RU  UK  EN
Статьи  >  Перше в світі селфі продали за 88 тисяч євро

Перше в світі селфі продали за 88 тисяч євро

Перше в світі селфі - фотографію Оскара Густава Рейландера, продали з аукціону за 88 тисяч євро.

Фото, зроблене в 1850-х роках, було виявлено в альбомі зі старими фотографіями XIX століття. Крім селфі  в альбомі Рейландера також маються знімки його дружини і Халама Теннісона - сина поета лорда Альфреда Теннісона.

Оскар Рейландер починав свою кар'єру в якості портретиста, а потім став фотографом. Він поклав початок техніці, при якій виконується монтаж з багатьох негативів для отримання «картинної» сюжетної фотографії.

Рейландер здобув популярність після виходу збірки з 32 виконаних за допомогою фотомонтажу знімків «Два життєвих шляху»: на деяких фото моделі були частково оголені, що викликало скандал.

Репутація Рейландер була відновлена після того, як королева Вікторія купила одну з фотографій Рейландер для принца Альберта.

За матеріалами: EUROMAG

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Вчені встановили особу Бенксі
Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.
Фотограф з Ірландії продав світлину картоплі за $ 1 млн
47-річний Кевін Ебоші, який знімав свого часу Джонні Деппа і Стівена Спілберга, зробив свою історичну фотографію нічим не примітного овоча в 2010 році.
Світова спадщина ЮНЕСКО поповнилося п'ятьма об'єктами
У 2015 році в список місць, що охороняються ЮНЕСКО, були внесені нові історично цінні локації.
Закрыть
Outlook facebook page