RU  UK  EN
Статьи  >  День нарождення Джозефа Пулітцера

День нарождення Джозефа Пулітцера

Автор: 10.04.2018 | історія, особистості
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.

Американець угорського походження завоював славу на посаді редактора ранкової газети World, створюючи її для простих людей. Політика, серйозна аналітика, сенсації, плітки і гумор все і відразу друкувалося на сторінках його газет.

Особливу увагу Пулітцер приділяв такій області як журналістські розслідування. Блискучим прикладом одного з них стала стаття його підлеглої Неллі Блай про нью-йоркську психіатричну лікарню. Щоб проникнути туди, жінка настільки успішно симулював божевілля, що чотири лікаря поставили їй діагноз шизофренія.

Улюбленій справі Пулітцер присвятив десять років. Крім активної журналісткої позиції він володів і громадянською позицією і завдяки йому в Нью-Йорку був відкритий один із символів Америки - статуя Свободи.

У 1887 році видатний редактор відходить від справ, у нього все частіше стали трапляться нервові зриви. Хвороба прогресувала, і скоро Пулітцер не міг навіть пересуватися без сторонньої допомоги. До того ж у нього розвинулася хвороблива чутливість до шуму. Останні роки життя він змушений був провести в звуконепроникних бункерах у своєму нью-йоркському особняку. Помер Джозеф Пулітцер на борту своєї яхти.

Ім'я Пулітцера носить вища журналістська премія в США, що присуджується за пристрасть до точності, прихильність до людських інтересів, надання аудиторії розваги, задоволення допитливості. У різні роки Пулітцерівську премію отримували Ульям Фолкнер, Ернест Хемінгуей, Джон Кеннеді, Артур Міллер і багато інших.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
Світова спадщина ЮНЕСКО поповнилося п'ятьма об'єктами
У 2015 році в список місць, що охороняються ЮНЕСКО, були внесені нові історично цінні локації.
Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії
В австралійському місті Голд-Кост серфінгіст з Нової Зеландії Нік Малкольм врятував життя спадкоємцю принцу Данії Крістіану. Інцидент стався в австралійському штаті Квінсленд під час відпочинку королівської сім'ї на пляжі Мермейд у четвер, 17 грудня, повідомляє 7 news.
Туристів пустять на поїзд Папи Римського
Тепер будь-який бажаючий може сісти на поїзд, який доставить до літнього палацу Папи.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
Вперше за 100 років продадуть рідкісний коштовний камінь
Рідкісний дорогоцінний камінь з однієї із самих найбільших колекцій світу, що став причиною десятирічного розбрату всередині однієї родини і побував в руках завзятих гравців і аристократів, виставлений на продаж вперше за столітній період.
Шаоліньський чернець пробіг 125 метрів по воді
Чернець храму Південний Шаолінь Ші Лілянь (Shi Liliang) пробіг близько 125 метрів по воді.
На честь Сервантеса назвуть зірку
Деякі знаменитості можуть похвалитися своєю власною зіркою на Голлівудській алеї слави. Іспанці ж придумали щось більш грандіозне для своєї літературної зірки.
ООН підтвердила знищення храму Бела в Сирії
Знімки з супутника підтверджують знищення одного з головних пам'ятників античності в Сирії - храму Бела - бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава».
День мрії в США
День 28 серпня відомий в Сполучених Штатах Америки під неофіційною назвою «День мрії». Саме в цей день в 1963 році Мартін Лютер Кінг виголосив свою найвідомішу промову - «У мене є мрія» («I have a dream»).
Закрыть
Outlook facebook page