ось-ось закінчать будувати статую, яка стане найвищою за всю історію скульптури. Статуя-рекордсменка увічнює образ борця за незалежність, лідера Індійського національного конгресу і одного з авторів Конституції країни Валлабхаі Пателя.
Ярмарок верблюдів у Індії
Кілька десятків тисяч верблюдів, тисячі торговців у колоритних національних костюмах і безкраї піски Великої індійської пустелі - це не що інше, як Pushkar Mela, або Ярмарок верблюдів в Пушкарі. Щорічно цей ярмарок привертає близько 40 тисяч відвідувачів, вона триває 5 днів і включає в себе безліч цікавих і захоплюючих заходів.
В Індії проходить фестиваль вогнів Дівалі
Дівалі, що на санскриті означає «вогненне гроно» - фестиваль вогнів, повсюдно відзначається в Індії і що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом. Доводиться на початок місяця Картік (жовтень-листопад) і святкується протягом п'яти днів.
В Індії проходить фестиваль паперових зміїв
Паперові змії всіх можливих забарвлень, форм і розмірів злітають сьогодні в блакитне зимове небо Індії.
Тадж-Махал обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів
Мавзолей Тадж-Махал, який вважається найвідомішою в Індії пам'яткою, обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів. Про це у своєму Twitter повідомив міністр інформаційних технологій Індії Раві Шанкар Прасад (Ravi Shankar Prasad).
Свято незалежності в Індії
Хоча Індія отримала незалежність 15 серпня 1947, її Конституцію прийняли тільки 26 січня 1950, і ця дата стала відзначатися як День Республіки. Свято проходить по всій країні, але торжества в Нью-Делі відрізняються особливим розмахом і пишнотою.
В Індії виросло число бенгальських тигрів
Популяція бенгальських тигрів за останні чотири роки зросла на 30%, повідомили представники міністерства з охорони навколишнього середовища Індії.
В Індії відзначають дитяче свято Бал дівас
День народження видатного державного діяча, першого прем'єр-міністра незалежної Індії Джавахарлала Неру відзначається всією країною як День дітей. Індійська назва свята - Бал Дівас.
Індійський космічний апарат вперше досяг Марса
Індійські вчені повідомляють, що автоматична міжпланетна станція "Мангаляан" досягла Марса, ставши першим апаратом з Індії, що успішно дістався до червоної планети.
В Індії на виборах перемогла опозиційна партія
В Індії на парламентських виборах перемогла опозиційна індуська націоналістична партія Бхаратія Джанат, повідомляє Бі-бі-сі.
Закрыть
Outlook facebook page