RU  UK  EN
Статьи  >  На честь Сервантеса назвуть зірку

На честь Сервантеса назвуть зірку

Деякі знаменитості можуть похвалитися своєю власною зіркою на Голлівудській алеї слави. Іспанці ж придумали щось більш грандіозне для своєї літературної зірки.

Асоціація іспанських астрономів, планетарій Памплони і інститут Сервантеса запустили кампанію, що закликає підтримати їхню ідею назвати маловідому зірку на честь іспанського письменника Мігеля де Сервантеса.

Не так давно Міжнародний астрономічний союз відкрив голосування, в ході якого люди з усього світу можуть вирішити, яке ім'я отримає одна з безлічі зоряних систем з екзопланетами.

Одна з цих систем зосереджена навколо зірки, відомої в даний час як Мю Жертовника. Організатори кампанії під назвою «Зірка Сервантеса» хочуть, щоб ця зірка була названа на честь письменника, а чотири планети навколо неї по іменах головних героїв його відомого роману - Кіхот, Санчо, Дульсінея і Росинант, пише The Local.

Остаточне рішення Міжнародний астрономічний союз прийме в листопаді. Перемога іспанської кампанії була б дуже доречною, оскільки в цьому році відзначається 400-річчя з дня виходу другої частини Дон Кіхота.

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
Сарагоса перетворилася в галерею під відкритим небом
Сьогодні можна з упевненістю сказати, що Сарагоса задає тон міському мистецтву і сучасній культурі в Іспанії.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
На Балеарських островах заборонять пластик
Влада Балеарского архіпелагу в Іспанії (куди входять Майорка, Менорка і Ібіца) планують позбутися від пластикового сміття до 2020 року.
В Іспанії відкриється музей пива
У 2019 році в Севільї відкриється музей пива, який займе одне з двох будівель фабрики CRUZCAMPO.
День іспанської мови
День іспанської мови, що відзначається сьогодні, потрапив до календаря міжнародних дат з ініціативи департаменту Організації об'єднаних націй зі зв'язків з громадськістю. У 2010 році цей підрозділ виступив із пропозицією заснувати свята для кожної з шести офіційних мов ООН.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
Свято зустрічі весни Фальяс в Іспанії
Фальяс - свято весни, який щорічно проводиться з 15 по 19 березня в іспанській провінції Валенсія. Його назва походить від латинського fax, що в перекладі означає «факел». Як і всі національні торжества, фестиваль Фальяс іспанці відзначають на широку ногу.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
Закрыть
Outlook facebook page