RU  UK  EN
Статьи  >  У США можна переночувати в будинку хоббіта

У США можна переночувати в будинку хоббіта

Автор: 05.10.2015 | США, література
У Південній Дакоті (США) для мандрівників побудували копію будинку хоббіта Більбо Беггінса. Як повідомляє The Daily Mail, ніч в апартаментах, розташованих на дереві в 5 метрах над землею, обійдеться в 675 доларів.

Будинок хоббіта можна орендувати тільки разом з апартаментами Chateau de Soleil площею 380 квадратних метрів. Споруда розміщена в Блек-Хілс недалеко від гори Рашмор. Ця гора відома тим, що на одному з її скельних схилів висічені портрети чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Авраама Лінкольна.

«Ідея прийшла до мене в голову, коли я гостював у мого шурина і побачив невеликий будинок на дереві, який він побудував для своїх дітей», - розповів один з авторів проекту. «Все зупиняються в мережевих готелях, але зараз кожен хоче отримати яскраві спогади від подорожі», - зазначив він, висловивши сподівання, що казковий будинок буде затребуваний у гостей.

В апартаментах Більбо є газовий камін, телевізор з плоским екраном, дві великі ліжка, водопровід, кондиціонер. Будинок декорований знаками на ельфійською мовою та копією шолома Саурона. Для більшої автентичності гостям пропонуються тапочки, нагадують волохаті ноги хоббітів. Потрапити всередину можна через півтораметрову круглу двері, яка нагадує вхід у житло Більбо з кінотрилогії Пітера Джексона.

Автори і власники будинку - фанати саги «Володар кілець», подружжя Гордон і Одрі Мак - витратили на споруду 70000 доларів. Забронювати апартаменти можна мінімум на три ночі.

Більбо Беггінс - герой книги Джона Толкіна «Хоббіт, або Туди і назад», в якій розповідається про фантастичного всесвіту Середзем'я. Роман був екранізований новозеландським режисером Пітером Джексоном. Фільми зібрали в світовому прокаті більше 2,9 мільярда доларів, а перший її фільм «Несподівана подорож» виграв «Оскара» за науковий і технічний внесок у кінематограф.

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
Дербі в Кентуккі
Дербі в Кентуккі - це одне з найпрестижніших заходів, що проводиться протягом двох тижнів в Льюісвілль. Це гонка на одну цілу і одну чверть милі на іподромі імені Черчілля, в якій мають право брати участь тільки коні чистокровної верхової породи трьох років від роду. Це перший етап змагань Triple Crown в США.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
У США у літака в польоті вибухнув двигун
Літак американського лоу-коста Southwest Airlines, який летів з Нью-Йорка в Даллас, змушений був здійснити екстрену посадку в аеропорту Філадельфії.
Національний день вишневого пирога в США
Щорічно 20 лютого в США відзначається таке неофіційне свято як Національний день вишневого пирога.
У США запатентовано перший вогнегасник
7 лютого 1863 року в штаті Вірджинія (США) інженером Аланом Креем був запатентований перший вогнегасник.
Національний день морквяного торта в США
3 лютого американці відзначають чергове кулінарне свято - Національний день морквяного торта (National Carrot Cake Day). Це може здатися жартом, проте в США блюдо з використанням моркви має власне свято.
У Флориді зведуть готель у формі гітари
Готель Seminole Hаrd Rоck Hotel & Casino у Флориді вирішив максимально візуалізувати свою назву - нова будівля готелю на 638 номерів буде побудована у вигляді 137-метрової гітари.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Національний день сендвіча в США
Щорічно 3 листопада в США відзначається Національний день сендвіча, з метою вшанувати один з найпопулярніших продуктів на американському континенті. Треба сказати, що сьогодні це свято популярне не тільки в Америці, але і в багатьох західних країнах, і це не дивно.
Напередодні Хелоуїна проводиться Ніч пустощів
Вечір напередодні Хеллоуїна, 30 жовтня, в Північній Америці і Великобританії називають Ніччю пустощів.
Свято солодощів у США
Щорічно в третю суботу жовтня в США відзначається День солодощів.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
У США відбулося вручення премії «Еммі»
Лос-Анджелес насолоджувався нагородженням 69-ї церемонії Emmy Awards – «Оскара» в галузі телебачення.
День Конституції в США
Щорічно 17 вересня в Сполучених Штатах Америки відзначають федеральне свято - День Конституції, також відомий під назвою День громадянства.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
Закрыть
Outlook facebook page