RU  UK  EN
Статьи  >  Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії

Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії

В австралійському місті Голд-Кост серфінгіст з Нової Зеландії Нік Малкольм врятував життя спадкоємцю принцу Данії Крістіану. Інцидент стався в австралійському штаті Квінсленд під час відпочинку королівської сім'ї на пляжі Мермейд у четвер, 17 грудня, повідомляє 7 news.

«Ми витягли хлопчика до того, як ситуація прийняла серйозний оборот. Сам він не зміг би вибратися », - сказав рятувальник Стюарт Кей.

За словами свідків, Крістіана підхопило сильною течією і хвилею віднесло у відкритий океан. Серфер витягнув принца і відніс до 47-річному спадкоємцю принцу Данії Фредеріку і його дружині - 43-річної кронпринцеса Мері. Малкольм не дав коментарів про те, що трапилося. Рятувальник не знав, що допомагає другий у черзі на данський престол.

Хлопчик не постраждав. Члени королівської сім'ї не перервали відпочинок і повернулися на пляж на наступний день після події.

Це не перший випадок порятунку Малкольмом людини. У 2014 році чоловік допоміг 68-річному туристу з Британії Джону Шерлоку (John Sherlock), якого віднесло підводною течією біля берегів пляжу Мермейд.

Крістіан - старший син принца Фредеріка, графа Монпеза, і його дружини Мері Дональдсон - народився 15 жовтня 2005 року в Копенгагені. Він є наступним після свого батька в лінії спадкоємства данського престолу. Можливо, він буде правити під титулом Крістіан XI.

Підводні течії поширені біля берегів австралійських пляжів на сході країни. Їх поява залежить від напрямку вітру, а також часу припливів і відливів. Течії швидко утворюються і зникають. Вони можуть становити небезпеку і на близькій відстані від берега. Перебіг здатне забрати у відкрите море людини незалежно від його фізичної підготовки.

Вам это будет интересно:
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День конституції в Норвегії
17 травня в Норвегії відзначають двохсоту річницю незалежності від Данії і День конституції.
День народження принцеси Бенедикти в Данії
29 квітня в Данії відзначають день народження принцеси Бенедикти Датської, молодшої сестри королеви Данії Маргрете II. Як і інші дні народження членів королівської сім'ї, він не є офіційним вихідним, але, тим не менш, входить в число святкових днів.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
У Копенгагені з'являться плаваючі острови
Нещодавно в Копенгагені з'явився перший штучний острів, а незабаром з'являться і інші. Їх споруджують з дерев'яних дощок і переробленого пластику у вигляді невеликих пересувних платформ. Таким ефектним способом автори проекту хочуть просувати відпочинок на воді і водні види спорту.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини з ініціативи місцевої влади, як повідомляє The Guardian.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Новозеландці зібрали $ 1,5 млн на викуп пляжу з приватної власності
У Новій Зеландії за допомогою краудфандінга зібрали гроші на покупку пляжу. Як повідомляє BBC News, мова йде про пляж Авароа площею сім гектарів, який належить бізнесменові Майклу Спекмену.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
Названо найщасливіше місто Європи
Датське місто Ольборг очолило рейтинг найщасливіших місць Європи.
У Копенгагені відкрили першу мечеть для жінок в Скандинавії
Шерін Кханкхан стала імамом нової мечеті і ініціатором її створення. Мечеть Марьям імам називає «феміністським проектом», який допоможе мусульманським жінкам.
Данія стала найкращою країною в боротьбі зі зміною клімату
Оприлюднений днями Climate Change Performance Index є інструментом забезпечення прозорості міжнародних стратегій в області клімату. Його мета - надати політичний і соціальний тиск на країни, які досі не вжили належних заходів щодо захисту навколишнього середовища.
Найбільший пасажирський літак здійснив свій перший рейс
В аеропорту Копенгагена здійснив свою першу посадку найбільший пасажирський літак А380.
Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення віз для українців
Данія й Ісландія спростили з 1 грудня процедуру оформлення шенгенських віз для громадян України, повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.
У Новій Зеландії відзначають Національний день капців
Населення Нової Зеландії налічує трохи більше чотирьох мільйонів осіб. І без перебільшення можна стверджувати, що кожен житель цієї країни володіє, як мінімум, однією парою гумових капців.
Туристів пустять на поїзд Папи Римського
Тепер будь-який бажаючий може сісти на поїзд, який доставить до літнього палацу Папи.
Закрыть
Outlook facebook page