RU  UK  EN
Статьи  >  Всесвітній день заощаджень

Всесвітній день заощаджень

Автор: 31.10.2017 | світ, економіка
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.

Це свято було встановлено за рішенням Першого міжнародного конгресу ощадних банків, що відбувся в Мілані з 27 по 31 жовтня 1924. Згідно  з первинним задумом, свято має нагадувати людям про важливість економії грошей і накопиченні заощаджень.

З 1989 року Всесвітній день економії отримав схвалення ООН і тим самим придбав офіційний статус. В цей день нині покладається не тільки економити гроші, уникаючи непотрібних витрат, але також економити та інші цінні ресурси: час, енергію і т. Д.

Цікаво, що нині таке свято як Всесвітній день економії не надто відоме в народі. Вважається, що це пов'язано з тим, що свято співпадає з Хеллоуїном, який відзначається дуже широко і пишно в самих різних країнах світу.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Всесвітній день серця
З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
Всесвітній день вітру
Сьогодні, 15 червня, відзначається Всесвітній день вітру.
Міжнародний день друзів
9 червня відзначається Міжнародний день друзів.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Всесвітній день боротьби з пневмонією
Всесвітній день боротьби з пневмонією відзначається 12 листопада.
В США помер кутюр'є Оскар де ла Рента
Знаменитий американський модельєр, один із старожилів американської моди, Оскар де ла Рента помер в понеділок у своєму будинку в графстві Кент, штат Коннектикут.
Свято краватки
Неофіційне свято під назвою День краватки відзначається щорічно 18 жовтня. Батьківщина цього свята - Хорватія, так як саме в цій країні з'явився прообраз сучасної краватки.
Фестиваль природи на Майдері
Фестиваль природи Мадейри - це новий захід, який проводиться з жовтня 2011 року і дає можливість учасникам фестивалю познайомитися з природним багатством архіпелагу Мадейра. Під час святкування фестивалю учасникам будуть запропоновані різні види здорового і активного відпочинку як на землі, так і в повітрі і в океані.
Міжнародний день наслідування піратів
19 вересня в різних країнах світу відзначають неофіційне пародійне свято - Міжнародний день наслідування піратів або просто Міжнародний піратський день.
Американець намагався вплав дістатися до Північної Кореї
Військові Південної Кореї затримали американського громадянина, який намагався вплав перетнути кордон з КНДР.
Перше в світі селфі продали за 88 тисяч євро
Перше в світі селфі - фотографію Оскара Густава Рейландера, продали з аукціону за 88 тисяч євро.
Всесвітній день журавля
Перший місяць осені багатий на екологічні свята. Так, у другу неділю вересня наша планета відзначає Всесвітній день журавля.
Міжнародне свято шоколаду
Міжнародний день шоколаду - неофіційне свято, присвячене улюбленим ласощам багатьох людей на планеті. Його прийнято відзначати щорічно 13 вересня.
Всесвітній день тата
11 вересня відзначається Всесвітній день тата. Незважаючи на назву, знають про це свято далеко не у всіх країнах світу, хоча засноване воно було досить давно, в 2000 році.
На Сейшельських островах виявили "вимерлого" равлика
На безлюдному атолі Альдабра, що входить до складу Сейшельських островів, виявили сім особин альдабранского смугастого равлика, якого вчені вважали вимерлим з 2007 року, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
Канадський телеведучий спустився в кратер діючого вулкана
Канадський телеведучий Джордж Куруніс зробив селфі, перебуваючи в кратері діючого вулкана Марум на острові Амбрім (Вануату) у Тихому океані.
Закрыть
Outlook facebook page