RU  UK  EN
Статьи  >  У Лос-Анджелесі знесли будинок Рея Бредбері

У Лос-Анджелесі знесли будинок Рея Бредбері

У Лос-Анджелесі знесли будинок американського письменника-фантаста Рея Бредбері, в якому він прожив 50 років, повідомляє Los Angeles Times.

За інформацією газети, рішення про знесення прийняв останній власник будівлі, який придбав його в червні 2014 на аукціоні за 1,7 мільйона доларів. Про причини, що спонукали власника позбутися від будови, не повідомляється. Дозвіл на знесення він отримав 30 грудня 2014 року.

Los Angeles Times відзначає, що інтер'єр колишнього помешкання Бредбері був наповнений оригінальними речами - наприклад, вбудованими шафами, які оточували письменника більшу частину його життя. Всі матеріали, рукописи і документи, що зберігалися в будівлі, були передані Центру вивчення творчості Бредбері в штаті Індіана.

Рей Бредбері помер в 2012 році у віці 91 року. До цього він протягом декількох років був прикутий до інвалідного крісла.

Найбільшу популярність письменникові приніс роман «451 градус за Фаренгейтом», який був виданий в 1953 році. Однак перший серйозний успіх прийшов до Бредбері раніше - після виходу в 1950 році «Марсіанські хроніки». Серед відомих його творів також - трилогія з романів «Смерть - справа самотня» (1985), «Кладовище для божевільних» (1990) і «Давайте все вб'ємо Констанцію» (2002) і частково автобіографічна повість «Вино з кульбаб» (1957).

Багато творів Бредбері екранізовано. Так, в 1966 році режисер Франсуа Трюффо зняв фільм за книгою «451 градус за Фаренгейтом».

Рей Бредбері отримав безліч літературних премій, зокрема премію Хьюго, яка вручається за літературні досягнення в галузі наукової фантастики. У 2000 році письменник був нагороджений медаллю Національної книжкової премії за «величезний внесок у всі жанри літератури».

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
Дербі в Кентуккі
Дербі в Кентуккі - це одне з найпрестижніших заходів, що проводиться протягом двох тижнів в Льюісвілль. Це гонка на одну цілу і одну чверть милі на іподромі імені Черчілля, в якій мають право брати участь тільки коні чистокровної верхової породи трьох років від роду. Це перший етап змагань Triple Crown в США.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
У США у літака в польоті вибухнув двигун
Літак американського лоу-коста Southwest Airlines, який летів з Нью-Йорка в Даллас, змушений був здійснити екстрену посадку в аеропорту Філадельфії.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
Національний день вишневого пирога в США
Щорічно 20 лютого в США відзначається таке неофіційне свято як Національний день вишневого пирога.
У США запатентовано перший вогнегасник
7 лютого 1863 року в штаті Вірджинія (США) інженером Аланом Креем був запатентований перший вогнегасник.
Національний день морквяного торта в США
3 лютого американці відзначають чергове кулінарне свято - Національний день морквяного торта (National Carrot Cake Day). Це може здатися жартом, проте в США блюдо з використанням моркви має власне свято.
У Флориді зведуть готель у формі гітари
Готель Seminole Hаrd Rоck Hotel & Casino у Флориді вирішив максимально візуалізувати свою назву - нова будівля готелю на 638 номерів буде побудована у вигляді 137-метрової гітари.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Національний день сендвіча в США
Щорічно 3 листопада в США відзначається Національний день сендвіча, з метою вшанувати один з найпопулярніших продуктів на американському континенті. Треба сказати, що сьогодні це свято популярне не тільки в Америці, але і в багатьох західних країнах, і це не дивно.
Напередодні Хелоуїна проводиться Ніч пустощів
Вечір напередодні Хеллоуїна, 30 жовтня, в Північній Америці і Великобританії називають Ніччю пустощів.
Свято солодощів у США
Щорічно в третю суботу жовтня в США відзначається День солодощів.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
Закрыть
Outlook facebook page