RU  UK  EN
Статьи  >  Вчені встановили особу Бенксі

Вчені встановили особу Бенксі

Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.

Адвокати Бенксі зверталися до університету, щоб зупинити роботу. Їх турбували можливі наслідки публікації імені художника. Незважаючи на те, що точність дослідження під питанням, розголошення його результатів, на думку противників роботи, може порушити таємницю приватного життя.

Для установки особистості Бенксі вчені застосували метод географічної профілізації, який використовують британські криміналісти, щоб знайти серійних злочинців. Вони встановили послідовність між появою нових робіт Бенксі в Брістолі і Лондоні. Вони проаналізували точки появи 140 зображень, які приписують художнику.

Найчастіше зображення з'являлися в Брістолі поруч з одним з пабів, ігровими полями і в конкретному житловому кварталі. У Лондоні графіті знаходили в трьох місцях. За допомогою інформації з відкритих джерел вчені з'ясували, що неподалік від цих місць проживав Ганнінг.

У Великобританії графіті вважається злочинним вандалізмом. Роботи Бенксі продавалися на аукціонах за суми до 700 тисяч доларів.

Вважається, що Бенксі народився в Брістолі в 1974 році і захопився графіті в кінці 1990-х. Поступово він малював все більше, і йому ставало все важче ховатися від поліції. Тоді він вирішив використовувати для своїх робіт трафарети, щоб витрачати на них менше часу.

У 2008 році газета The Daily Mail заявила про те, що розкрила особистість художника. Тоді журналісти називали того ж Робіна Ганнігема, про який зараз розповіли вчені - основним доказом вони вважали фотографію Ганнінгема з балончиками для графіті, зроблену на Ямайці. The Daily Mail знайшла шкільного приятеля Ганнігема, і той розповів, що передбачуваний Бенксі в дитинстві був дуже талановитим і приголомшливо малював. Також з'ясувалося, що деякий час Ганнігем жив в одній квартирі з художником Люком Еганном - пізніше з цим же художником виставлявся Бенксі.

Вам это будет интересно:
Помер останній коргі королеви Великобританії Єлизавети II
Королева розводила коргі з 1944 року. Пізніше вона так їх полюбила, що собаки є навіть на офіційних фото королівської сім'ї.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
У Лондоні кладовище стало пам'яткою архітектури
Єврейське кладовище Willesden на північному заході Лондона офіційно внесли до списку пам'яток архітектури, що охороняються державою. Ще два роки тому британська влада виділили 320 тисяч фунтів стерлінгів (більше $ 400 тисяч) на відновлення цвинтаря, яке фахівці називають рідкісним прикладом архітектури в стилі готичного Відродження.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
День яблука в Англії
21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Острів Мен отримав статус об'єкта ЮНЕСКО
Днями установа ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО наділила цілий острів статусом біосферного заповідника, що що охороняється Як пише британська Daily Mail, подібний титул дістався острову за його красу, дику природу і морських мешканців.
У Лондоні відкрили бар з шоколаду
У лондонському районі Шордіч відкрили тимчасовий бар з шоколаду. Як повідомляє The Mirror, він отримав назву If Carlsberg Did Chocolate Bars.
У Лондоні виставили на продаж будинок шириною три метри
У Лондоні виставили на продаж будинок, ширина якого три метри. Вартість такого житла становить один мільйон євро.
Фотограф з Ірландії продав світлину картоплі за $ 1 млн
47-річний Кевін Ебоші, який знімав свого часу Джонні Деппа і Стівена Спілберга, зробив свою історичну фотографію нічим не примітного овоча в 2010 році.
60-річний лист Санта-Клаусу знайшли в димоході будинку
В англійському місті Редінг в димоході будинку будівельники знайшли лист Санта-Клаусу, написаний понад 60 років тому.
Лондонські автобуси переходять на біопаливо
Майже третина автобусного парку Лондона незабаром буде працювати на біопаливі, знижуючи щорічні викиди в атмосферу столиці Туманного Альбіону на 21 000 тонн.
Закрыть
Outlook facebook page