RU  UK  EN
Статьи  >  Британська художниця створила книгу, що чорніє при читанні

Британська художниця створила книгу, що чорніє при читанні

Британська художниця Камілла Лепруст створила книгу, сторінки якої чорніють при читанні, повідомляє The Guardian. Робота буде представлена ​​на щорічній книжковій ярмарці London Art Book Fair з 26 по 28 вересня.

Як пояснює видання, художниця використовувала спеціальний термопапір, який темнішає при нагріванні. Таким чином, у читача є близько чотирьох годин, щоб закінчити читання, перш ніж текст повністю зникне. У книзі опубліковано вірш Алісси Валлес Anastylosis, а також варіант поеми Т.С. Еліота The Love Song of J Alfred Prufrock. При цьому обкладинка книги виконана у вигляді невеликого комода з ящиками і нібито одягом головного героя твору - Альфреда Пруфрока.

Художниця зазначає, що за допомогою своєї арт-роботи розмірковує про цінність книги як об'єкта, незалежно від її змісту. «Цікаво, як сам процес читання перетворює цю річ: наша взаємодія з нею перетворює об'єкт масового виробництва на щось унікальне і особисте», - прокоментувала вона.

За матеріалами: Lenta.ru

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
Помер останній коргі королеви Великобританії Єлизавети II
Королева розводила коргі з 1944 року. Пізніше вона так їх полюбила, що собаки є навіть на офіційних фото королівської сім'ї.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
У Лондоні кладовище стало пам'яткою архітектури
Єврейське кладовище Willesden на північному заході Лондона офіційно внесли до списку пам'яток архітектури, що охороняються державою. Ще два роки тому британська влада виділили 320 тисяч фунтів стерлінгів (більше $ 400 тисяч) на відновлення цвинтаря, яке фахівці називають рідкісним прикладом архітектури в стилі готичного Відродження.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
День яблука в Англії
21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
Закрыть
Outlook facebook page