RU  UK  EN
Статьи  >  У Британії представили принтер для друку фруктів

У Британії представили принтер для друку фруктів

У Британії представили перший принтер для друку аналогів фруктів. Унікальним промислом зайнялася компанія Dovetailed, повідомляє Look at me, посилаючись на 3DPrint.com.

 Харчовий принтер, який може «роздрукувати» імітацію фруктів був представлений на експериментальному заході Tech Food Hack.

Аналоги фруктів, роздруковані на принтері, виглядають як великі зерна ікри з різними смаками. За словами творців, такий результат можна отримати завдяки технології молекулярної кухні під назвою сферифікація (spherification).

Для цього рідину з різними смаковими добавками (або фруктове пюре) поміщають у велику кількість альгінату натрію, після чого переміщають в чашу з розчиненою сіллю кальцію.

Представлений пристрій може використовуватися в гастрономічних експериментах або при створенні незвичайних десертів. Чи надійде такий харчовий принтер в продаж - не повідомляється.

Фото: 3dprint.com

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
111 років назад вийшла перша в світі телепередача
Сучасне життя важко уявити без телебачення, так що дата 9 травня є воістину історичною в цій галузі.
Всесвітній день радіо
Всесвітній день радіо - молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011-му.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
День народження смайлика
Користувачі Інтернету вже не уявляють своє листування без смайликів. А чи знаєте ви, що у смайла навіть є день народження? Відзначають день народження смайлика 19 вересня.
У Парижі на Сені протестують літаючі автомобілі
Мер Парижа Анн Ідальго побажала, щоб Париж став першим містом світу, в якому з'являться незвичайні автомобілі. Головним їхнім завданням стане боротьба зі столичними пробками.
У Новій Зеландії відзначають Національний день капців
Населення Нової Зеландії налічує трохи більше чотирьох мільйонів осіб. І без перебільшення можна стверджувати, що кожен житель цієї країни володіє, як мінімум, однією парою гумових капців.
Всесвітній день серця
З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
Австрійські дизайнери створили мобільний острів
Австрійська компанія Migaloo Private Submarines, яка спеціалізується на виробництві яхт, представила проект приватного плавучого острова.
У Лондоні продають "запах канікул"
У місті Слау (передмістя Лондона) з'явилися автомати, які продають бутлі, наповнені ароматизованим повітрям.
У Нідерландах відкрилися готелі з піску
У голландських містах Осс і Снек відкрилися унікальні готелі з піску.
Маленькому французові створили протез на 3D принтері
У Франції 6-річному хлопчикові створили протез на 3D принтері.
Між ОАЕ і Панамою запустять найдовший авіарейс у світі
Авіакомпанія Emirates Airline запустить найдовший у світі безпосадочний рейс. Як повідомляє Emirates 24/7, маршрут зв'яже Дубай і Панаму - столицю однойменної держави. Його довжина складе 13 808 кілометрів.
Міжнародний день світлофора
Міжнародний день світлофора відзначається 5 серпня на честь події, що відбулася в 1914 році.
Тадж-Махал обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів
Мавзолей Тадж-Махал, який вважається найвідомішою в Індії пам'яткою, обзавівся безкоштовним Wi-Fi для туристів. Про це у своєму Twitter повідомив міністр інформаційних технологій Індії Раві Шанкар Прасад (Ravi Shankar Prasad).
Всесвітній день вітру
Сьогодні, 15 червня, відзначається Всесвітній день вітру.
Міжнародний день друзів
9 червня відзначається Міжнародний день друзів.
Закрыть
Outlook facebook page