RU  UK  EN
Статьи  >  Всесвітній день чоловіків

Всесвітній день чоловіків

Автор: 04.11.2017 | свято, світ
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.

Ініціативу колишнього президента СРСР Михайла Горбачова підтримали Віденський магістрат, відділення ООН у Відні та ряд інших міжнародних організацій. День чоловіків традиційно відзначається в першу суботу листопада, хоча і не затверджений офіційно.

В якості подарунків в цей день чоловіки чекають, перш за все, жіночої уваги. Чоловіки щасливі, якщо жінки з щирою радістю готові його приділити. В цей день доречно нагадати, що Міжнародний жіночий день незмінно відзначається 8 березня. Цікаво, що існує ще й Міжнародний чоловічий день (International Men's Day), що відзначається щорічно 19 листопада. Цей День був вперше відзначений 19 листопада 1999 в Республіці Тринідад і Тобаго, і з тих пір його святкують також в США, Великобританії, Ямайці, Австралії, Індії, Сінгапурі, Мальті та в Південній Африці.

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
День Ататюрка, молоді та спорту в Туреччині
19 травня в Туреччині відзначають День молоді та спорту, присвячений першому президенту республіки Мустафі Кемалю Ататюрку.
День конституції в Норвегії
17 травня в Норвегії відзначають двохсоту річницю незалежності від Данії і День конституції.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День незалежності Парагваю
14 і 15 травня в латиноамериканській державі Парагвай відзначають день незалежності.
Міжнародний день хумус
Хумус - це популярна в країнах Близького Сходу закуска з нутового пюре. Останнім часом він стає все популярнішим і в інших країнах, особливо серед вегетаріанців і прихильників безглютенової дієти. Існує навіть Міжнародний день хумус, який відзначається 13 травня.
Анфестірія на Кіпрі
Свято квітів на Кіпрі або Анфестірія - це не просто свято, а данина поваги незвичайним багатствам природи цього острова.
Фестиваль квітів у Хіросімі
Щороку на початку травня в Хіросімі влаштовують яскравий фестиваль, який присвячений тільки квітам. Це знаменитий Фестиваль квітів в Хіросімі, на який з'їжджається подивитися понад півтора мільйона людей щороку.
Фестиваль папуги у Франції
Фестиваль папуги проводиться у Верхній Гаронні в перші вихідні травня, починаючи з п'ятниці, і збирає близько 40 лучників, одягнених в середньовічний одяг. Вони повинні потрапити з лука в семи кілограмового папуги, поставленого на верхівку 45-метрової щогли. Стрілок, якому вдасться збити птицю, стає королем свята.
День леї на Гаваях
1 травня жителі Гавайських островів відзначають День леї - квіткових гірлянд, які є одним із символів Гаваїв і незмінним атрибутом зустрічі на острів гостей.
Вальпургієва ніч
Сьогодні після опівночі на Землю опуститься Вальпургієва ніч - згідно з легендою, сама таємнича і містична ніч в році.
Міжнародний день охорони праці
28 квітня відзначається Міжнародний день охорони праці. Ця дата була проголошена в 2003 році в пам'ять про людей, загиблих на робочому місці.
День любові в Грузії
15 квітня відзначається щорічно День любові в Грузії. Заснувати це свято, присвячене закоханим, в якості альтернативи відомому західному святу під назвою День святого Валентина запропонував грузинському парламенту Бесик Чубінідзе - місцевий діяч шоу-бізнесу.
Панамериканский день
Сьогодні 35 країн Північної і Південної Америки святкують Панамериканський день.
Міжнародний день ромів
Сьогодні роми всього світу святкують своє національне свято - День циган.
Міжнародний день дитячої книги
Починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги щорічно 2 квітня, в день народження великого казкаря з Данії Ганса Християна Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.
День сміху
День дурня або День сміху - це міжнародне свято, що відзначається в усьому світі 1 квітня. У цей день прийнято розігрувати рідних, друзів і просто знайомих, або жартувати над ними.
День Пакистану
День Пакистану, відомий також як День пакистанської резолюції або Республіканський день в Пакистані і святкується 23 березня, - це національне свято Пакистану.
Закрыть
Outlook facebook page