RU  UK  EN
Статьи  >  Американець намагався вплав дістатися до Північної Кореї

Американець намагався вплав дістатися до Північної Кореї

Автор: 17.09.2014 | світ, Північна Корея
Військові Південної Кореї затримали американського громадянина, який намагався вплав перетнути кордон з КНДР.

Чоловік, якому, як повідомляється, близько 30 років, заявив, що хоче зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Міноборони Південної Кореї не коментує затримання американця, проте джерела в уряді країни повідомили агентству Рейтер, що чоловік був затриманий увечері у вівторок і був допитаний.

В неділю Верховний суд Північної Кореї засудив громадянина США до шести років ув'язнення в трудовому таборі. 24-річний Метью Міллер звинувачувався в незаконному перетині кордону і шпигунстві.

Як стверджують в Пхеньяні, він нібито розірвав свою туристичну візу після прибуття в аеропорт Пхеньяна і заявив, що "хоче випробувати на собі життя в тюрмі, щоб своїми очима побачити ситуацію з правами людини".

Суд відмовив Міллеру у праві на апеляцію.

За матеріалами: Русская служба Би-би-си

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
Метро Північної Кореї вперше відкрили для іноземців
Метро столиці Північної Кореї Пхеньяна вперше відкрили для іноземних туристів, раніше їх пускали тільки на дві станції.
Всесвітній день серця
З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
Всесвітній день вітру
Сьогодні, 15 червня, відзначається Всесвітній день вітру.
Міжнародний день друзів
9 червня відзначається Міжнародний день друзів.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Всесвітній день боротьби з пневмонією
Всесвітній день боротьби з пневмонією відзначається 12 листопада.
В США помер кутюр'є Оскар де ла Рента
Знаменитий американський модельєр, один із старожилів американської моди, Оскар де ла Рента помер в понеділок у своєму будинку в графстві Кент, штат Коннектикут.
Свято краватки
Неофіційне свято під назвою День краватки відзначається щорічно 18 жовтня. Батьківщина цього свята - Хорватія, так як саме в цій країні з'явився прообраз сучасної краватки.
Фестиваль природи на Майдері
Фестиваль природи Мадейри - це новий захід, який проводиться з жовтня 2011 року і дає можливість учасникам фестивалю познайомитися з природним багатством архіпелагу Мадейра. Під час святкування фестивалю учасникам будуть запропоновані різні види здорового і активного відпочинку як на землі, так і в повітрі і в океані.
Міжнародний день наслідування піратів
19 вересня в різних країнах світу відзначають неофіційне пародійне свято - Міжнародний день наслідування піратів або просто Міжнародний піратський день.
Перше в світі селфі продали за 88 тисяч євро
Перше в світі селфі - фотографію Оскара Густава Рейландера, продали з аукціону за 88 тисяч євро.
Всесвітній день журавля
Перший місяць осені багатий на екологічні свята. Так, у другу неділю вересня наша планета відзначає Всесвітній день журавля.
Міжнародне свято шоколаду
Міжнародний день шоколаду - неофіційне свято, присвячене улюбленим ласощам багатьох людей на планеті. Його прийнято відзначати щорічно 13 вересня.
Всесвітній день тата
11 вересня відзначається Всесвітній день тата. Незважаючи на назву, знають про це свято далеко не у всіх країнах світу, хоча засноване воно було досить давно, в 2000 році.
На Сейшельських островах виявили "вимерлого" равлика
На безлюдному атолі Альдабра, що входить до складу Сейшельських островів, виявили сім особин альдабранского смугастого равлика, якого вчені вважали вимерлим з 2007 року, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
Канадський телеведучий спустився в кратер діючого вулкана
Канадський телеведучий Джордж Куруніс зробив селфі, перебуваючи в кратері діючого вулкана Марум на острові Амбрім (Вануату) у Тихому океані.
Закрыть
Outlook facebook page