RU  UK  EN
Статьи  >  У цей день вийшла книга Робізон Крузо

У цей день вийшла книга Робізон Крузо

Автор: 25.04.2018 | література
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».

З тих пір це найпопулярніша і найбільша видавана книга в світі.

Повна назва твору звучить так: «Життя, незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо, моряка з Йорка, який прожив 28 років в повній самоті на пустельному острові біля берегів Америки поблизу гирл річки Оріноко, куди він був викинутий корабельною аварією, під час якого весь екіпаж корабля крім нього загинув, з викладом його несподіваного звільнення піратами; написані ним самим ».

Дефо стверджував, що в пригодах Робінзона Крузо він алегорично зобразив власне життя. Хоча насправді в основу книги лягла історія Олександра Селкирка, шотландського матроса, якого за погану поведінку висадили з корабля на незаселений острів у Тихому океані. Чоловік провів на острові більше чотирьох років, він здичавів і майже забув рідну мову.

Роман Дефо породив безліч літературних наслідувань, одне з них книга Джонатана Свіфта «Подорожі Гуллівера». За сюжетом книги знято 11 фільмів і телесеріалів.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
У США можна переночувати в будинку хоббіта
У Південній Дакоті (США) для мандрівників побудували копію будинку хоббіта Більбо Беггінса. Як повідомляє The Daily Mail, ніч в апартаментах, розташованих на дереві в 5 метрах над землею, обійдеться в 675 доларів.
Фанатам Гаррі Поттера запропонують різдвяну вечерю в Хогвартсі
Шанувальникам серії книг про чарівника Гаррі Поттера авторства Джоан Роулінг запропонують взяти участь у різдвяній вечері в головному залі замку Хогвартс, повідомляє Cosmopolitan UK.
День народження Джульєтти
16 вересня в італійському місті Верона відзначають свято - День народження Джульєтти, знаменитої шекспірівської героїні найсумнішої повісті на світі.
На честь Сервантеса назвуть зірку
Деякі знаменитості можуть похвалитися своєю власною зіркою на Голлівудській алеї слави. Іспанці ж придумали щось більш грандіозне для своєї літературної зірки.
Виявлені 10 невідомих п'єс Агати Крісті
Британський театральний продюсер виявив 10 невідомих п'єс Агати Крісті.
Свято Блумсдей в Ірландії
16 червня всі шанувальники творчості Джеймса Джойса відзначають Блумсдей, присвячений героєві роману «Улісс» Леопольду Блуму.
З квартири Астрід Ліндгрен зроблять музей
У Стокгольмі з'явиться музей-квартира знаменитої дитячої письменниці Астрід Ліндгрен.
Помер англійський письменник Террі Пратчетт
На 67-му році життя помер англійський письменник Террі Пратчетт.
У Лос-Анджелесі знесли будинок Рея Бредбері
У Лос-Анджелесі знесли будинок американського письменника-фантаста Рея Бредбері, в якому він прожив 50 років, повідомляє Los Angeles Times.
У Києві відбудеться зустріч із Маріо Варгасом Льосою
Посольство Іспанії в Україні запрошує на бесіду із Нобелівським лауреатом з літератури 2010 року Маріо Варгасом Льосою.
Ілюстрацію до «Вінні-Пуху» оцінили в 150 тисяч доларів
На аукціоні Sotheby's буде продана одна з перших ілюстрацій до «Вінні-Пуху» роботи Ернеста Шепарда, повідомляє The Guardian.
Три українські книги потрапили в список кращих дитячих книг світу
Відразу три книги з України потрапили в один з найпрестижніших світових каталогів дитячих книг White Ravens 2014.
В інтернет виклали оцифровані щоденники Льва Толстого
До дня народження видатного класика російської літератури Льва Толстого державний музей його імені спільно з компанією АВВУ оцифрував і виклав в Мережу записники і щоденники письменника.
Британська художниця створила книгу, що чорніє при читанні
Британська художниця Камілла Лепруст створила книгу, сторінки якої чорніють при читанні, повідомляє The Guardian. Робота буде представлена ​​на щорічній книжковій ярмарці London Art Book Fair з 26 по 28 вересня.
Закрыть
Outlook facebook page