RU  UK  EN
Статьи  >  Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно

Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно

Автор: 28.03.2016 | кіно, Київ, Іспанія
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».

Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA» – це традиційна подія, яка проводиться в Україні чотирнадцятий раз. У Києві захід стартує з 31 березня (кінотеатр «Київ»), Львові також з 31 березня, (Палац мистецтв), Одесі – з 7 квітня (кінотеатр «Инотеатр»), Харкові – з 7 квітня (кінотеатр «8 1/2»), Вінниці – з 8 квітня (кінотеатр «Родина»). 

У рамках цьогорічної програми буде представлено п’ять стрічок іспанських режисерів, зокрема: «Ідеальний день» (режисер Фернандо Леон де Араноа) за участі української акторки Ольги Куриленко та Бенісіо дель Торо; «Мініатюрний острів» (режисер: Альберто Родрігес) детективна історія у стилі нашумілого серіалу «Справжній детектив»; «Моя грандіозна ніч» (режисер: Алекс де ла Іглесія) з найперспективнішим молодим актором Іспанії Маріо Касесом, відомим стрічкою «Три метри над рівнем неба»; документальний фільм про легендарного виконавця «Пако де Лючія: пошук» (режисер: Курро Санчес) та весела анімаційна стрічка «Мортадело і Філімон проти Джимі Торчка» (режисер: Хав’єр Фессер).

Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Захід організовує Посольство Іспанії в Україні та КМКФ «Молодість».

За матеріалами: ЗІК

Вам это будет интересно:
У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно
Акція буде діяти на шести станціях київського метрополітену.
У Києві «Батьківщина-мати» одягла вінок з маків
До Дня пам'яті і примирення монумент «Батьківщина-мати» в Києві прикрасили розкішним вінком з маків. Саме ця квітка є символом пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.
Сарагоса перетворилася в галерею під відкритим небом
Сьогодні можна з упевненістю сказати, що Сарагоса задає тон міському мистецтву і сучасній культурі в Іспанії.
У Києві відкрили представництво Баварії
Участь у церемонії взяли мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.
У Києві Московський міст перейменували на Північний
Київрада перейменувала Московський міст, повернувши йому проектну назву "Північний".
На Балеарських островах заборонять пластик
Влада Балеарского архіпелагу в Іспанії (куди входять Майорка, Менорка і Ібіца) планують позбутися від пластикового сміття до 2020 року.
У Києві станцію метро "Петрівка" перейменували в "Почайна"
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції метро "Петрівка".
В Іспанії відкриється музей пива
У 2019 році в Севільї відкриється музей пива, який займе одне з двох будівель фабрики CRUZCAMPO.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
День іспанської мови
День іспанської мови, що відзначається сьогодні, потрапив до календаря міжнародних дат з ініціативи департаменту Організації об'єднаних націй зі зв'язків з громадськістю. У 2010 році цей підрозділ виступив із пропозицією заснувати свята для кожної з шести офіційних мов ООН.
У Києві відкрилася «Фантастична історія» хризантем
Майданчик Печерського ландшафтного парку в Києві з 4 по 23 жовтня буде зачаровувати своїх відвідувачів виставкою хризантем. На площі майже чотири тисячі квадратних метрів будуть створені десять тематичних інсталяцій з 25 тисяч різнокольорових хризантем.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
В музеї Тараса Шевченка відбудеться прем’єра польского фільму «Брати»
26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативою галереї «КалитаАртКлуб» відбудеться київська прем’єра документального фільму «Брати» польського режисера Войцеха Староня.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
В Києві пройде тиждень австрійського кіно
«Тиждень австрійського кіно» стартує 14 квітня у Києві. Кіноогляд, що у 2016 році відбудеться уже вп’яте, збирає найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії.
В Україні починається фестиваль «Тиждень італійського кіно»
3 березня в Києві та інших містах України починається «Тиждень італійського кіно». У цьому році фестиваль, якій знайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії, відбудеться ушосте. До програми увійшли фільми з конкурсної програми Венеційського і Каннського кінофестивалів.
Свято зустрічі весни Фальяс в Іспанії
Фальяс - свято весни, який щорічно проводиться з 15 по 19 березня в іспанській провінції Валенсія. Його назва походить від латинського fax, що в перекладі означає «факел». Як і всі національні торжества, фестиваль Фальяс іспанці відзначають на широку ногу.
У Києві пройде фестиваль японського кіно
З 22 по 24 січня в київському кінотеатрі Кінопанорама пройде фестиваль японського кіно.
У Голлівуді відкриють парк Чарівний світ Гарі Поттера
Компанія Universal Studios Hollywood назвала офіційну дату відкриття нового тематичного парку.
У Португалії побудували кам'яний будинок з серіалу «Флінтстоуни»
На півночі Португалії в окрузі Брага побудували кам'яний будинок, зовні нагадує житло героїв мультсеріалу «Флінтстоуни». Як повідомляє The Daily Mail, спорудження розташовується між чотирьох гранітних валунів на висоті майже 800 метрів над рівнем моря.
Закрыть
Outlook facebook page