RU  UK  EN
Статьи  >  Свято краватки

Свято краватки

Автор: 18.10.2014 | світ, мода, світо
Неофіційне свято під назвою День краватки відзначається щорічно 18 жовтня. Батьківщина цього свята - Хорватія, так як саме в цій країні з'явився прообраз сучасної краватки.

Вважається, що прообразом краваток послужили строкаті шовкові шийні хустки, які носили хорватські найманці у Франції в епоху Людовика XIII і кардинала Рішельє. Парижани зацікавилися цим незвичайним елементом хорватського військового костюма.

Поступово шийні хустки поповнили гардероб французів і отримали назву cravate (від фр. «Хорват»). Надалі це корінь перекочував і в інші європейські мови (так, краватка по-українськи - «краватка»).

До середини XIX століття запозичені у хорватів швейні хустки вже нагадували сучасні краватки. Вони отримали широке поширення в Англії, де носіння краваток звели в ранг високого мистецтва, а джентльмени володіли мало не сотнею різних способів зав'язування краватки. Саме завдяки англійцям галстуки стали популярні у всі світі.

Не дивно, що найбільше значення День краватки має для жителів трьох країн - Хорватії, Франції та Великобританії, адже саме їм ми зобов'язані появою цього класичного чоловічого аксесуара.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
IKEA випустили колекцію костюмів з оббивних тканин
Мережа магазинів меблів і товарів для дому IKEA вперше випустила колекцію одягу. Серію чоловічих і жіночих костюмів-трійок розробив британський дизайнер Вільям Хант.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
У Парижі колишный Будинок моди Іва Сен-Лорана перетворили на музей
З 3 жовтня Будинок Моди великого кутюр'є Іва Сен-Лорана буде функціонувати в якості музею.
Всесвітній день серця
З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
Створено найдорожчі у світі парфуми
Іспанський нішевий парфумерний бренд Cuarzo The Circle представив найдорожче парфумерне творіння в світі.
Всесвітній день вітру
Сьогодні, 15 червня, відзначається Всесвітній день вітру.
Міжнародний день друзів
9 червня відзначається Міжнародний день друзів.
У Литві створили "розумне взуття"
Литовская компанія Ishuu Technologies розробила "розумне взуття" і тепер через краудфандинговий майданчик Indiegogo збирає гроші на його випуск.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Всесвітній день боротьби з пневмонією
Всесвітній день боротьби з пневмонією відзначається 12 листопада.
В США помер кутюр'є Оскар де ла Рента
Знаменитий американський модельєр, один із старожилів американської моди, Оскар де ла Рента помер в понеділок у своєму будинку в графстві Кент, штат Коннектикут.
Фестиваль природи на Майдері
Фестиваль природи Мадейри - це новий захід, який проводиться з жовтня 2011 року і дає можливість учасникам фестивалю познайомитися з природним багатством архіпелагу Мадейра. Під час святкування фестивалю учасникам будуть запропоновані різні види здорового і активного відпочинку як на землі, так і в повітрі і в океані.
Стартує Паризький тиждень моди
Сьогодні в столиці Франції стартує одна з головних подій у світі моди - Паризький тиждень моди.
Міжнародний день наслідування піратів
19 вересня в різних країнах світу відзначають неофіційне пародійне свято - Міжнародний день наслідування піратів або просто Міжнародний піратський день.
Американець намагався вплав дістатися до Північної Кореї
Військові Південної Кореї затримали американського громадянина, який намагався вплав перетнути кордон з КНДР.
Перше в світі селфі продали за 88 тисяч євро
Перше в світі селфі - фотографію Оскара Густава Рейландера, продали з аукціону за 88 тисяч євро.
Всесвітній день журавля
Перший місяць осені багатий на екологічні свята. Так, у другу неділю вересня наша планета відзначає Всесвітній день журавля.
Закрыть
Outlook facebook page