RU  UK  EN
Статьи  >  Помер англійський письменник Террі Пратчетт

Помер англійський письменник Террі Пратчетт

На 67-му році життя помер англійський письменник Террі Пратчетт.

«З нескінченним жалем повідомляємо, що сер Террі Пратчетт помер. Світ втратив одного з найяскравіших, розумніших людей. Спочивай з миром, Террі Пратчетт », - сказано в повідомленні на офіційній сторінці письменника в Facebook.

В останні хвилини життя Пратчетт знаходився вдома, в оточенні родини, пише газета Telegraph.

У 2007 році у Пратчетта виявили хворобу Альцгеймера. Через деякий час письменник оголосив, що накладе на себе руки, перш ніж втратить контакт з реальністю.

«Я живу в надії, що зможу стрибнути раніше, ніж мене зіштовхнуть», - говорив він. Однак втілити свій план йому не вдалося.

Незважаючи на погіршення здоров'я, письменник продовжував роботу, надіктовивая своєму помічникові останню книгу із циклу «Плоский світ».

Найбільшу популярність Пратчетт приніс цикл про Плоскому світі. Книги з цієї серії розійшлися тиражем більше 50 мільйонів екземплярів. Террі Пратчетт є лицарем ордена Британської імперії.

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії
В австралійському місті Голд-Кост серфінгіст з Нової Зеландії Нік Малкольм врятував життя спадкоємцю принцу Данії Крістіану. Інцидент стався в австралійському штаті Квінсленд під час відпочинку королівської сім'ї на пляжі Мермейд у четвер, 17 грудня, повідомляє 7 news.
У США можна переночувати в будинку хоббіта
У Південній Дакоті (США) для мандрівників побудували копію будинку хоббіта Більбо Беггінса. Як повідомляє The Daily Mail, ніч в апартаментах, розташованих на дереві в 5 метрах над землею, обійдеться в 675 доларів.
Фанатам Гаррі Поттера запропонують різдвяну вечерю в Хогвартсі
Шанувальникам серії книг про чарівника Гаррі Поттера авторства Джоан Роулінг запропонують взяти участь у різдвяній вечері в головному залі замку Хогвартс, повідомляє Cosmopolitan UK.
Туристів пустять на поїзд Папи Римського
Тепер будь-який бажаючий може сісти на поїзд, який доставить до літнього палацу Папи.
День народження Джульєтти
16 вересня в італійському місті Верона відзначають свято - День народження Джульєтти, знаменитої шекспірівської героїні найсумнішої повісті на світі.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
Закрыть
Outlook facebook page