RU  UK  EN
Статьи  >  У Лондоні відкрився музей їжі

У Лондоні відкрився музей їжі

Музей під назвою Bompas & Parr відкрив свої двері у вельми відповідному місці - на ринку Borough Market в Саутуарку в центральному Лондоні.

Хоча музей присвячений їжі, він не зовсім такий, яким можна його собі уявити, виходячи з назви. Так, тут знаходиться інсталяція, що дозволяє простежити шлях харчової грудки від рота до кишечника.

Наступна інсталяція під назвою Шоко-Фоніка пропонує відвідувачам пройти в одну з чотирьох кабін і з'їсти шоколад, слухаючи одночасно різні звуки, щоб простежити, чи змінився смак продукту, повідомляє iTV.

Крім того, тут є кімната, присвячена старовинним меню і відділ тропічних метеликів з реальними комахами, які є невоспетих героями запилення.

Вам это будет интересно:
Свято перцю на Бермудах
23 квітня на Бермудських островах відзначають державне свято - день перцю.
Помер останній коргі королеви Великобританії Єлизавети II
Королева розводила коргі з 1944 року. Пізніше вона так їх полюбила, що собаки є навіть на офіційних фото королівської сім'ї.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
У Лондоні кладовище стало пам'яткою архітектури
Єврейське кладовище Willesden на північному заході Лондона офіційно внесли до списку пам'яток архітектури, що охороняються державою. Ще два роки тому британська влада виділили 320 тисяч фунтів стерлінгів (більше $ 400 тисяч) на відновлення цвинтаря, яке фахівці називають рідкісним прикладом архітектури в стилі готичного Відродження.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
День яблука в Англії
21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.
Міжнародний фестиваль білого трюфеля
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
Острів Мен отримав статус об'єкта ЮНЕСКО
Днями установа ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО наділила цілий острів статусом біосферного заповідника, що що охороняється Як пише британська Daily Mail, подібний титул дістався острову за його красу, дику природу і морських мешканців.
У Лондоні відкрили бар з шоколаду
У лондонському районі Шордіч відкрили тимчасовий бар з шоколаду. Як повідомляє The Mirror, він отримав назву If Carlsberg Did Chocolate Bars.
Вчені встановили особу Бенксі
Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.
У Лондоні виставили на продаж будинок шириною три метри
У Лондоні виставили на продаж будинок, ширина якого три метри. Вартість такого житла становить один мільйон євро.
В Ісландії святкують День тістечок
Спочатку дні, що передували Великому посту, відзначалися рясними бенкетами. Однак, в 19 столітті в Ісландію з Данії була завезена нова традиція, що припала до вподоби місцеви[ булочних, - а саме, споживати особливого виду тістечка, наповнені збитими вершками і политі глазур'ю.
60-річний лист Санта-Клаусу знайшли в димоході будинку
В англійському місті Редінг в димоході будинку будівельники знайшли лист Санта-Клаусу, написаний понад 60 років тому.
Лондонські автобуси переходять на біопаливо
Майже третина автобусного парку Лондона незабаром буде працювати на біопаливі, знижуючи щорічні викиди в атмосферу столиці Туманного Альбіону на 21 000 тонн.
Знамениті шеф-кухарі відкрили лавки на ринку Стокгольма
Знамениті шведські кухарі відкрили продуктові крамниці на ринку Стокгольма з метою продавати страви високої кухні у форматі фаст-фуд.
Британія запрошує на роботу спеціалістів з розплутування герлянд
У британську компанію Tesco почали масово надходити заяви від охочих влаштуватися на роботу після того, як керівництво опублікувало оголошення про вакансії, мабуть, на саму нервову роботу в країні.
Каплиця Королівського коледжу засяяла яскравими світловими орнаментами
Цифровий художник Мігель Шевальє прикрасив каплицю Королівського коледжу в Кембриджі неймовірними вітражами і переливами.
Найстаріше дерево Великобританії змінило стать
Найстаріше дерево Великобританії - тис, зростаючий в Шотландії у дворі церкви села Фортінгел в Пертшир, почав змінювати стать.
Названі найкращі міста для гастрономічного туризму
Видання The Telegraph опублікувало список кращих міст для гастрономічного туризму. Перше місце дісталося Токіо. Усього до рейтингу увійшли 16 міст Європи, Америки та Азії.
Закрыть
Outlook facebook page